Ухвала
від 17.09.2019 по справі 200/11103/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

17 вересня 2019 р. Справа №200/11103/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Аканов О.О., розглянувши матеріали позовної заяви адміністрації Державного навчального закладу Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище (місцезнаходження: 84301, Донецька область, м.Краматорськ, вул.Ювілейна, 6, код ЄДРПОУ 02542194), яка діє в інтересах ОСОБА_1 до управління праці та соціального захисту населення в м.Краматорськ Краматорської міської ради (місцезнаходження: 84333, вул.Героїв Небесної Сотні, 23) про

визнання протиправними дій щодо відмови у взятті на облік як особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції ОСОБА_1 , адже ці дії перешкоджають захисту житлових прав ОСОБА_1 саме як дитини, яка позбавлена батьківських прав;

зобов`язання винести рішення, вчинити певні дії щодо прийняття ОСОБА_3 на облік як особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції з метою захисту його житлових прав, як дитини, з числа дітей, позбавлених батьківського піклування,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з вищевказаним адміністративним позовом.

Згідно частини 2 статті 171 Кодекс адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Ознайомившись з позовною заявою, суд прийшов до висновку, що вона не відповідає вимогам статтей 160 КАС України з огляду на наступне.

Відповідно до пункту 8 ч.5 ст.160 КАС України в позовній заяві зазначаються: перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності), зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Судом встановлено, що позовна заява з додатками не містить зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до позовної заяви.

Таким чином, позивачу необхідно надати суду зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до позовної заяви.

Відповідно до пункту 11 частини 5 статті 160 КАС України в позовній заяві зазначається: власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Позивачем в позовній заяві не зазначено власного письмового підтвердження про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Таким чином позивачу необхідно надати суду власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Згідно частини 1 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті.

Згідно частини 4 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Відповідно до ч.5 ст.94 КАС України учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Так, при завіренні документів варто керуватися Вимогою до оформлювання документів ДСТУ 4163-2003 від 01.09.2003 року, затвердженою Наказом Держспоживстандарту України від 7 квітня 2003 р. N 55 (надалі - Вимога).

Відповідно до п. 5.27 наведеної вище Вимоги відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

Згідно п. 5.26 вказаної Вимоги відбитком печатки організації засвідчують на документі підпис відповідальної особи. Відбиток печатки ставлять так, щоб він охоплював останні кілька літер назви посади особи, яка підписала документ.

Як вбачається на доданих документах до позовної заяви для суду та для відповідача позивачем не зазначено дати такого засвідчення.

Позивачем до позовної заяви додано копії документів, однак в порушення вищевказаних норм додатки до позовної заяви не засвідчені відповідно до вимог чинного законодавства.

Таким чином, позивачу необхідно усунути недоліки позовної заяви шляхом подання до суду засвідчених згідно вимог чинного законодавства копій доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи.

Відповідно до п.2 ч.5 ст.160 КАС України в позовній заяві зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за кодом ЄДРПОУ 02542194 зареєстрована юридична особа - ДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "КРАМАТОРСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ ТОРГОВО-КУЛІНАРНЕ УЧИЛИЩЕ".

В позовній заяві вказано назву позивача: адміністрація Державного навчального закладу Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище .

Таким чином, позивачу необхідно надати до суду два примірника позовної заяви із зазначенням назви позивача згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Згідно ч. 3 ст. 55 КАС України юридична особа, суб`єкт владних повноважень, який не є юридичною особою, бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її (його) імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Як вбачається з поданих до суду матеріалів, позовна заява підписана директором училища ОСОБА_4 , до позову додано довіреність на ім`я ОСОБА_5 , видана Державним навчальним закладом Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище в особі директора на представлення інтересів в суді на представництво від адміністрації училища по справі в інтересах неповнолітнього учня ОСОБА_1 .

Доказів, що підтверджують повноваження директора Державного навчального закладу Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище ОСОБА_6 до позовної заяви не додано.

Згідно з частинами 1 та 2 ст. 169 КАС України суддя, встановивши що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Таким чином, позивачу необхідно усунути недоліки позовної заяви.

Керуючись статтями 2, 5, 126, 132, 160, 161, 169, 248, 251, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Позовну заяву адміністрації Державного навчального закладу Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище (місцезнаходження: 84301, Донецька область, м.Краматорськ, вул.Ювілейна, 6, код ЄДРПОУ 02542194) до управління праці та соціального захисту населення в м.Краматорськ Краматорської міської ради (місцезнаходження: 84333, вул.Героїв Небесної Сотні, 23) про визнання протиправними дій щодо відмови у взятті на облік як особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції ОСОБА_1 , адже ці дії перешкоджають захисту житлових прав ОСОБА_1 саме як дитини, яка позбавлена батьківських прав; зобов`язання винести рішення, вчинити певні дії щодо прийняття ОСОБА_3 на облік як особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції з метою захисту його житлових прав, як дитини, з числа дітей, позбавлених батьківського піклування - залишити без руху.

Встановити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху шляхом надання до суду:

- зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до позовної заяви;

- власного письмового підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав;

- засвідчених згідно вимог чинного законодавства копій доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи;

- двох примірників позовної заяви із зазначенням назви позивача згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

- докази, що підтверджують повноваження директора Державного навчального закладу Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище О.В . Бондаренка.

У разі не усунення недоліків у встановлений судом строк, позовна заява буде вважатись неподаною, та її буде повернуто позивачу.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.О. Аканов

Дата ухвалення рішення17.09.2019
Оприлюднено18.09.2019
Номер документу84289408
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/11103/19-а

Постанова від 11.03.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 24.02.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 24.02.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Рішення від 14.01.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аканов О.О.

Ухвала від 18.12.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аканов О.О.

Ухвала від 25.11.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аканов О.О.

Ухвала від 30.10.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аканов О.О.

Рішення від 07.10.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аканов О.О.

Ухвала від 01.10.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аканов О.О.

Ухвала від 17.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аканов О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні