Рішення
від 15.03.2010 по справі 2-1470-10
МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-1470

2010 рік

РІШЕННЯ

І М Е Н Е М     У К Р А Ї Н И

15 березня 2010 року                 Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області в складі:

головуючого             -                   судді       Ярошенко С.С.

при секретарі            -                    Дмитрієвій М.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Мелітополі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу та стягнення аліментів ,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу та стягнення аліментів.

В позові зазначено, що 20 листопада 2000 року позивачка одружилася з відповідачем, її дошлюбне прізвище було Федорець. Від шлюбу вони мають неповнолітніх дітей – сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, та доньку ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2. Шлюбні відносини з відповідачем припинені, з серпня 2008 року сторони разом не проживають, спільне господарство не ведеться. Позивачка вказує, що подальше спільне життя та збереження родини неможливе, так як між ними відсутні взаємні почуття розуміння, любові та поваги.

Діти проживають з позивачкою і знаходяться на її утриманні. Відповідач ухиляється від виконання своїх обов'язків по утриманню дітей, в добровільному порядку матеріальну допомогу на їх утримання не надає.

Позивачка уточнила свої позовні вимоги та просить задовольнити позов і розірвати шлюб, укладений між нею та відповідачем, а також стягнути з відповідача на свою користь аліменти на утримання неповнолітніх дітей в розмірі 1/3 частини всіх видів заробітку, щомісячно, до досягнення ними повноліття, але не менше ніж 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

В судове засідання позивачка не з'явилася, однак надала письмову заяву про розгляд справи за її відсутності, на уточнених позовних вимогах наполягає та просить їх задовольнити в повному обсязі.

В судове засідання відповідач не з'явився, однак надав письмову заяву про розгляд справи за його відсутності, уточнені позовні вимоги визнав в повному обсязі, проти розірвання шлюбу не заперечує, а також згоден виплачувати аліменти на утримання дітей в розмірі 1/3 частини всіх видів заробітку, щомісячно, до досягнення ними повноліття.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що позовна заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 112 СК України, суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

Відповідно до ст. 180 СК України, батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

Відповідно до ч. 3 ст. 181 СК України, за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі.

Відповідно до ч. 1 ст. 183 СК України, частка заробітку (доходу) матері, батька, яка буде стягуватися як аліменти на дитину, визначається судом.

Так, позивачка і відповідач з 20 листопада 2000 року перебувають у шлюбі, від якого вони мають неповнолітніх дітей – ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, та ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2. Однак, шлюбні відносини між ними припинені, сторони разом не проживають з серпня 2008 року, спільне господарство не ведеться.

Діти проживають з позивачкою і знаходяться на її утриманні, а відповідач ухиляється від виконання своїх обов'язків по утриманню дітей, в добровільному порядку матеріальну допомогу на їх утримання не надає.

Суд, проаналізував зібрані по справі докази, а саме: копію свідоцтва про одруження (а.с. 6), копії свідоцтв про народження (а.с. 7), довідку з місця проживання (а.с. 8), довідки з місця навчання (а.с. 9 – 10), вважає, що позовні вимоги позивачки обґрунтовані, підтверджуються матеріалами справи і підлягають задоволенню, бо при вищевикладених обставинах, подальше спільне життя подружжя і збереження їхньої сім'ї неможливе, оскільки сторони однією сім'єю не проживають і збереження родини суперечить їхнім інтересам, тому шлюб необхідно розірвати, а також стягнути з відповідача на користь позивачки аліменти на утримання неповнолітніх дітей.

Витрати, пов'язані з оформленням розірвання шлюбу в органах реєстрації актів цивільного стану, – покласти на відповідача.

Відповідно до ст.ст. 81, 88 ЦПК України, судовий збір в розмірі 51 гривня та витрати на інформаційне-технічне забезпечення розгляду справи в розмірі 120 гривень, підлягають стягненню з відповідача на користь держави.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 104, 105, 110, 112, 180 – 183 СК України, ст.ст. 10, 60, 81, 88, 212 – 215 ЦПК України, суд

в и р і ш и в :

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу та стягнення аліментів  – задовольнити в повному обсязі.

Розірвати шлюб між ОСОБА_1 та ОСОБА_2, зареєстрований 20 листопада 2000 року Вознесенською сільською радою Запорізької області, актовий запис № 24.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь держави державне мито, пов'язане з оформленням розірвання шлюбу в органах реєстрації актів цивільного стану, в розмірі 08 гривень 50 копійок, ОСОБА_1 – від сплати державного мита звільнити.

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_4, на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання неповнолітніх дітей – ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, та ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, у розмірі 1/3 частини всіх видів заробітку, але не менше ніж 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісяця, починаючи з 12 лютого 2010 року і до досягнення дітьми повноліття, а також судовий збір в розмірі 51 (п'ятдесят одна) гривня та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в розмірі 120 (сто двадцять) гривень у дохід держави.

Рішення підлягає негайному виконанню в частині місячного стягнення аліментів та може бути оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Запорізької області через Мелітопольський міськрайонний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня проголошення рішення заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку, передбаченому ч. 4 ст. 295 ЦПК України.

Суддя:

СудМелітопольський міськрайонний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення15.03.2010
Оприлюднено24.03.2010
Номер документу8393262
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1470-10

Рішення від 14.09.2010

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Вілюк М. П.

Рішення від 10.08.2010

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Бутенко Анатолій Петрович

Рішення від 28.09.2010

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Мельник Василь Іванович

Рішення від 07.09.2010

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Ломейко Віталій Валерійович

Рішення від 03.08.2010

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ліпчанський Сергій Миколайович

Ухвала від 17.06.2010

Цивільне

Замостянський районний суд м.Вінниці

Медяна Юлія Валеріївна

Рішення від 23.04.2010

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Кривошеєв Дмитро Арнольдович

Рішення від 15.03.2010

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Ярошенко Світлана

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні