Ухвала
від 04.09.2019 по справі 2-150/2007
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-150/2007

УХВАЛА

04 вересня 2019 року м. Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Шевчук Л.П.,

за участі секретаря Славич К.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Вінниці в залі суду подання старшого державного виконавця Вінницького районного відділу ДВС ГТУЮ у Вінницькій області Невмержицької Я.А. про привід боржника ОСОБА_1 , -

в с т а н о в и в:

Старший державний виконавець Вінницького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Невмержицька Я.А. звернулася до суду з даним поданням, в якому просила застосувати примусовий привід боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , до Вінницького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області.

Подання обґрунтувала тим, що на виконанні у Вінницькому РВ ДВС ГТУЮ у Вінницькій області перебуває виконавчий лист №2/150/2007, виданий Вінницьким районним судом Вінницької області 20.02.2007, про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліментів на утримання сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в твердій грошовій сумі 300,00 грн. Щомісячно починаючи з 11.01.2007 року і до повноліття сина. Заборгованість станом на 01.08.2019 року становить 45900,00 грн. Рішення суду боржником не виконується, боржник не вживає жодних заходів щодо його виконання за рахунок належному йому майна, доходів, що суперечить вимогам ЗУ Про виконавче провадження . На адресу боржника неодноразово направлялися виклики із вимогою з`явитися до державного виконавця, однак ці виклики боржником ігноруються, про причини неявки виконавця не повідомляє. Під час виходу виконавця за місцем проживання боржника встановлено, що останній за місцем проживання відсутній. Боржник вимоги виконавчого документа не виконує, при цьому належним чином повідомлений про відповідальність за ухилення від явки до виконавчої служби.

Державний виконавець Невмержицька Я.А. в судове засідання не з`явилась, в прохальній частині подання просила розгляд подання проводити у її відсутність, просила його задовольнити.

Стягувач ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилася, подала заяву про розгляд подання державного виконавця без її участі, підтримала подання державного виконавця.

Боржник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, хоча був належним чином повідомлений. Неявка в судове засідання не є перешкодою для розгляду подання.

Згідно з частиною другою статті 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши матеріали подання, суд дійшов висновку про можливість його задоволення з наступних підстав.

Судом встановлено, що в провадженні Вінницького РВ ДВС Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області знаходиться виконавчий лист №2-150/2007, виданий Вінницьким районним судом Вінницької області 20.02.2007, про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліментів на утримання сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в твердій грошовій сумі 300,00 грн. Щомісячно починаючи з 11.01.2007 року і до повноліття сина.

Постановою державного виконавця від 24.02.2007 відкрито виконавче провадження №3018078.

Державним виконавцем було здійснено виклик боржника ОСОБА_1 до Вінницького районного відділу державної виконавчої служби 04.02.2019 року щодо сплати аліментів за виконавчим документом із роз`ясненням наслідків неявки за викликом до державного виконавця. Вказаний виклик боржником отримано.

Заборгованість зі сплати аліментів боржником ОСОБА_1 станом на 01.07.2019 складала 45900,00 грн.

Державним виконавцем було здійснено запити до державних органів щодо належності боржнику нерухомого майна, отримання ним доходів. Згідно отриманих відповідей боржник зареєстрованого на праві власності нерухомого майна не має, доходів, пенсії та соціальних виплат не отримує.

Згідно акту державного виконавця від 04.06.2019 року, під час виходу на дільницю державним виконавцем, боржник за адресою вказаною у виконавчому документі ( АДРЕСА_1 ) відсутній.

Згідно з ч. 1 ст. 438 ЦПК України розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Відповідно до п. 14 ч. 3 ст. 18 Закону України Про виконавче провадження виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право викликати фізичних осіб, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що перебувають у виконавчому провадженні. У разі якщо боржник без поважних причин не з`явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу.

Пунктом 26 ч. 1 ст. 23 Закону України Про Національну поліцію визначено, що поліція відповідно до покладених на неї завдань вживає заходів для забезпечення публічної безпеки і порядку під час примусового виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб), а також вживає заходів, спрямованих на усунення загроз життю та здоров`ю державних виконавців, приватних виконавців та інших осіб, які беруть участь у вчиненні виконавчих дій, здійснює привід у виконавчому провадженні.

Привід за своєю правовою природою є заходом процесуального примусу, що полягає у затриманні і примусовому доставлені особи задля забезпечення її участі у провадженні у випадках, якщо цю особу було належним чином викликано, але вона не з`явилася без поважних причин або без повідомлення про причини неприбуття.

Про привід суд постановляє ухвалу, в якій зазначає ім`я фізичної особи, яка підлягає приводу, місце проживання (перебування), роботи, служби чи навчання, підстави застосування приводу, час, коли необхідно особу доставити і місце доставки особи, суб`єкт, якому доручається здійснити привід.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що порушуються права стягувача, виникла заборгованість зі сплати аліментів, суд приходить до висновку про необхідність застосування примусового приводу боржника ОСОБА_1 до Вінницького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області

Керуючись статтями 247, 438, 260, 261ЦПК України, статтею 18 Закону України Про виконавче провадження , Законом України Про Національну поліцію , суд, -

у х в а л и в :

Подання старшого державного виконавця Вінницького районного відділу ДВС ГТУЮ у Вінницькій області Невмержицької Я.А про привід боржника ОСОБА_1 -задовольнити.

Застосувати примусовий привід працівниками Вінницького відділення поліції Вінницького відділу поліції ГУНП у Вінницькій області боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , до Вінницького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області (м.Вінниця, вул. Винниченка, 29).

Ухвалу направити начальнику Вінницького РВП ВВП ГУНП у Вінницькій області для виконання.

Ухвала може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Л.П. Шевчук

Дата ухвалення рішення04.09.2019
Оприлюднено05.09.2019
Номер документу84016444
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-150/2007

Ухвала від 04.09.2019

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 30.07.2019

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 27.05.2019

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 20.05.2019

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 05.04.2019

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 11.01.2019

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 19.02.2007

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Бірук В.О.

Рішення від 02.02.2007

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Грекова Г.Ф.

Рішення від 18.05.2007

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А.І.

Рішення від 12.12.2007

Цивільне

Коломацький районний суд Харківської області

Гусар П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні