Ухвала
від 12.09.2019 по справі 308/10525/19
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

308/10525/19

У Х В А Л А

12.09.2019 року м. Ужгород

Слідчий суддяУжгородського міськрайонногосуду Закарпатськоїобласті ОСОБА_1 ,з участюслідчого - ОСОБА_2 ,секретаря судовихзасідань ОСОБА_3 ,розглянувши клопотання старшого слідчого 1-го відділення слідчого відділу Управління СБ України в Закарпатській області капітана юстиції ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 22019070000000085, за ознаками вчинення кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 333 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

З внесеного клопотання слідчого, яке погоджено з прокурором, вбачається, що у даному кримінальному провадженні досліджуються обставини вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 КК України.

Як вбачається із повідомлення оперативного підрозділу УСБУ в Закарпатській області від 10.09.2019, гр. України ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , порушив порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю.

У зв`язку з вищевикладеним, 10-11.09.2019, проведено огляд місця події, в ході МП «Тиса» Закарпатської митниці ДФС, що адресою: с. Соломоново Ужгородського р-ну, в ході якого, серед інших речей було виявлено та вилучено металевий предмет, циліндричної форми, зелено-бордового кольору, з наявним маркуванням кт1567210-1, НОМЕР_1 , який за зовнішніми ознаками схожий на ступицю тормозного колеса основних шасі військового літака СУ-27 і може відноситися до предметів військового призначення, міжнародні передачі яких підлягають державному експортному контролю України.

Так, на момент прибуття слідчо-оперативної групи на оглядовому майданчику смуги руху «червоний коридор» зони митного контролю МП «Тиса» знаходився автомобіль марки «Мерседес» моделі «Спрінтер», р.н.з. НОМЕР_2 , номер кузова НОМЕР_3 поблизу якого перебував гр. України ОСОБА_4 , який користується вказаним транспортним засобом. В ході огляду місця події, в багажному відсіку вищевказаного транспортного засобу було виявлено та вилучено: металевий предмет, циліндричної форми, зелено-бордового кольору, з наявним маркуванням НОМЕР_4 , НОМЕР_1 . Як повідомив спеціаліст ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , вказаний предмет, за зовнішніми ознаками дуже схожий на ступицю тормозного колеса основних шасі військового літака СУ-27 і може відноситися до предметів військового призначення, міжнародні передачі яких підлягають державному експортному контролю України. Вказаний предмет поміщено в чорний поліетиленовий пакет, умовна назва «Пакет № 1», який відповідно скріплюється пояснюючою биркою з підписами учасників, понятих, спеціаліста та слідчого і опечатується печаткою «№ 6 УСБУ в Закарпатські області».

Крім цього, в салоні автомобіля, а саме в козирку від сонця, що над пасажирським сидінням вказаного автомобіля було виявлено: контрольний талон серії TAD номер 905081 для проходження по червоному коридору», з наявними написами кульковою ручкою синього кольору «1 один НОМЕР_5 »; контрольний талон для проходження по «зеленому коридору», з наявними написами маркером чорного кольору «1 М-с НОМЕР_2 », на звороті якого наявний відтиск печатки синього кольору «вартовий шлагбауму «Кордон»….автомобільного сполучення «Чоп (Тиса)»; аркуш паперу синього кольору з наявними друкованими написами, які починаються «Рахунок №», а закінчуються «Директор Гол. Бухгалтер» та на якому наявний відтиск печатки синього кольору «ТОВ КЛІКС код 40573864»; аркуш паперу формату А4 на якому наявні друковані написи іноземною мовою та різного роду записи кульковою ручкою синього та чорного кольору. Крім цього наявні відтиски круглої печатки синього кольору «ТОВ КЛІКС код 40573864» та відтиску прямокутної печатки синього кольору іноземною мовою «TRANCE-GATE….» оптичний диск «Verbatim» DVD-R.

Вказані документи (аркуші паперу) та оптичний диск зазначені в п.п. 2-6 даного протоколу вилучаються слідчим та поміщаються в прозорий поліетиленовий пакет типу файл, умовна назва «Пакет № 2», який відповідно скріплюється пояснюючою биркою з підписами учасників, понятих, спеціаліста та слідчого і опечатується печаткою «№ 6 УСБУ в Закарпатські області».

Також, протоколом огляду місця події вилучено автомобіль марки «Мерседес» моделі «Спрінтер», р.н.з. НОМЕР_2 , номер кузова НОМЕР_3 , який використовувався як засіб вчинення даного злочину, свідоцтво про реєстрацію вказаного ТЗ серії НОМЕР_6 від 21.01.2017 року та ключ запалювання.

Слідчий зазначає у клопотанні, що необхідність проведення обшуку зазначеного вище транспортного засобу було зумовлено потребою виявлення та фіксації обставин кримінального правопорушення, які безпосередньо впливають на хід розслідування даного кримінального провадження.

Клопотання слідчого обґрунтовується тим, що обшук 10-11.09.2019 автомобіля марки «Мерседес» моделі «Спрінтер», р.н.з. НОМЕР_2 , номер кузова НОМЕР_3 проведено без ухвали слідчого судді, та з метою допустимості доказів, які вилучені під час проведення даної слідчої дії і мають безпосереднє відношення до злочину, досліджуваного в рамках даного провадження, є необхідність звернутись до слідчого судді за правилами визначеними ч. 3 ст. 233 КПК України.

В судому засіданні сілчдий підтримав клопотання та просив його задовольнити з підстав, викладених у його змісті.

Заслухавши пояснення слідчого з приводу внесеного клопотання, дослідивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Зі змісту поданого слідчим клопотання вбачається, що органом досудовогорозслідування -СВ УправлінняСБ Українив Закарпатськійобласті - проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні № 22019070000000085, за ознаками вчинення кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 333 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що в рамках даного кримінального провадження досудовим розслідуванням досліджуються обставини кримінального правопорушення за повідомлення оперативного підрозділу УСБУ в Закарпатській області від 10.09.2019 щодо порушення гр. України ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю.

Зі змісту клопотання вбачається, що 10-11.09.2019, проведено огляд місця події, в ході МП «Тиса» Закарпатської митниці ДФС, що адресою: с. Соломоново Ужгородського р-ну, серед інших речей було виявлено та вилучено металевий предмет, циліндричної форми, зелено-бордового кольору, з наявним маркуванням кт1567210-1, НОМЕР_1 , який за зовнішніми ознаками схожий на ступицю тормозного колеса основних шасі військового літака СУ-27 і може відноситися до предметів військового призначення, міжнародні передачі яких підлягають державному експортному контролю України.

Слідчий пояснив, що обшук вказаного транспортного засобу проводився без відповідної ухвали слідчого судді, а тому, в органу досудового розслідування виникла необхідність звернутися до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку вказаного автомобілю.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Відповідно до ч.2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Частиною 2,3 статті 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді за клопотанням слідчого погодженого прокурором.

Враховуючи наведене та те, що з досліджених слідчим суддею матеріалів кримінального провадження вбачається, що проведення огляду вказаного в клопотанні транспортного засобу носило невідкладний характер, з метою фіксації всіх обставин даного кримінального правопорушення, слідчим наведено правові підстави для проникнення до вказаного в клопотанні рухомого майна, передбачені ч. 3 ст. 234 КПК України, а тому слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання обґрунтоване та підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 234, 235, КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого 1-го відділення слідчого відділу Управління СБ України в Закарпатській області капітана юстиції ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 22019070000000085, за ознаками вчинення кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 333 КК України- задовольнити.

Надати стороні кримінального провадження слідчим слідчої групи слідчого відділу Управління СБ України в Закарпатській області, дозвіл на проведення обшуку автомобіля марки «Мерседес» моделі «Спрінтер», р.н.з. НОМЕР_2 , номер кузова НОМЕР_3 , яким користується ОСОБА_4 , з метою виявлення та вилучення його і нижче зазначених речей і документів (які фактично вилучені 10-11.09.2019 під час проведення огляду місця події):

1. металевий предмет, циліндричної форми, зелено-бордового кольору, з наявним маркуванням НОМЕР_4 , НОМЕР_1 . Як повідомив спеціаліст ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , вказаний предмет, за зовнішніми ознаками дуже схожий на ступицю тормозного колеса основних шасі військового літака СУ-27 і може відноситися до предметів військового призначення, міжнародні передачі яких підлягають державному експортному контролю України. Вказаний предмет поміщено в чорний поліетиленовий пакет, умовна назва «Пакет № 1», який відповідно скріплюється пояснюючою биркою з підписами учасників, понятих, спеціаліста та слідчого і опечатується печаткою «№ 6 УСБУ в Закарпатські області».

2. контрольний талон серії TAD номер 905081 для проходження по червоному коридору», з наявними написами кульковою ручкою синього кольору «1 один НОМЕР_5 »;

3. контрольний талон для проходження по «зеленому коридору», з наявними написами маркером чорного кольору «1 М-с НОМЕР_2 », на звороті якого наявний відтиск печатки синього кольору «вартовий шлагбауму «Кордон»….автомобільного сполучення «Чоп (Тиса)»;

4. аркуш паперу синього кольору з наявними друкованими написами, які починаються «Рахунок №», а закінчуються «Директор Гол. Бухгалтер» та на якому наявний відтиск печатки синього кольору «ТОВ КЛІКС код 40573864»;

5. аркуш паперу формату А4 на якому наявні друковані написи іноземною мовою та різного роду записи кульковою ручкою синього та чорного кольору. Крім цього наявні відтиски круглої печатки синього кольору «ТОВ КЛІКС код 40573864» та відтиску прямокутної печатки синього кольору іноземною мовою «TRANCE-GATE….»

6. оптичний диск «Verbatim» DVD-R;

7. автомобіль марки «Мерседес» моделі «Спрінтер», р.н.з. НОМЕР_2 , номер кузова НОМЕР_3 , який використовувався як засіб вчинення даного злочину;

8. свідоцтво про реєстрацію вказаного ТЗ серії НОМЕР_6 від 21.01.2017 року та ключ запалювання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ужгородського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84221926
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —308/10525/19

Ухвала від 24.03.2020

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 24.03.2020

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 20.11.2019

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 18.09.2019

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 12.09.2019

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні