Ухвала
від 20.09.2019 по справі 360/4095/19
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

20 вересня 2019 року СєвєродонецькСправа № 360/4095/19 Суддя Луганського окружного адміністративного суду Шембелян В.С., перевіривши матеріали позовної заяви Державної служби геології та надр України (03680, м. Київ, вул. Ежена Потьє,16) до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Ясенівська (94780, Луганська область, м. Ровеньки, смт Ясенівський, вул. Леніна, 7-а) про анулювання спеціального дозволу на користування надрами,-

ВСТАНОВИВ:

16 вересня 2019 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Державної служби геології та надр України до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Ясенівська про анулювання спеціального дозволу на користування надрами № 5186 від 08.09.2010 року.

Товариству з обмеженою відповідальністю Агрофірма Ясенівська (надалі - Відповідач або ТОВ Агрофірма Ясенівська ) надано спеціальний дозвіл на користування надрами № 5186 від 08.09.2010 (надалі - Дозвіл), з метою видобування вугілля кам`яного - антрациту. 27 грудня 2018 року на адресу Держгеонадр надійшло подання Державної фіскальної служби України № 24458/5/99-99-12-03-04-16 від 27 грудня 2018 року, в якому ДФС надає інформацію про заборгованість з рентної плати за користування надрами суб`єктів господарювання, що не вносили, несвоєчасно вносили суми податкових зобов`язань з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин (протягом шести місяців). Відповідно до Додатку № 1 до листа - Переліку суб`єктів господарювання, що не вносили, несвоєчасно вносили суми податкових зобов`язань рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин (протягом шести місяців) станом на 01.12.2018, відповідач - ТОВ Агрофірма Ясенівська - є суб`єктом господарювання, який станом на 01.12.2018 мав суму податкового боргу 6,4 тис. грн. В зв`язку з чим, ДФС просило розглянути питання про зупинення дії спеціальних дозволів на кориетування надрами, виданого ТОВ Агрофірма Ясенівська .

За результатами опрацювання вищевказаних листів ДФС України, що відповідач в порушення вимог Угоди про умови користування надрами, особливої умови № 4 спепіального дозволу на користування надрами, ст.24, 28 Кодексу України про надра не сплатив рентну плату за користування надрами та має заборгованість у сумі 6,4 тисячі гривень. Враховуючи вищезазначене, Держгеонадра України відповідно до положень п.5 ст.26 Кодексу України про надра та п.23 Порядку № 615 розглянули питання щодо подальщої дії Дозволу, власником якого є відповідач, що не вжив заходів щодо усунення порушень, які стали підставою для зупинення дії Дозволу.

Адміністративний позов поданий особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність із додержанням вимог ст.ст.160, 161, 71 Кодексу адміністративного судочинства (далі - КАС України).

Адміністративний позов підсудний Луганському окружному адміністративному суду, позов подано у строк, встановлений законом, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви відповідно до ст. 169 КАС України, а також підстав для відмови у відкритті провадження у справі згідно зі ст. 170 КАС України не встановлено.

З наведених підстав суддя вважає за можливе прийняти даний адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі.

Частинами першою, другою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Оцінюючи справу за критеріями, переліченими у ч. 3 ст. 257 КАС України критеріїв, які суд враховує при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження, суд дійшов висновку, що дана справа може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 12, 160, 161, 171, 248, 257-261 КАС України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом Державної служби геології та надр України до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Ясенівська про анулювання спеціального дозволу на користування надрами № 5186 від 08.09.2010.

Справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 24 жовтня 2019 року о 09 год. 30 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18, І поверх, зала судових засідань № 4.

Зобов`язати позивача надати оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях, - для огляду в судовому засіданні та засвідчення суддею копій письмових доказів.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі надіслати (надати) суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду) разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Документи, що подаються у копіях повинні бути засвідчені належним чином згідно вимог діючого законодавства.

Справа розглядатиметься суддею Шембелян В.С. одноособово.

Повідомити сторони про можливість реєстрації в системі «Електронний суд» для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою https://adm.lg.court.gov.ua/sud1270/gromadyanam/csz/.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку лише з підстав порушення правил підсудності.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд.

СуддяВ.С. Шембелян

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.09.2019
Оприлюднено26.09.2019
Номер документу84457775
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/4095/19

Рішення від 16.12.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Рішення від 16.12.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 05.12.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 27.11.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 20.09.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні