Ухвала
від 04.09.2019 по справі 190/1035/19
П'ЯТИХАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 190/1035/19

Провадження №2/190/470/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 вересня 2019 року м. П`ятихатки

Дніпропетровської області

П`ятихатський районний суд

Дніпропетровської області

В складі головуючого судді Митошоп В.М.

За участі секретаря Москалець А.В.

перевіривши вимоги ст. ст. 149, 153 ЦПК України по заяві відповідача ОСОБА_1 про забезпечення позову в цивільній справі за позовом Селянського фермерського господарства Берегиня до ОСОБА_1 , фізичної особи підприємця ОСОБА_2 , П`ятихатської районної державної адміністрації Дніпропетровської області про визнання недійсним договору оренди землі, - встановив:

Відповідач ОСОБА_3 . ОСОБА_4 в цивільній справі за позовом СФГ Берегиня до ОСОБА_5 .І., фізичної особи підприємця ОСОБА_6 , П`ятихатської РДА Дніпропетровської області про визнання недійсним договору оренди землі - звернулась до суду з заявою про забезпечення позову.

В обґрунтування заяви ОСОБА_3 . ОСОБА_4 зазначила, що позивач, звернувся з позовною заявою до неї з метою навмисно затягнути час та провести засівання земельної ділянки восени 2019 року, так як на теперішній час на спірній земельній ділянці є нескошений врожай позивача і останній скориставшись наявним відкритим провадженням по справі може після збирання врожаю провести засівання ділянки таким чином останній зможе використовувати спірну земельну ділянку до збирання врожаю 2020 року, при цьому термін дії договору оренди землі у позивача припиняється 12 лютого 2020 року, та просить заборонити СФГ "Берегиня", проводити засівання земельної ділянки кадастровий номер : НОМЕР_1 , загальною площею 6,170 га., що розташована за адресою : Дніпропетровська область, П`ятихатський район, Комісарівська сільська рада, восени 2019 року.

Згідно ч.2 ст.149 ЦПК України - забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача , за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно ч.10 ст. 150 ЦПК України - не допускається вжиття заходів забезпечення позову, які за змістом є тотожними задоволенню заявлених позовних вимог, якщо при цьому спір не вирішується по суті.

Згідно ч.1 ст.153 ЦПК України - заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду). Згідно ч.6 вказаної статті - про забезпечення позову або про відмову у забезпеченні позову суд постановляє ухвалу.

Згідно п.4 постанови Пленуму Верховного Суду України №9 від 22 грудня 2006 року "Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову" , розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Викладене свідчить, що забезпечення позову - це вжиття судом у проваджені якого знаходиться справа, заходів щодо охорони матеріально - правових інтересів позивача проти несумлінних дій відповідача, тобто забезпечення позову спрямоване насамперед проти несумлінних дій відповідача.

З урахуванням викладеного, заява про забезпечення позову не підлягає задоволенню, оскільки подана відповідачем, а не позивачем, при цьому відповідач фактично заявляє про зустрічні позовні вимоги які прохає задовольнити шляхом забезпечення позову.

Керуючись ст.ст. 149, 150, 153 ЦПК України , суд, -

ухвалив :

В задоволені заяви відповідача ОСОБА_1 в цивільній справі за позовом Селянського фермерського господарства Берегиня до ОСОБА_1 , фізичної особи підприємця ОСОБА_2 , П`ятихатської районної державної адміністрації Дніпропетровської області про визнання недійсним договору оренди землі - про заборону СФГ "Берегиня", проводити засівання земельної ділянки кадастровий номер : НОМЕР_1 , загальною площею 6,170 га., що розташована за адресою : Дніпропетровська область, П`ятихатський район, Комісарівська сільська рада, восени 2019 року - відмовити .

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду в 15-денний строк з дня проголошення ухвали.

Головуючий суддя

СудП'ятихатський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення04.09.2019
Оприлюднено09.09.2019
Номер документу84071494
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —190/1035/19

Рішення від 18.10.2019

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Митошоп В. М.

Ухвала від 18.10.2019

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Митошоп В. М.

Ухвала від 01.10.2019

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Митошоп В. М.

Ухвала від 16.09.2019

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Митошоп В. М.

Ухвала від 02.09.2019

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Митошоп В. М.

Ухвала від 04.09.2019

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Митошоп В. М.

Ухвала від 19.08.2019

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Митошоп В. М.

Ухвала від 19.07.2019

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Митошоп В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні