Ухвала
від 30.08.2019 по справі 348/1749/19
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

(про арешт тимчасово вилученого майна)

Справа № 348/1749/19

Номер провадження 1-кс/348/853/19

30 серпня 2019 року м.Надвірна

Слідчий суддя Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання старшого слідчого СВ Надвірнянського ВП ГУНП в Івано-Франківської області, капітана поліції ОСОБА_3 про арешт тимчасово вилученого майна.

Клопотання надійшло до суду 29.08.2019 року.

Суд перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження № 12019090200000694 від 28.08.2019 року, у межах якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку слідчого ОСОБА_3 ,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ Надвірнянського ВП ГУНП в Івано-Франківської області, капітан поліції ОСОБА_3 звернувся в суд з клопотанням, погодженим з прокурором Надвірнянської місцевої прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_4 про арешт тимчасово вилученого майна.

В обгрунтування своїх вимог слідчий посилається на те, що 28.08.2019 р. близько 19.00 год. на автодорозі Делятин-Раківчик в с. Саджавка, вул. Українська, Надвірнянського району, водій ОСОБА_5 , керуючи автомобілем марки «Renault Master», реєстраційний номер НОМЕР_1 , рухаючись заднім ходом допустив наїзд на пішохода ОСОБА_6 , яка в той час знаходилася на узбіччі. В результаті ДТП потерпіла ОСОБА_6 отримала тілесні ушкодження у вигляді політравіми, ЗЧМТ, перелому ребер з ліва.

За фактом дорожньо-транспортної пригоди внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019090000000694 від 28.08.2019 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Під час проведення огляду місця події 28.08.2019 р. в с. Саджавка, вул. Українська, Надвірнянського району, Івано-Франківської області було вилучено транспортний засіб, а саме автомобіль марки «Renault Master», реєстраційний номер НОМЕР_1 , яким на час дорожньо-транспортної пригоди керував ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_1 , та який відповідно до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу належить ТзОВ «Рошен-Прикарпаття», юридична адреса: м. Івано-Франківськ, вул. Торгова 1 «А», код ЄДРПОУ 36498231. Вилучений автомобіль направлено на зберігання до ДП «Надвірнянський райавтодор» за адресою: м. Надвірна, вул. Соборна 4, Івано-Франківської області.

У кримінальному провадженні транспортний засіб визнано речовим доказом, призначено інженерно-транспортну експертизу його технічного стану.

Враховуючи те, що вилучений автомобіль марки «Renault Master», реєстраційний номер НОМЕР_1 , є речовим доказом вчинення злочину, зберіг на собі сліди злочину, і може бути використаний як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, по ньому призначено експертизу, слідчий просить постановити ухвалу про накладення арешту на вище вказане майно.

У судовому засіданні слідчий підтримав дане клопотання та просив його задоволити.

ОСОБА_5 в судове засідання не з`явився, про час та місце проведення судового засідання повідомлявся завчасно.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 172 КПК України клопотання про арешт майна розглядається слідчим суддею, судом не пізніше двох днів з дня його надходження до суду, за участю слідчого та/або прокурора, цивільного позивача, якщо клопотання подано ним, підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, і за наявності - також захисника, законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження. Неприбуття цих осіб у судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання, копії матеріалів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, дійшов до висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

В судовому засіданні встановлено, що слідчим відділенням Надвірнянського ВП ГУНП в Івано-Франківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019090200000694 від 28.08.2019 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Клопотання про арешт майна відповідає вимогам ст. 171 КПК України.

На підставі ч. 1 ст.171КПК України слідчий за погодженням з прокурором звертається до слідчого судді з клопотанням про арешт майна.

Згідно з ч. 2 ст.170КПК України слідчий суддя або суд під час судового провадженні накладає арешт на майно у вигляді речей, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним у частині другій ст. 167 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому КПК України порядком, позбавленням за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існують достатні підстави вважати, що воно є предметом, засобом, знаряддям чи доказом вчинення злочину, а тому з метою збереження речових доказів виникає необхідність у накладені арешту на вище вказані транспортні засоби.

Слідчий обґрунтував підстави, у зв`язку з якими потрібно здійснити арешт тимчасово вилученого майна.

Майно належить до категорій, зазначених в п. 1 ч. 2 ст. 167 КПК України майно у вигляді речей, які є підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення злочину та (або) зберегли на собі його сліди.

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про арешт тимчасово вилученого майна не пізніше наступного робочого дня після вилучення майна, в порядку з ч. 5 ст. 171 КПК України.

Згідно з ч. 2 ст.173КПК України при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен врахувати: правову підставу для арешту майна; достатність доказів, що вказують на вчинення особою кримінального правопорушення; розмір можливої конфіскації майна, можливий розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, та цивільного позову; наслідки арешту майна для інших осіб; розумність та співрозумність обмеження права власності завданням кримінального провадження.

На переконаннясуду длядосягнення завданькримінального провадженняна автомобільмарки «RenaultMaster»,реєстраційний номер НОМЕР_1 необхідно накласти арешт у вигляді заборони відчуження, користування і розпорядження цим майном.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 132, 167, 170-173 КПК України, слідчий-суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Надвірнянського ВП ГУНП в Івано-Франківської області, капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Надвірнянської місцевої прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_4 про арешт тимчасово вилученого майна задовільнити.

Накласти арешт на автомобіль марки «Renault Master», реєстраційний номер НОМЕР_1 , яким на час дорожньо-транспортної пригоди керував ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , житель АДРЕСА_1 , та який відповідно до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу належить ТзОВ «Рошен-Прикарпаття», юридична адреса: м. Івано-Франківськ, вул. Торгова 1 «А», код ЄДРПОУ 36498231, у вигляді заборони відчуження, користування і розпорядження цим майном.

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим.

Ухвала можебути оскарженадо Івано-Франківськогоапеляційного судупротягом п`яти днів з дня оголошення відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 309, ст. 395 КПК України.

Ухвала може бути скасована в порядку ст. 174 КПК за клопотанням власника/володільця майна, що не був присутнім під час розгляду.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудНадвірнянський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення30.08.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу83938132
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —348/1749/19

Ухвала від 25.10.2019

Кримінальне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 26.09.2019

Кримінальне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 19.09.2019

Кримінальне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 30.08.2019

Кримінальне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні