Ухвала
від 27.08.2019 по справі 200/10416/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

27 серпня 2019 р. Справа №200/10416/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Логойда Т.В., перевіривши виконання вимог законодавства при подачі позовної заяви ОСОБА_1 до Торецького міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області про скасування постанови та зобов`язання вчинити дії,

в с т а н о в и л а:

У серпні 2019 року ОСОБА_1 звернулася до суду з вказаним адміністративним позовом, в якому просила:

- скасувати постанову від 25 червня 2019 року про закінчення виконавчого провадження ВП №59335946 по виконанню виконавчого листа №200/14115/18-а, що виданий Донецьким окружним адміністративним судом 21 травня 2019 року;

- зобов`язати державного виконавця завернутися до суду із заявою про встановлення способу та порядку виконання рішення Донецького адміністративного окружного суду від 05 березня 2019 року в справі №200/14115/18-а.

Особливості провадження у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби, приватного виконавця визначені статтею 287 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідно до частин 1 та 2 якої учасники виконавчого провадження (крім державного виконавця, приватного виконавця) та особи, які залучаються до проведення виконавчих дій, мають право звернутися до адміністративного суду із позовною заявою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця порушено їхні права, свободи чи інтереси, а також якщо законом не встановлено інший порядок судового оскарження рішень, дій чи бездіяльності таких осіб.

В порушення наведених вимог Кодексу подане до суду звернення (позов) позивач назвала скаргою.

Відповідно до частини 1 статті 42 Кодексу адміністративного судочинства України, яка визначає склад учасників справи, учасниками справи є сторони, треті особи.

Частиною 1 статті 46 вказаного Кодексу визначено, що сторонами в адміністративному процесі є позивач та відповідач.

В порушення наведених вимог Кодексу у зверненні до суду невірно зазначено статус учасників справи (зазначено, як скаржник , заінтересована особа , суб`єкт оскарження ).

Отже, вказані недоліки позивачем мають бути усунуті.

Відповідно до пункту 5 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України в позовній заяві зазначається виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

В порушення наведених вимог Кодексу в позовній заяві не зазначено виклад обставин, якими позивач обґрунтовує позовні вимоги про зобов`язання державного виконавця завернутися до суду із заявою про встановлення способу та порядку виконання рішення Донецького адміністративного окружного суду від 05 березня 2019 року в справі №200/14115/18-а; не зазначено докази, що підтверджують вказані обставини.

Третьою особою ( заінтересованою особою ) позивач зазначив Управління соціального захисту населення військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області.

Між тим, в порушення вимог статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України відповідне клопотання про залучення третьої особи з обґрунтуванням яким чином судове рішення може вплинути на права та обов`язки цієї особи, до суду не подав.

Відповідно до частини 4 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

В порушення наведених вимог Кодексу позивач не додав до позовної заяви докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, на які містяться посилання в позові та доданих до нього документах, а саме: копію постанови про відкриття виконавчого провадження ВП №59335946.

Відповідно до частини 1 статті 169 вказаного Кодексу суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення.

Позивачу потрібно звернення до суду назвати позовною заявою; в позовній заяві правильно вказати статус учасників справи, який відповідав би Кодексу адміністративного судочинства України.

В позовній заяві необхідно зазначити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує позовні вимоги про зобов`язання державного виконавця завернутися до суду із заявою про встановлення способу та порядку виконання рішення Донецького адміністративного окружного суду від 05 березня 2019 року в справі №200/14115/18-а; зазначити докази, що підтверджують вказані обставини.

До позовної заяви з усунутими недоліками потрібно додати її копію відповідно до кількості учасників справи.

Позивачу до позовної заяви необхідно додати клопотання про залучення до участі в справі певної особи (Управління соціального захисту населення військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області) в якості третьої особи з обґрунтуванням, яким чином судове рішення в даній справі може вплинути на права та обов`язки цієї особи.

До позовної заяви необхідно додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, на які містяться посилання в позові та доданих до нього документах, а саме: копію постанови про відкриття виконавчого провадження ВП №59335946.

Копії всіх документів, які подаються до суду, мають бути подані відповідно до кількості учасників справи та скріплені власноручним підписом позивача (його представника) або засвідчені у встановленому порядку.

Керуючись частинами 1 та 2 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України,

у х в а л и л а:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Торецького міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області про скасування постанови та зобов`язання вчинити дії залишити без руху, надавши строк для усунення недоліків - протягом п`яти днів з дня вручення позивачу даної ухвали.

В разі не усунення недоліків позовної заяви у встановлений судом строк позовна заява буде повернута позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя Т.В. Логойда

Дата ухвалення рішення27.08.2019
Оприлюднено28.08.2019
Номер документу83847635
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування постанови та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —200/10416/19-а

Рішення від 10.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

Ухвала від 05.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

Ухвала від 27.08.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні