Ухвала
від 04.09.2019 по справі 377/627/19
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У ХВ АЛ А

Справа №377/627/19

Провадження №1-кс/377/279/19

04 вересня 2019 року слідчий суддя Славутицького міського суду Київської області ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 ,

представника ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Славутичі клопотання слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області про надання тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 по кримінальному провадженню № 42018111130000359 від 29 грудня 2018 року з правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 191 КК України, -

УСТАНОВИЛА:

До суду подано зазначене клопотання, погоджене з прокурором, у якому слідчий СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області просить надати тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 з метою встановлення особи, яка вчинила злочин, що неможливо встановити в інший спосіб.

Вислухавши пояснення слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області та представника ІНФОРМАЦІЯ_1 , з`ясувавши питання, зазначені у клопотанні, оглянувши матеріали кримінального провадження № 42018111130000359, вважаю необхідним зробити наступний висновок.

Так, відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1)перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2)самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3)не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 6 цієї статті суд постановляє ухвалу про надання доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Як вбачається з матеріалів, доданих до клопотання, у провадженні СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області знаходиться кримінальне провадження № 42018111130000359 від 29 грудня 2018 року з правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 191 КК України.

Під часпроведення досудовогорозслідування уданому кримінальномупровадженні буловстановлено,щов ході моніторингу інформації, розміщеної в мережі інтернет, отримано дані, які можуть свідчити про те, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , упродовж 2018 року вчинили розтрату чужого майна при укладенні договорів та здійсненні реконструкції арок № 1 та № 2 площі в загальному центрі м. Славутич Київської області.

Так, 26.09.2018 року, між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » укладено договір на виконання проектних робіт щодо розробки проектно-кошторисної документації на об`єкт будівництва «Реконструкція арок № 1 та № 2 площі в загальному центрі м. Славутич Київської області», а також проведення експертизи кошторисної частини проектно-кошторисної документації.

Відповідно до Експертного звіту щодо розгляду кошторисної частини проектної документації по робочому проекту загальна кошторисна вартість реконструкції арок № 1 та № 2 площі в ІНФОРМАЦІЯ_3 у поточних цінах станом на 26 жовтня 2018 року складає 961,558 тис. грн.

Важливими обставинами, суттєве значення для встановлення яких повинні мати речі або документи, про тимчасовий доступ до яких подано клопотання, є обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, що зазначені у ст. 91 КПК України.

У судовому засіданні слідчий СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області пояснив, що інформація, яка знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , у сукупності з іншими речами та документами має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме встановлення особи, причетної до вчинення злочину, і може бути використана як доказ, та неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Виходячи зі змісту поданого клопотання, що підтверджено доданими копіями документів, слід погодитися з доводами слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області про те, що вказана інформація, яка перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме для встановлення особи, причетної до вчинення злочину, що не може бути доведено іншими способами, оскільки перебуває у володінні лише ІНФОРМАЦІЯ_1 .

За таких обставин подане клопотання необхідно визнати обґрунтованим і задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-164 КПК України, -

УХВАЛИЛА:

Клопотання слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю і знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ), та можливість вилучити такі речі і документи слідчому СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , слідчому СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_5 , старшому слідчому СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_6 , які містять інформацію щодо реконструкції арок № 1 та № 2 площі в ІНФОРМАЦІЯ_3 , а саме:

- укладеного з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » договору щодо виконання проектних робіт, а саме розробки проектно-кошторисної документації на виконання робіт з реконструкції арок № 1 та № 2 площі в загальноміському центрі м. Славутич Київської області;

- акту здачі-приймання виконаних робіт та платіжних документів, якими підтверджується оплата виконаних робіт;

- експертного звіту щодо розгляду проектної документації; рішень ІНФОРМАЦІЯ_1 , відповідно до яких виділено кошти на виконання робіт з реконструкції арок № 1 та № 2 площі в ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- річного плану закупівель (змін до плану), яким передбачено виконання робіт з реконструкції арок № 1 та № 2 площі в ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- договору на виконання робіт з реконструкції арок № 1 та № 2 площі в ІНФОРМАЦІЯ_3 з додатками;

- акти виконаних робіт за вказаним договором та платіжних документів, якими підтверджується оплата виконаних робіт.

Встановити строк дії цієї ухвали по 04 жовтня 2019 року.

Попередити зазначеного в ухвалі володільця речей і документів про те, що відповідно до положень ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених в ухвалі речей і документів.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає і набирає законної сили в момент ухвалення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84018020
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —377/627/19

Ухвала від 28.12.2020

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 30.06.2020

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 21.02.2020

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 27.12.2019

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 04.09.2019

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 04.09.2019

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні