Ухвала
від 09.09.2019 по справі 640/15278/19
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 640/15278/19

УХВАЛА

09 вересня 2019 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі:судді-доповідача Аліменка В.О., суддів Безименної Н.В., Кучми А.Ю.,перевіривши матеріали апеляційної скарги Акціонерного товариства "Хмельницькообленерго" на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 15 серпня 2019 року у справі за адміністративним позовом Акціонерного товариства "Хмельницькообленерго" до Фонду державного майна України про визнання протиправним та скасування рішення, -

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 15 серпня 2019 року відмовлено у відкритті провадження.

Не погоджуючись з таким рішенням суду першої інстанції, позивачем подано апеляційну скаргу.

Перевіривши апеляційну скаргу Акціонерного товариства "Хмельницькообленерго" на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 15 серпня 2019 року, колегія суддів зазначає наступне.

Згідно з частиною першою статті 300 Кодексу адміністративного судочинства України, за відсутності підстав для залишення апеляційної скарги без руху, повернення апеляційної скарги чи відмови у відкритті апеляційного провадження суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу про відкриття апеляційного провадження у справі.

Частиною 4 статті 298 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) встановлено, що апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається суддею-доповідачем якщо апеляційна скарга подана особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписана або підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

Відповідно до частини першої статті 55 КАС України, сторона, третя особа в адміністративній справі, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Згідно з частиною третьою статті 55 КАС України, юридична особа, суб`єкт владних повноважень, який не є юридичною особою, бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її (його) імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Відповідно до пункту 1 частини першої статті 59 КАС України повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені такими документами: довіреністю фізичної або юридичної особи.

Згідно з частиною восьмою статті 59 КАС України, у разі подання представником до суду заяви, скарги, клопотання він додає довіреність або інший документ, що посвідчує його повноваження, якщо в справі немає підтвердження такого повноваження на момент подання відповідності заяви, скарги, клопотання.

Апеляційна скарга підписана особою, яка визначає себе як В.о. генерального директора Акціонерного товариства "Хмельницькообленерго" - ОСОБА_1.

У силу положень ст. 57, 59 КАС України, обов`язок підтвердження власних повноважень покладено на відповідних осіб.

Так, до апеляційної скарги не додано, а в матеріалах справи відсутні будь-які документи, які підтверджують, що ОСОБА_1 є В.о. генерального директора Акціонерного товариства "Хмельницькообленерго" та наділений повноваженнями представляти Акціонерного товариства "Хмельницькообленерго", зокрема подавати та підписувати апеляційну скаргу.

Відтак, колегія суддів зазначає, що апеляційна скарга Акціонерного товариства "Хмельницькообленерго" на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 15 серпня 2019 року не може бути прийнята до апеляційного провадження та підлягає поверненню, оскільки остання підписана особою, підтвердження повноважень якої на вчинення відповідних дій відсутнє.

Відповідно до ч.7 ст.298 КАС України копія ухвали про повернення апеляційної скарги надсилається учасникам справи у порядку, визначеному статтею 251 цього Кодексу. Скаржнику надсилається копія ухвали про повернення апеляційної скарги разом з апеляційною скаргою та доданими до скарги матеріалами. Копія апеляційної скарги залишається в суді апеляційної інстанції.

Керуючись ст. 169, 255, 298 КАС України, апеляційний суд

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Акціонерного товариства "Хмельницькообленерго" на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 15 серпня 2019 року у справі за адміністративним позовом Акціонерного товариства "Хмельницькообленерго" до Фонду державного майна України про визнання протиправним та скасування рішення - повернути особі, яка її подала.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та може бути оскаржена у касаційному порядку шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду у порядку та строки, визначені ст. ст. 328-331 КАС України.

Судді-доповідача В.О. Аліменко

Судді Н.В. Безименна

А.Ю. Кучма

Дата ухвалення рішення09.09.2019
Оприлюднено10.09.2019
Номер документу84102026
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/15278/19

Рішення від 10.06.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Рішення від 10.06.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Ухвала від 18.12.2019

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Постанова від 30.10.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 30.09.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 30.09.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 09.09.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Аліменко Володимир Олександрович

Ухвала від 15.08.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шейко Т.І.

Ухвала від 02.08.2019

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні