Ухвала
від 23.09.2019 по справі 200/9357/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення заяви

23 вересня 2019 р. Справа №200/9357/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді - Зеленова А.С., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження заяву Головного управління ДФС у Донецькій області про збільшення розміру позовних вимог по адміністративній справі №200/9357/19-а за позовом Головного управління ДФС у Донецькій області до Приватного підприємства «ДОНБАССТРАНС-ЛОГІСТІК» про стягнення коштів з рахунків у банківських установах в рахунок погашення податкового боргу на загальну суму 565441,92грн,-

В С Т А Н О В И В:

25 липня 2019 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління ДФС у Донецькій області до Приватного підприємства «ДОНБАССТРАНС-ЛОГІСТІК» про стягнення коштів з рахунків у банківських установах в рахунок погашення податкового боргу на загальну суму 565441,92грн.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 29 липня 2019 року відкрито провадження по справі.

23 серпня 2019 року позивачем надіслано заяву про збільшення розміру позовних вимог.

Згідно частини 1 ст.47 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п`ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Частинами 1 та 2 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи за правилами загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі.

Розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження починається з відкриття першого судового засідання. Якщо судове засідання не проводиться, розгляд справи по суті розпочинається через тридцять днів, а у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу, - через п`ятнадцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Пунктом 4 ч.1 ст.263 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд розглядає за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) справи щодо стягнення грошових сум, що ґрунтуються на рішеннях суб`єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження та сума яких не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

Дана справа розглядається за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) відповідно до вимог п.4 ч.1 ст.263 КАС України.

Враховуючи положення процесуального закону, розгляд даної справи почався через п`ятнадцять днів з дня відкриття провадження по справі, тобто з 13 серпня 2019 року.

Так, позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Частино.3 ст.123 КАС України передбачено, якщо факт пропуску позивачем строку звернення до адміністративного суду буде виявлено судом після відкриття провадження в адміністративній справі і позивач не заявить про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду, або якщо підстави, вказані ним у заяві, будуть визнані судом неповажними, суд залишає позовну заяву без розгляду.

Позивачем пропущено п`ятнадцятиденний строк звернення до суду із заявою про збільшення позовних вимог і не заявлено клопотання про його поновлення.

Згідно ч.6 ст.7 КАС України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

З огляду на положення ч.6 ст.7 КАС України та на підставі того, що Кодексом адміністративного судочинства України не врегульоване питання повернення заяви про збільшення розміру позовних вимог, однак врегульоване питання залишення повернення позову у зв`язку із пропуском строку звернення до суду, суд вважає за необхідне застосувати аналогію закону та повернути дану заяву без розгляду, оскільки останнім пропущено строк звернення до суду із такою заявою .

Керуючись статтями 7, 47, 122,123, 169,160,161,166,167, 243, 248, 256, 262,263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В АЛ И В:

Повернути заяву Головного управління ДФС у Донецькій області про збільшення розміру позовних вимог по адміністративній справі №200/9357/19-а за позовом Головного управління ДФС у Донецькій області до Приватного підприємства «ДОНБАССТРАНС-ЛОГІСТІК» про стягнення коштів з рахунків у банківських установах в рахунок погашення податкового боргу на загальну суму 565441,92грн заявнику без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвалу проголошено у судовому засіданні 23 вересня 2019 року.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя А.С. Зеленов

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.09.2019
Оприлюднено25.09.2019
Номер документу84424456
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/9357/19-а

Ухвала від 09.10.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 09.10.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Рішення від 23.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 29.07.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні