Ухвала
від 04.11.2019 по справі 200/10572/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

04 листопада 2019 р. Справа №200/10572/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Арестова Л.В.,розглянувши адміністративну справу за позовною заявою Головного управління Державної податкової служби у Донецькій області до Приватної установи Санаторій Металург про стягнення з платника податку податкового боргу,-

ВСТАНОВИВ:

27 серпня 2019 року Головне управління Державної податкової служби у Донецькій області, позивач, звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовними вимогами до Приватної установи Санаторій Металург про:

- стягнення коштів з рахунків у банківських установах, які обслуговують Приватну установу Санаторій Металург в рахунок погашення податкового боргу на загальну суму 730 452, 78 грн.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 02 вересня 2019 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Згідно приписів статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до положень частини другої статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Згідно частини третьої статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України, вбачається, що суд при розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження за наявності підстав може постановити ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Частина шостої статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України, встановлює, що якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі

Відповідно до приписів статті 179 Кодексу адміністративного судочинства України в кожній справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Як вбачається зі змісту частини другої статті 180 Кодексу адміністративного судочинства України, з`ясування судом, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропозиція учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішення питання про витребування додаткових доказів та визначення строків їх подання є завданнями підготовчого провадження.

Відповідно до частини четвертої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі.

Дослідивши матеріалами справи, для повного,всебічного та об`єктивного розгляду справи, оскільки дана справа потребує детального розгляду по суті, дослідження доказів та з`ясування всіх обставин, суд дійшов висновку про необхідність заслухати в судовому засіданні пояснення учасників справи.

Відповідно до ч. 4 ст. 173 КАС України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З огляду на необхідність витребування додаткових доказів по справі суд вважає за необхідне продовжити строк проведення підготовчого засідання для визначення обставин справи, які підлягають встановленню.

Керуючись статтями 12, 179, 180, 243, 248, 256, 257, 260 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

Розгляд справи за позовом Головного управління Державної податкової служби у Донецькій області до Приватної установи Санаторій Металург про стягнення з платника податку податкового боргу здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у відкритому судовому засіданні на 14 листопада 2019 року о 14 год 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що інформацію у справі, що розглядається, можна отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на веб-сторінці http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Розяснити учасникам справи, що вони мають права та обовязки, визначені статтями 44, 47, 51, 131 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили негайно та оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В. Арестова

Дата ухвалення рішення04.11.2019
Оприлюднено05.11.2019
Номер документу85360203
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/10572/19-а

Рішення від 12.12.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 12.12.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 28.11.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 04.11.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 17.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 02.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні