Ухвала
від 16.09.2019 по справі 450/610/19
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/610/19 Провадження № 1-кс/450/1072/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"16" вересня 2019 р. слідчий суддя Пустомитівського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СВ Пустомитівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 , погоджене прокурором Пустомитівського відділу Львівської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 , про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018140270001600 від 05 вересня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 367 КК України,-

в с т а н о в и в:

13 вересня 2019 року слідчий СВ Пустомитівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 , за погодженням з прокурором Пустомитівського відділу Львівської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 , звернувся з клопотанням, у якому просить продовжити строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018140270001600 від 05 вересня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 367 КК України. Мотивує подане клопотання тим, що в ході досудового розслідування проведено допит в якості свідка ОСОБА_4 , витребувано технічну документацію з землеустрою, на підставі якої первинно набуто право власності на визначені у клопотанні земельні ділянки, змінено цільове призначення вказаних земельних ділянок, закрито кримінальне провадження у зв`язку з відсутністю в діяннях складу злочину, скасовано постанову про закриття кримінального провадження, направлено запити в ПрАТ «Геотехнічний інститут», НАК «Надра України» ДП «Західукргеологія» з приводу проведення геологічних вишукувань, направлено запит до Львівської філії ДУ «Держґрунтохорона» щодо надання агрохімічних паспортів полів, направлено доручення оперативному підрозділу Пустомитівського ВП ГУ НП у Львівській області для встановлення та допиту в якості свідків власників земельних ділянок ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ТзОВ «Цинковня-Львів», ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , скеровано в ДП «Львівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» запит щодо надання правового висновку щодо характеристик ґрунтового покриву земельних ділянок, допитано як свідка ОСОБА_10 , проведено огляд земельних ділянок, що належать ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ТзОВ «Екран», ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , отримано ухвалу слідчого судді Пустомитівського районного суду Львівської області про призначення експертизи з питань землеустрою.

Зазначає, що проведеними слідчими діями встановити особу, яка вчинила кримінальне правопорушення, не представилося можливим. З огляду на вказане, просить подовжити строк досудового розслідування на 6 місяців.

Розглянувши матеріали клопотання з доданими до нього документами, приходжу до наступного висновку.

За ч. 2 ст. 12 КК України злочином невеликої тяжкості є злочин, за який передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк не більше двох років, або інше, більш м`яке покарання за винятком основного покарання у виді штрафу в розмірі понад три тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Частиною 1 статті 367 КК України встановлено, що службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, карається штрафом від двохсот п`ятдесяти до п`ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відтак, кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 367 КК України є злочином невеликої тяжкості.

Згідно з абз 2 ч. 1 ст. 219 КПК України строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить дванадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо злочину невеликої або середньої тяжкості.

Відповідно до ч. 5 ст. 294 КПК України клопотання про продовження строку досудового розслідування подається не пізніше п`яти днів до спливу строку досудового розслідування, встановленого статтею 219 цього Кодексу.

Як встановлено судом, слідчий СВ Пустомитівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 звернувся з клопотанням про продовження строку досудового розслідування 13 вересня 2019 року, тобто з пропуском строків, передбачених ч. 5 ст. 294 КПК України.

Окрім цього, до клопотання про продовження строку досудового розслідування відповідно до ч. 2 ст. 295-1 КПК України мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання. При цьому слідчий, прокурор зобов`язані зазначити у відповідному клопотанні найкоротший строк, достатній для потреб досудового розслідування.

Проте слідчим не було додано до клопотання всіх документів, якими він обґрунтовує клопотання. Зокрема, до клопотання не було додано копії документів, якими підтверджується проведення допиту в якості свідка ОСОБА_4 , витребування технічної документації з землеустрою, на підставі якої первинно набуто право власності на визначені у клопотанні земельні ділянки, змінено цільове призначення вказаних земельних ділянок, закриття кримінального провадження у зв`язку з відсутністю в діяннях складу злочину, скасування постанови про закриття кримінального провадження, направлення запитів в ПрАТ «Геотехнічний інститут», НАК «Надра України» ДП «Західукргеологія» з приводу проведення геологічних вишукувань, направлення запитів до Львівської філії ДУ «Держґрунтохорона» щодо надання агрохімічних паспортів полів, направлення доручення оперативному підрозділу Пустомитівського ВП ГУ НП у Львівській області для встановлення та допиту в якості свідків власників земельних ділянок ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ТзОВ «Цинковня-Львів», ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , скерування в ДП «Львівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» запиту щодо надання правового висновку щодо характеристик ґрунтового покриву земельних ділянок, допиту як свідка ОСОБА_10 , проведення огляду земельних ділянок, що належать ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ТзОВ «Екран», ОСОБА_8 , ОСОБА_9 .

На підставі ч. 4ст. 295-1 КПК України, слідчий суддя, встановивши, що клопотання подано без додержання вимог цієї статті, повертає його прокурору, слідчому, про що постановляє ухвалу.

Відтак, суд приходить до висновку, що клопотання подано без додержання вимог ч. 2 ст. 295-1 КПК України, а тому підлягає поверненню особі, яка його подала.

Керуючись ст.ст. 219, 294, 295-1 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання слідчого СВ Пустомитівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 , погоджене прокурором Пустомитівського відділу Львівської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 , про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018140270001600 від 05 вересня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 367 КК України повернути слідчому СВ Пустомитівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 .

Ухвала остаточна та окремому оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПустомитівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення16.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84314169
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про інші клопотання

Судовий реєстр по справі —450/610/19

Ухвала від 14.05.2020

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 18.09.2019

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 16.09.2019

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 28.08.2019

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 28.02.2019

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 22.03.2019

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні