Ухвала
від 09.10.2019 по справі 338/690/19
БОГОРОДЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №338/690/19

Провадження № 2/338/357/19

09 жовтня 2019 року селище Богородчани

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої - судді Рибки Л.Я.,

при секретарі Полек Х.В.,

з участю

представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів - релігійна організація "Релігійна громада Української Православної Церкви Православної Церкви України храму "Святих апостолів Петра і Павла" смт. Богородчани Богородчанського району Івано-Франківської області", про визнання недійсними рішень загальних зборів релігійної громади,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_2 звернувся в суд із позовом до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання недійсними рішень загальних зборів релігійної громади храму Української Православної Церкви (МП) святих апостолів Петра і Павла, які оформлені Протоколом №01 від 03 лютого 2019 року.

Ухвалою від 19 червня 2019 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі, постановлено розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Ухвалою від 03 вересня 2019 року за клопотанням позивача до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів залучено релігійну організацію "Релігійна громада Української Православної Церкви Православної Церкви України храму "Святих апостолів Петра і Павла" смт. Богородчани Богородчанського району Івано-Франківської області".

23 вересня 2019 року позивач подав до канцелярії суду заяву про збільшення розміру позовних вимог, в якій просить окрім основної вимоги - визнати недійсними рішення загальних зборів релігійної громади храму УПЦ (МП) святих апостолів Петра і Павла, які оформлені Протоколом №01 від 03 лютого 2019 року, також визнати недійсними рішення парафіяльних зборів віруючих релігійної громади УПЦ ПЦУ храму "Святих апостолів Петра і Павла" смт. Богородчани Богородчанського району Івано-Франківської області", які оформлені Протоколом №2 від 26 травня 2019 року.

23 вересня 2019 року через канцелярію суду позивач подав також клопотання про витребування доказів. Зокрема зазначає, що в додатку до оскаржуваного протоколу зборів №01 зафіксовано список віруючих громадян, які були присутні на загальних зборах 03 лютого 2019 року у палаці культури в селищі Богородчани. Однак при наданні копії зазначеного протоколу зборів №01 та додатків до нього, розпорядником публічної інформації - Івано-Франківською ОДА - у відповідності до Закону України "Про захист персональних даних" та Закону України "Про доступ до публічної інформації", обмежено доступ до конфіденційної інформації, а саме персональних даних (серія і номер паспорта, дата народження, місце проживання) осіб, присутніх на зборах 03 лютого 2019 року. Тому просить витребувати оригінал протоколу № 01 парафіяльних зборів віруючих релігійної громади храму УПЦ (МП) святих апостолів Петра і ОСОБА_5 від 03 лютого 2019 року та оригінал списку віруючих громадян, які були присутні на загальних зборах релігійної організації "Релігійна громада святих апостолів Петра і Павла" смт. Богородчани Богородчанського району Івано-Франківської області щодо зміни підлеглості у канонічних та організаційних питаннях від 03 лютого 2019 року для виклику до суду свідків.

В підготовчому засіданні представник позивача адвокат Мізунський М.М. заявлені вимоги з урахуванням заяви про їх збільшення підтримав. Також просив задоволити клопотання про витребування доказів. Зазначив, що витребування оригіналу протоколу №01 парафіяльних зборів віруючих релігійної громади храму УПЦ (МП) святих апостолів Петра і Павла від 03 лютого 2019 року та оригіналу додатку до нього необхідне, так як позивач бажає ознайомитись з персональними даними всіх учасників зборів, після чого вирішити, кого саме слід викликати в якості свідків. Самостійно зазначені докази позивач отримати можливості не має.

Відповідачі ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та їх представник в підготовче засідання не з`явились, про дату, час та місце його проведення повідомлялись у встановленому законом порядку. 03 вересня 2019 року представник відповідачів адвокат Павликівська Г.М. подала суду заяву про розгляд даної справи у їх відсутності.

Представник третьої особи в підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце його проведення релігійна організація "Релігійна громада Української Православної Церкви Православної Церкви України храму "Святих апостолів Петра і Павла" смт. Богородчани Богородчанського району Івано-Франківської області" повідомлялась у встановленому законом порядку. Адвокат Павликівська Г.М., яка згідно ордеру серії ІФ №051153 від 17 вересня 2019 року представляє інтереси третьої особи, подала заяву, в якій просить розгляд справи проводити за відсутності представників релігійної громади.

Суд, заслухавши представник позивача, ознайомившись з матеріалами справи, заявою про збільшення розміру позовних вимог, приходить до наступного.

Заява про збільшення позовних вимог відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, подана в строк, передбачений п. 2 ч. 2 ст. 49 ЦПК України, судовий збір сплачено, докази надіслання заяви про збільшення позовних вимог відповідачам та третій особі позивачем надано суду, отже, суд вважає доцільним прийняти її до розгляду.

Щодо клопотання про витребуваня доказів, суд вважає, що таке задоволенню не підлягає з огляду на наступне.

В матеріалах справи є належним чином завірені копії протоколу №1 загальних зборів від 03 лютого 2019 року та додатку до нього, отримані позивачем в установленому законом порядку. Клопотання про витребування оригіналів цих документів мотивоване необхідністю ознайомлення з персональними даними (номером та серією паспорта, датою народження, місцем реєстрації) осіб, які зазначені в додатку до протоколу №1 - списку віруючих громадян, що були присутні на загальних зборах релігійної організації 03 лютого 2019 року. Водночас клопотання із зазначеннням, які саме особи підлягають виклику в судове засідання та для з`ясування яких обставин справи такі свідки мають бути викликані, суду не подано. Інших підстав для витребування оригіналів документів в клопотанні не зазначено.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 49, 197, 260 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Прийняти заяву позивача ОСОБА_2 про збільшення позовних вимог щодо визнання недійсними рішень парафіяльних зборів віруючих релігійної громади Української Православної Церкви Православної Церкви України храму "Святих апостолів Петра і Павла" смт. Богородчани Богородчанського району Івано-Франківської області, які оформлені Протоколом №2 від 26 травня 2019 року.

В задоволенні клопотання позивача про витребування в Івано-Франківської обласної державної адміністрації оригіналів протоколу №01 парафіяльних зборів віруючих релігійної громади храму Української Православної Церкви (МП) святих апостолів Петра і Павла від 03 лютого 2019 року та списку віруючих громадян, які були присутні на загальних зборах релігійної організації "Релігійна громада святих апостолів Петра і Павла" смт. Богородчани Богородчанського району Івано-Франківської області щодо зміни підлеглості у канонічних та організаційних питаннях від 03 лютого 2019 року відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.Я. Рибка

Дата ухвалення рішення09.10.2019
Оприлюднено11.10.2019
Номер документу84871135
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними рішень загальних зборів релігійної громади

Судовий реєстр по справі —338/690/19

Постанова від 16.03.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мелінишин Г. П.

Постанова від 16.03.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мелінишин Г. П.

Ухвала від 03.03.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мелінишин Г. П.

Ухвала від 18.02.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мелінишин Г. П.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мелінишин Г. П.

Ухвала від 21.12.2019

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Рибка Л. Я.

Рішення від 21.12.2019

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Рибка Л. Я.

Ухвала від 22.10.2019

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Рибка Л. Я.

Ухвала від 09.10.2019

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Рибка Л. Я.

Ухвала від 03.09.2019

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Рибка Л. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні