Ухвала
від 28.08.2019 по справі 492/1015/19
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 492/1015/19

Провадження № 2/492/380/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 серпня 2019 року м. Арциз

Арцизький районний суд Одеської області в складі:

Головуючого - судді Череватої В.І.,

за участю секретаря судового засідання - Каширної О.Г.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Арцизі Одеської області цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Арцизька м`ясна компанія про визнання недійсними договорів оренди землі, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень про право оренди земельних ділянок та витребування земельних ділянок, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Арцизького районного суду Одеської області перебуває позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Арцизька м`ясна компанія про визнання недійсними договорів оренди землі, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень про право оренди земельних ділянок та витребування земельних ділянок.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено судді Череватій В.І.

Особи, що беруть участь у справі, про час і місце судового розгляду сповіщені належним чином у порядку ст. ст. 128, 130, 131 ЦПК України.

Ухвалою суду від 20.06.2019 року провадження у справі відкрито.

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про забезпечення доказів по справі та виклик свідків.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

У підготовчому судовому засіданні у відповідності до ст. 189 ЦПК України виконано завдання підготовчого провадження.

За умовами ч. 2 ст. 200 ЦПК України суд вважає за можливе закрити підготовче провадження у цій справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

З урахуванням вказаного, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Суд, перевіривши матеріали цивільної справи, прийшов до висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню.

Щодо клопотання позивача ОСОБА_1 про виклик свідків, слід звернути увагу на наступне.

Покази свідків на підтвердження факту не підписання договорів оренди землі не є належним та допустимим доказом для даної категорії справ, у зв`язку з чим у задоволенні заяви позивача ОСОБА_1 в частині виклику свідків, слід відмовити.

Згідно ч. 6 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Згідно ч. ч. 1 - 3 ст. 116 ЦПК України, суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим. Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом. Заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви.

Відповідно до ч. 5 ст. 118 ЦПК України, за результатами розгляду заяви про забезпечення доказів суд постановляє ухвалу про задоволення чи відмову у задоволенні заяви.

Виходячи з вищевикладеного для повного та об`єктивного розгляду справи у суду є всі підстави для забезпечення доказів, у зв`язку з чим заяву позивача ОСОБА_1 в цій частині слід задовольнити.

Керуючись ст. ст. 81, 84, 116, 189, 196-200, 260, 261, 353 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Арцизька м`ясна компанія про визнання недійсними договорів оренди землі, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень про право оренди земельних ділянок та витребування земельних ділянок та призначити справу до судового розгляду по суті в загальному позовному провадженні на 17 вересня 2019 року о 15 годині 00 хвилин в приміщенні Арцизького районного суду Одеської області.

Клопотання позивача ОСОБА_1 про забезпечення доказів та виклик свідків - задовольнити частково.

Забезпечити докази шляхом витребування з Товариства з обмеженою відповідальністю Арцизька м`ясна компанія , код ЄДРПОУ 34878294, вул. Комсомольська, буд. 44 в с. Долинівка Арцизького району Одеської області наступних доказів:

-Оригіналів відомостей щодо отримання - неотримання орендної плати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 з її підписами, або без них в період 2014 - 2017 років за оренду земельних ділянок площею 6,3651 гектара кадастровий номер НОМЕР_2 та площею 6,3636 гектара кадастровий номер НОМЕР_3 , розташованих на території Долинівської сільської ради Арцизького району Одеської області, а також про отримання - неотримання ОСОБА_1 за період 2018 - 2019 років орендної плати цих же земельних ділянок;

-Даних про те, ким працював (на якій посаді) у Товаристві з обмеженою відповідальністю Арцизька м`ясна компанія ОСОБА_3 та підтвердження його повноважень на оформлення та реєстрацію договорів оренди землі від імені цього підприємства в період 2013-2015 років.

В задоволенні заяви ОСОБА_1 в частині виклику свідків - відмовити.

Копію ухвали негайно направити для виконання до Товариства з обмеженою відповідальністю Арцизька м`ясна компанія .

Встановити строк виконання ухвали до 16 вересня 2019 року.

Зобов`язати директора Товариства з обмеженою відповідальністю Арцизька м`ясна компанія у випадку неможливості подати докази, які витребовує суд, або неможливості подати такі докази у встановлені строки - повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Повідомити учасників справи про дату, час і місце судового засідання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://ar.od.court.gov.ua/sud1502/.

Ухвала в частині забезпечення доказів може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного суду через Арцизький районний суд Одеської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ

Арцизького районного суду В.І. Черевата

Одеської області

СудАрцизький районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення28.08.2019
Оприлюднено30.08.2019
Номер документу83914766
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —492/1015/19

Ухвала від 02.02.2021

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Черевата В. І.

Ухвала від 18.01.2021

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Черевата В. І.

Постанова від 13.10.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Ухвала від 30.04.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Ухвала від 11.12.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Черевко П. М.

Ухвала від 11.12.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Черевко П. М.

Ухвала від 25.11.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Черевко П. М.

Ухвала від 23.09.2019

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Черевата В. І.

Ухвала від 28.08.2019

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Черевата В. І.

Ухвала від 20.06.2019

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Черевата В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні