Ухвала
від 25.10.2019 по справі 348/1749/19
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

(про тимчасовий доступ до речей і документів)

Справа № 348/1749/19

Номер провадження 1-кс/348/1078/19

25 жовтня 2019 року м.Надвірна

Слідчий суддя Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого СВ Надвірнянського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області, старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів .

Клопотання надійшло до суду 24.10.2019 р.

Суд перевірившинадані матеріаликлопотання,включаючи витягз Єдиногореєстру досудовихрозслідувань щодокримінального провадженняза №12019090200000694від 29.08.2019 року, у межах якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по даних матеріалах,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Надвірнянського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області, старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, погодженим з прокурором Надвірнянської місцевої прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю та їх вилучення.

В обґрунтування вимог слідчий посилається на те, що 28.08.2019 р. приблизно о 19.00 год. на автодорозі «Делятин Раківчик» в с. Саджавка, вул. Українська, водій ОСОБА_5 керуючи автомобілем марки Renault Master реєстраційний номер НОМЕР_1 рухаючись заднім ходом допустив наїзд на пішохода ОСОБА_6 , яка в той час знаходилася на узбіччі.

В результаті ДТП потерпіла ОСОБА_6 отримала тілесні ушкодження у вигляді політравми, ЗЧМТ, перелому ребер з ліва та була доставлена на приймальний покій Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Коломийської районної ради.

Відомості про вчинення даного кримінального правопорушення внесено до ЄРДР за №12019090200000694 від 29.08.2019 р..

В ході досудового розслідування виникли обґрунтовані підстави для проведення судово-медичної експертизи потерпілої ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 жительки АДРЕСА_1 , яка перебувала на стаціонарному лікуванні Комунальному некомерційному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Коломийської районної ради в період часу з 28.08.2019 р. по 26.09.2019 р., з метою встановлення ступеня тяжкості отриманих тілесних ушкоджень.

Враховуючи, що для встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень, отриманих потерпілою ОСОБА_6 в результаті ДТП, у кримінальному провадженні необхідно призначити судово-медичну експертизу, що вимагає отримання доступу до всіх необхідних медичних документів та записів, які містяться в них, у зв`язку із чим необхідно провести тимчасовий доступ до речей та документів з їх вилученням.

Слідчий в судове засідання не з`явився, попередньо подав клопотання, відповідно до якого просив клопотання слухати без його участі та задоволити клопотання.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов"язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень КПК України судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснюється.

Беручи до уваги вищенаведене, враховуючи, що всі особи, які беруть участь у судовому провадженні в судове засідання не прибули, слідчий суддя приходить до висновку, про можливість розгляду клопотання без здійснення фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження.

Згідно ч. 2 ст. 163 КПК України, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація.

Дослідивши клопотання, матеріали, якими слідчий, обґрунтовує доводи клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого відповідає вимогам ст. 160 КПК України і є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України слідчий за погодженням з прокурором має право звернутися із клопотанням про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого-судді, суду.

Ст.162КПК України визначено перелік охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

Відповідно до абз. 1 ч. 6 ст.163КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною пятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а відповідно до ч. 7 цієї статі, слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення цих речей і документів.

У відповідності до п.2 ч.І ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Відомості, які містяться у оригіналах медичних документів - медичної картки стаціонарного хворого Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 , в сукупності з іншими документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженню № 12019090200000694 під час проведення судово-медичної експертизи, а також, що в інший спосіб отримати оригінали необхідних медичних документів без надання тимчасового доступу до документів, які знаходяться у Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » неможливо, з метою проведення у кримінальному провадженні № 12019090200000694 судово-медичної експертизи, яка може бути використана, як доказ у вказаному в кримінальному провадженні.

З клопотання вбачається, що сторона кримінального провадження просить про надання тимчасового доступу до речей і документів, які підпадають під визначення охоронюваної законом таємниці.

Зазначена інформаціє не є речами та документами, до яких заборонено доступ (відповідно до ст. 161 КПК).

Наданими стороною кримінального провадження матеріали клопотання поза розумним сумнівом доведено, що на даний час проводиться вичерпний комплекс заходів, спрямованих на розкриття кримінального правопорушення та встановлення осіб (їх місце знаходження), які його вчинили, як і доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в зазначених в клопотанні документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних документів, а можливе їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до таких.

Отже, враховуючи вище наведене та те, що інформація, яка містить охоронювану законом таємницю надасть змогу в подальшому використовувати як докази отримані відомості, слідчий суддя вважає вказаний захід забезпечення доцільним, співмірним та таким, що відповідає завданням кримінального провадження, тому клопотання слід задоволити.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 40, 107, 159, 160, 162, 163 КПК України, слідча суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Надвірнянського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області, старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Надвірнянської місцевої прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю та їх вилучення задоволити.

Надати слідчомуСВ НадвірнянськогоВП ГУНПУкраїни вІвано-Франківськійобласті,старшому лейтенантуполіції ОСОБА_3 тимчасовий доступдо медичноїкарти стаціонарногохворого Комунальногонекомерційного підприємства« ІНФОРМАЦІЯ_1 »Коломийської районноїради заадресою: АДРЕСА_2 наім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 жительки АДРЕСА_1 ,яка перебувалана стаціонарномулікуванні вКомунальному некомерційномупідприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Коломийськоїрайонної ради з 28.08.2019 р. до 26.09.2019 р. з можливістю вилучення вказаних документів (здійснення їх виїмки).

Ухвала підлягає виконанню слідчим СВ Надвірнянського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , або за дорученням слідчого оперативними працівниками Надвірнянського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області.

У разі невиконання ухвали може бути постановлена ухвала про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання і вилучення зазначеної інформації.

Ухвала дійсна до 25.11.2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді та включені до апеляційної скарги на судове рішення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудНадвірнянський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення25.10.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85189511
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —348/1749/19

Ухвала від 25.10.2019

Кримінальне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 26.09.2019

Кримінальне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 19.09.2019

Кримінальне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 30.08.2019

Кримінальне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні