Ухвала
від 03.09.2019 по справі 338/690/19
БОГОРОДЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №338/690/19

Провадження №2/338/357/19

03 вересня 2019 року селище Богородчани

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої - судді Рибки Л.Я.,

при секретарі Полек Х.В.,

з участю позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання недійсними рішень загальних зборів релігійної громади,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся в суд із позовом до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання недійсними рішень загальних зборів релігійної громади храму Української Православної Церкви (МП) святих апостолів Петра і ОСОБА_5 , які оформлені Протоколом №01 від 03 лютого 2019 року.

Ухвалою від 19 червня 2019 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі, постановлено розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

16 липня 2019 року позивач подав клопотання про залучення до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів релігійної організації "Релігійна громада Української Православної Церкви Православної Церкви України храму "Святих апостолів Петра і Павла" смт. Богородчани Богородчанського району Івано-Франківської області". Клопотання обґрунтоване тим, що згідно зі складеним протоколом №01 від 03 лютого 2019 року, на загальних зборах розглядалися питання, що стосувалися статутної діяльності релігійної громади Української Православної Церкви святих апостолів Петра і Павла (код ЄДРПОУ 20566264). 21 травня 2019 року на підставі вказаного вище протоколу державним реєстратором Івано-Франківської ОДА Лапкою Т.М. було внесено зміни до відомостей про юридичну особу з кодом ЄДРПОУ 20566264. Зокрема, було змінено повне найменування юридичної особи та відомості про її керівника. Так, повне найменування змінилось на "Релігійна громада Української Православної Церкви Православної Церкви України храму "Святих апостолів Петра і Павла" смт. Богородчани Богородчанського району Івано-Франківської області", а керівником релігійної громади було зареєстровано ОСОБА_3 .

Водночас у випадку задоволення даного позову фактично зникне підстава вчинення державним реєстратором 21 травня 2019 року реєстраційних дій стосовно юридичної особи з кодом ЄДРПОУ №20566264. Тобто рішення у даній справі може вплинути на права, свободи, інтереси та обов`язки юридичної особи "Релігійна громада Української Православної Церкви Православної Церкви України храму "Святих апостолів Петра і Павла" смт. Богородчани Богородчанського району Івано-Франківської області" в частині реалізації права на найменування, а також щодо визначення керівних органів релігійної громади.

Позивач та його представник в підготовчому засіданні клопотання про залучення третьої особи підтримали.

Відповідачі ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та їх представник в підготовче засідання не з`явились, про дату, час та місце його проведення повідомлені належним чином. Представник відповідачів адвокат Павликівська Г.М. подала суду заяву про розгляд справи у їх відсутності.

Суд, заслухавши думку позивача та його представника, ознайомившись з матеріалами справи, приходить до наступного.

Згідно з ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Встановлено, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки релігійної організації "Релігійна громада Української Православної Церкви Православної Церкви України храму "Святих апостолів Петра і Павла" смт. Богородчани Богородчанського району Івано-Франківської області".

За таких обставин суд вважає, що клопотання позивача слід задоволити та залучити релігійну організацію "Релігійна громада Української Православної Церкви Православної Церкви України храму "Святих апостолів Петра і Павла" смт. Богородчани Богородчанського району Івано-Франківської області" до участі у даній справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання.

Керуючись ст.ст. 53, 198, 260 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Клопотання позивача задоволити.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання недійсними рішень загальних зборів релігійної громади як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів релігійну організацію "Релігійна громада Української Православної Церкви Православної Церкви України храму "Святих апостолів Петра і Павла" смт. Богородчани Богородчанського району Івано-Франківської області" (адреса місцезнаходження: 77701, Івано-Франківська область, Богородчанський район, селище Богородчани, вул. Шевченка, 61, ЄДРПОУ 20566264).

Направити релігійній організації "Релігійна громада Української Православної Церкви Православної Церкви України храму "Святих апостолів Петра і Павла" смт. Богородчани Богородчанського району Івано-Франківської області" копію даної ухвали та копію позовної заяви з додатками.

Встановити третій особі строк до 20 вересня 2019 року для подання пояснень щодо позову або відзиву.

Роз`яснити, що до пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 ЦПК України.

Підготовче засідання відкласти на 14 год 00 хв 23 вересня 2019 року .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.Я. Рибка

Дата ухвалення рішення03.09.2019
Оприлюднено05.09.2019
Номер документу84015363
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними рішень загальних зборів релігійної громади

Судовий реєстр по справі —338/690/19

Постанова від 16.03.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мелінишин Г. П.

Постанова від 16.03.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мелінишин Г. П.

Ухвала від 03.03.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мелінишин Г. П.

Ухвала від 18.02.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мелінишин Г. П.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мелінишин Г. П.

Ухвала від 21.12.2019

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Рибка Л. Я.

Рішення від 21.12.2019

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Рибка Л. Я.

Ухвала від 22.10.2019

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Рибка Л. Я.

Ухвала від 09.10.2019

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Рибка Л. Я.

Ухвала від 03.09.2019

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Рибка Л. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні