Ухвала
від 17.09.2019 по справі 396/392/19
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

17 вересня 2019 року м. Кропивницький

справа № 396/392/19

провадження № 22-ц/4809/1481/19

Кропивницький апеляційний суд у складі судді судової палати у цивільних справах Суровицької Л. В., розглянув апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю Редакційно - видавниче об`єднання Новоукраїнські новини та апеляційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області від 15 липня 2019 року у справі за позовом Фермерського господарства Хлібодар до Товариства з обмеженою відповідальністю Редакційно - видавниче об`єднання Новоукраїнські новини , ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , третя особа - Малотимошівська сільська рада Новоукраїнського району Кіровоградської області про захист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області від 15 липня 2019 року задоволено частково позов ФГ Хлібодар до ТОВ Редакційно - видавниче об`єднання Новоукраїнські новини , ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , третя особа - Малотимошівська сільська рада Новоукраїнського району Кіровоградської області про захист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди.

Не погодившись з рішенням суду, ТОВ Редакційно - видавниче об`єднання Новоукраїнські новини подало апеляційну скаргу.

Ухвалою Кропивницького апеляційного суду від 02 вересня 2019 року апеляційну скаргу ТОВ Редакційно - видавниче об`єднання Новоукраїнські новини , залишено без руху, запропоновано протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали надати до апеляційного суду апеляційну скаргу в новій редакції із зазначенням всіх учасників справи, їхнім місцем перебуванням, місцем проживанням чи місце знаходженням. Також до апеляційної скарги необхідно додати її копії разом з доданими до неї письмовими матеріалами відповідно до кількості учасників справи.

Вимоги ухвали суду у встановлений законом строк виконано, недоліки усунуто.

За формою і змістом апеляційна скарга ТОВ Редакційно - видавниче об`єднання Новоукраїнські новини відповідає вимогам ст.356 ЦПК України. Судовий збір сплачено вірно.

Апеляційну скаргу подано до належного суду у встановлений законом строк, особою, що має право на апеляційне оскарження.

ОСОБА_1 також не погодившись з рішенням суду, подала апеляційну скаргу, в якій просить поновити строк на апеляційне оскарження рішення суду. Зазначає, що копію рішення суду отримала 08 серпня 2019 року.

Відповідно до ч.1 ст.127 ЦПК України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення суду не було вручену у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Як свідчать матеріали справи, в судовому засіданні 15 липня 2019 року було проголошено вступну та резолютивну частини рішення, повний текст рішення виготовлено 25 липня 2019 року. Копія повного тексту рішення отримана 16 серпня 2019 року (а.с.175), апеляційна скарга подана 27 серпня 2019 року, тобто в межах тридцятиденного терміну з дня вручення повного рішення суду.

За таких обставник строк на апеляційне оскарження підлягає поновленню.

За формою і змістом апеляційна скарга ОСОБА_1 відповідає вимогам ст.356 ЦПК України. Судовий збір сплачено вірно.

Апеляційну скаргу подано до належного суду, особою, що має право на апеляційне оскарження.

Згідно з ч. 3 ст. 368 ЦПК України розгляд справ у суді апеляційної інстанції здійснюється в судовому засіданні з повідомленням учасників справи, крім випадків, передбачених ст. 369 цього Кодексу.

Згідно з ч. 1 ст. 369 ЦПК України апеляційні скарги на рішення суду у справах з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, крім тих, які не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

Відповідно до ч.13 ст.7 ЦПК України, розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи. У такому випадку судове засідання не проводиться.

Оскільки, ціна позову становить 120 000 грн, що не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тому апеляційні скарги слід розглядати в порядку письмового провадження без проведення судового засідання та повідомлення учасників справи.

Керуючись ст. ст.354, 356, 359, 360, 361 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Поновити ОСОБА_1 строк на апеляційне оскарження рішення Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області від 15 липня 2019 року.

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю Редакційно - видавниче об`єднання Новоукраїнські новини та за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області від 15 липня 2019 року.

Справа підлягає розгляду в порядку письмового провадження без проведення судового засідання та повідомлення учасників справи.

В порядку ст.361 ЦПК України направити учасникам справи копії ухвали суду про відкриття апеляційного провадження.

Учасникам справи направити копії апеляційних скарг та встановити строк до 27 вересня 2019 року , протягом якого може бути подано відзиви на апеляційні скарги, форма та зміст яких повинні відповідати ст.360 ЦПК України.

До відзивів додати докази надсилання (надання) копій відзивів та доданих до відзивів документів іншим учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Кропивницького

апеляційного суду Л. В. Суровицька

Дата ухвалення рішення17.09.2019
Оприлюднено18.09.2019
Номер документу84303541
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —396/392/19

Ухвала від 13.12.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Постанова від 05.11.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Суровицька Л. В.

Постанова від 05.11.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Суровицька Л. В.

Ухвала від 27.09.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Суровицька Л. В.

Ухвала від 17.09.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Суровицька Л. В.

Ухвала від 02.09.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Суровицька Л. В.

Рішення від 25.07.2019

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. А.

Рішення від 15.07.2019

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. А.

Ухвала від 14.05.2019

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. А.

Ухвала від 19.03.2019

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні