Ухвала
від 17.09.2019 по справі 200/10572/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони

17 вересня 2019 р. Справа №200/10572/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Арестова Л.В., розглянувши в порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження клопотання про заміну сторони правонаступником у справі за позовною заявою Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області до Приватної установи Санаторій Металург про стягнення з платника податку податкового боргу,

В С Т А Н О В И В:

27 серпня 2019 року Головне управління Державної фіскальної служби у Донецькій області, позивач, звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовними вимогами до Приватної установи Санаторій Металург про:

- стягнення коштів з рахунків у банківських установах, які обслуговують Приватну установу Санаторій Металург в рахунок погашення податкового боргу на загальну суму 730 452, 78 грн.

12 вересня 2019 року від Головного управління ДПС у Донецькій області надійшло клопотання про заміну позивача по справі правонаступником. В обґрунтування зазначеного клопотання Головне управління ДПС у Донецькій області посилається на те, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2019 року № 537 «Про утворення територіальних органів Державної податкової служби» Головне управління ДФС у Донецькій області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління ДПС у Донецькій області. Також, позивачем зазначено, що Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань 31.07.2019 року внесено запис про реєстрацію Головного управління ДПС у Донецькій області. 07.08.2019 року розпочато реорганізацію Головного управління ДФС у Донецькій області шляхом приєднання до Головного управління ДПС у Донецькій області. Крім того, позивач зазначив, що функції Головного управління ДФС у Донецькій області, в тому числі адміністрування податків, зборів та платежів, стягнення податкового боргу тощо, перейшли до Головного управління ДПС у Донецькій області.

Розглянувши клопотання Головного управління ДПС у Донецькій області про заміну відповідача, суд зазначає наступне.

07.08.2019 року (згідно даних з єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch) юридична особа - Головне управління ДФС у Донецькій області перебуває у стані припинення.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року № 537 «Про утворення територіальних органів Державної податкової служби»» створено Головне управління ДПС у Донецькій області.

Відповідно до приписів статті 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив. У разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку щодо необхідності задоволення клопотання ГУ ДПС у Донецькій області про заміну позивача у справі.

Керуючись статтями 52, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління ДПС у Донецькій області про заміну сторони правонаступником у справі за позовною заявою Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області до Приватної установи Санаторій Металург про стягнення з платника податку податкового боргу - задовольнити.

Замінити позивача - Головне управління ДФС у Донецькій області (код ЄДРПОУ 39406028) на його правонаступника - Головне управління ДПС у Донецькій області (код ЄДРПОУ 43142826, юридична адреса: 87515, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Італійська, буд. 59).

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

У відповідності до пп. 15.5 п. 15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Повний текст ухвали складений та підписаний 17 вересня 2019 року.

Суддя Л.В. Арестова

Дата ухвалення рішення17.09.2019
Оприлюднено19.09.2019
Номер документу84289426
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/10572/19-а

Рішення від 12.12.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 12.12.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 28.11.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 04.11.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 17.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 02.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні