Ухвала
від 04.09.2019 по справі 520/8761/19
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження в адміністративній справі та призначення підготовчого засідання

04 вересня 2019 р. Справа № 520/8761/19

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Шевченко О.В., розглянувши матеріали позовної заяви першого заступника керівника Чугуївської місцевої прокуратури Харківської області (адреса: вул. Харківська, буд. 98, м. Чугуїв, Харківська область, 63500) до відділу освіти Вовчанської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 02146400, адреса: вул. Гоголя, буд. 31, м. Вовчанськ, Харківська область, 62503), третя особа: комунальний заклад "Вільчанський ліцей Вовчанської районної ради Харківської області" (код ЄДРПОУ 24329733, адреса: 62519, Харківська область, Вовчанський район, смт Вільча, вул. Миру, 32) про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

До Харківського окружного адміністративного суду звернувся позивач, перший заступник керівника Чугуївської місцевої прокуратури Харківської області, з адміністративним позовом до відділу освіти Вовчанської районної державної адміністрації, третя особа: комунальний заклад "Вільчанський ліцей Вовчанської районної ради Харківської області", в якому просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність відділу освіти Вовчанської районної державної адміністрації Харківської області щодо невжиття заходів з організації та контролю діяльності Комунальний заклад Вільчанський ліцей Вовчанської районної ради Харківської області з оформлення земельної ділянки, якою користується заклад освіти;

- зобов`язати відділ освіти Вовчанської районної державної адміністрації Харківської області вжити заходів щодо організації оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку, площею 2,7 га, яка знаходиться за адресою: Харківська область, Вовчанський район, смт Вільна, вул. Миру, 32-А для обслуговування Комунальний заклад Вільчанський ліцей Вовчанської районної ради Харківської області .

Спір виник з публічно-правових відносин та згідно зі статтею 19 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів і має розглядатись в порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до статті 20 КАС України справа підсудна Харківському окружному адміністративному суду. Подана позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України.

Розгляд даної справи належить здійснювати в порядку загального позовного провадження та з метою виконання вимог, передбачених статті 173 КАС України, розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання.

Згідно ч. 1 ст. 173 КАС України, підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ч.1 ст. 180 КАС України, підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

Керуючись положеннями ст. ст. 19, 160-162, 171-175, 180, 182, 241, 243, 248, 256, 294, 295, п.п.15.5 п.15 Перехідних положень КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом першого заступника керівника Чугуївської місцевої прокуратури Харківської області до відділу освіти Вовчанської районної державної адміністрації, третя особа: комунальний заклад "Вільчанський ліцей Вовчанської районної ради Харківської області" про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

Призначити підготовче засідання на 24 вересня 2019 року о 11:30 год. у приміщенні Харківського окружного адміністративного суду за адресою: 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, зал судового засідання № 12.

Запропонувати відповідачу у разі невизнання адміністративного позову подати до суду відзив на позов разом з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача (в разі неможливості їх подання - зазначити докази, які не можуть бути подані разом з відзивом із зазначенням причин їх неподання) та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу - у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання зазначеної ухвали, відповідно до вимог ст. 162 КАС України.

Запропонувати позивачу подати відповідь на відзив разом з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтується відповідь (в разі неможливості їх подання - зазначити докази, які не можуть бути подані разом з відповіддю із зазначенням причин їх неподання) та документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді і доданих до неї доказів відповідачу - у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву на позов, у разі його подання відповідачем, дотримуючись вимог ст. ст. 162, 163 КАС України.

Запропонувати відповідачу подати заперечення - у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив, у разі його подання позивачем, дотримуючись вимог ст. ст. 162, 164 КАС України.

Запропоновувати третій особі подати до суду пояснення до позову або відзиву разом з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення (в разі неможливості їх подання - зазначити докази, які не можуть бути подані разом з поясненнями із зазначенням причин їх неподання) та документами, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи - у десятиденний строк з дня отримання зазначеної ухвали, відповідно до вимог ст. ст. 162, 165 КАС України.

Запропонувати сторонам подати відповідь на пояснення - у п`ятиденний строк з дня отримання пояснень, у разі їх подання третьою особою, дотримуючись вимог ст. 165 КАС України.

Роз`яснити особам, які беруть участь у справі, що вони мають права та обов`язки, визначені статтями 44, 45, 47, 131 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Адміністративна справа розглядається суддею одноособово відповідно до статті 32 Кодексу адміністративного судочинства України в порядку загального позовного провадження.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі знаходиться за посиланням: http://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку до Другого апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В.Шевченко

Дата ухвалення рішення04.09.2019
Оприлюднено09.09.2019
Номер документу84036729
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —520/8761/19

Ухвала від 09.10.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Ухвала від 04.09.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Ухвала від 13.05.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Гниличенко М. В.

Ухвала від 24.04.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Гниличенко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні