Ухвала
від 30.08.2019 по справі 693/630/19
ЖАШКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 693/630/19

2/693/334/19

У Х В А Л А

про відкладення підготовчого засідання

30.08.2019 року м. Жашків

Жашківський районний суд Черкаської області

в складі: головуючого судді - Шимчика Р.В.

за участю секретаря судового засідання - Коломієць С.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Жашків цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Вікналенд та приватного акціонерного товариства Страхова компанія Арсенал страхування про відшкодування шкоди, заподіяної смертю фізичної особи,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю Вікналенд та приватного акціонерного товариства Страхова компанія Арсенал страхування про відшкодування шкоди, заподіяної смертю фізичної особи.

У підготовче засідання позивач ОСОБА_1 не з`явилася по невідомих суду причинах; представник позивача адвокат Лабик Р.Р. до суду направив заяву про проведення підготовчого засідання у його відсутності та просив повторно витребувати докази які зазначені у клопотанні від 30.05.2019 року, а саме :

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Вікналенд (ідентифікаційний код юридичної особи - 39392382, місцезнаходження : 07330, Київська область, Вишгородський район, смт. Димер, вулиця Вишнева, 22 - Є);

-належним чином засвідчену копію наказу про прийняття на роботу гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-належними чином засвідчену копію наказу про звільнення з роботи гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-належним чином засвідчену копію трудової книжки гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-належним чином засвідчену копію наказу про закріплення за гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , транспортного засобу марки MAN , д/н НОМЕР_1 із напівпричіпом WIELTON , д/н НОМЕР_2 ;

витребувати у Головного управління ДФС у Черкаській області ( 18002, м. Черкаси, вул. Хрещатик, 235);

- відомості про доходи гр. ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП - НОМЕР_3 , за 2016-2017 роки.

У підготовче засідання директор ТОВ Вікноленд Лисенко Ю.О. не з`явився, при цьому до суду направив заяву про перенесення підготовчого засідання на іншу дату у зв`язку з перебуванням його у щорічній відпустці.

У підготовче засідання представник відповідача ПрАТ СК Арсенал Страхування не з`явився при цьому до суду направив клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконфекренції з Київським апеляційним судом (03110 м. Київ вул. Солом`янська, 2-А) та просив об`єднати в одне провадження цивільні справи № 693/630/19 за позовом ОСОБА_1 до ТОВ Віналенд , ПрАТ СК Арсенал Страхування та цивільну справу № 693/631/19 за позовом ОСОБА_4 до ТОВ СК Арсенал Страхування про відшкодування шкоди, а також просили витребувати докази, а саме : витребувати у слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області (вул. смілянська, 57, м. Черкаси, 18000)

-інформацію проте, чи дійсно дії пішохода ОСОБА_3 стали причиною виникнення дорожньо-транспортної пригоди, а також про те, чи наявні у діях пішохода ОСОБА_3 порушення правил Дорожнього руху України?

-копії висновків транспортно-трасологічної експертизи, які були проведені в процесі розслідування кримінального провадження № 12017250000000410 щодо наявності або відсутності у діях ОСОБА_2 , ОСОБА_3 порушення та настання дорожньо - транспортної пригоди;

Витребувати у позивача оригінал квитанції № ПН1525 від 27.056.2019 року про здійснення оплати за правову допомогу у розмірі 12000,00 грн. для огляду.

Витребувати у представника позивача АО Гранд Груп Партнерс : документи (банківські виписки), які підтверджують надходження коштів у розмірі 12000, 00 грн. на його рахунок згідно квитанції № ПН 1525 від 27.05.2019 року.

У відповідності до ч.2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Таким чином, суд вважає, що дана заява підлягає задоволенню, оскільки вказані відомості необхідні для розгляду справи по суті, а сторона по справі не має можливості витребувати ці доказі самостійно.

Згідно ч. 6, 7, 8, 9 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Згідно п. 7 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема у випадках витребування нових (додаткових ) доказів.

Згідно до п. 1 ч. 2 ст. 188 ЦПК України суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об`єднати в одне провадження декілька справ за позовами до одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України суд за клопотанням сторони чи іншого учасника цивільного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніше як за п"ять днів до дня проведення такого судового засідання.

Клопотання представника відповідача ПрАТ СК Арсенал Страхування Мамедової І.Р. про проведення судового засідання у режимі відеоконференції обґрунтоване неможливістю прибуття її в судове засідання до Жашківського районного суду Черкаської області.

Враховуючи наявну технічну можливість судового розгляду в такому режимі, суд вважає за можливе проводити судові засідання у режимі відеоконференції з Київським апеляційним судом ( 03110, м. Київ, вул. Солом`янська, 2-А)..

Згідно ч. 6 ст. 198 ЦПК України у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладено або у ньому була оголошена перерва.

Зважаючи на викладене, суд приходить до висновку про необхідність оголошення перерви у підготовчому засіданні.

Керуючись ст.ст. 84, 188, 197-198, 212, ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання представника ПрАТ СК Арсенал Страхування Мамедової І.Р. про об`єднання цивільних справ у одне провадження - задовольнити.

Об`єднати в одне провадження цивільні справи за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Вікналенд та приватного акціонерного товариства Страхова компанія Арсенал страхування про відшкодування шкоди, заподіяної смертю фізичної особи з позовом ОСОБА_4 до товариства з обмеженою відповідальністю Вікналенд та приватного акціонерного товариства Страхова компанія Арсенал страхування про відшкодування шкоди, заподіяної смертю фізичної особи та присвоїти порядковий номер 693/630/19, провадження № 2/693/334/19.

Оголосити перерву у підготовчому засіданні за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_4 до товариства з обмеженою відповідальністю Вікналенд та приватного акціонерного товариства Страхова компанія Арсенал страхування про відшкодування шкоди, заподіяної смертю фізичної особи, до 14 год. 10 хв. 03 жовтня 2019 року.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Вікналенд (ідентифікаційний код юридичної особи - 39392382, місцезнаходження : 07330, Київська область, Вишгородський район, смт. Димер, вулиця Вишнева, 22 - Є);

-належним чином засвідчену копію наказу про прийняття на роботу гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-належними чином засвідчену копію наказу про звільнення з роботи гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-належним чином засвідчену копію трудової книжки гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-належним чином засвідчену копію наказу про закріплення за гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , транспортного засобу марки MAN , д/н НОМЕР_1 із напівпричіпом WIELTON , д/н НОМЕР_2 .

Витребувати у Головного управління ДФС у Черкаській області ( 18002, м. Черкаси, вул. Хрещатик, 235);

- відомості про доходи гр. ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП - НОМЕР_3 , за 2016-2017 роки.

Витребувати у слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області (вул. смілянська, 57, м. Черкаси, 18000)

-інформацію проте, чи дійсно дії пішохода ОСОБА_3 стали причиною виникнення дорожньо-транспортної пригоди, а також про те, чи наявні у діях пішохода ОСОБА_3 порушення правил Дорожнього руху України?

- копії висновків транспортно-трасологічної експертизи, які були проведені в процесі розслідування кримінального провадження № 12017250000000410 щодо наявності або відсутності у діях ОСОБА_2 , ОСОБА_3 порушення та настання дорожньо - транспортної пригоди;

Витребувати у позивача ОСОБА_1 оригінал квитанції № ПН1525 від 27.056.2019 року про здійснення оплати за правову допомогу у розмірі 12000,00 грн. для огляду.

Витребувати у представника позивача АО Гранд Груп Партнерс : документи (банківські виписки), які підтверджують надходження коштів у розмірі 12000, 00 грн. на його рахунок згідно квитанції № ПН 1525 від 27.05.2019 року.

Витребувані докази надати суду протягом п`яти днів з моменту отримання даної ухвали.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Роз`яснити, що відповідно до положень ст.148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без важних причин.

Клопотання представника відповідача ПрАТ СК Арсенал страхування про проведення засідання в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 та ОСОБА_4 до товариства з обмеженою відповідальністю Вікналенд та приватного акціонерного товариства Страхова компанія Арсенал страхування про відшкодування шкоди, заподіяної смертю фізичної особи - задовольнити.

Доручити Київському апеляційному адміністративному суду (03110, м. Київ, вул. Солом`янська, 2-А) забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції за участю представника відповідача ОСОБА_5 І ОСОБА_6 . о 14 год. 15 хв. 03 жовтня 2019 року.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити сторони в справі.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити до Київського апеляційного суду (03110, м. Київ, вул. Солом`янська, 2-А) та особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: inbox@gsh.ck.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Головуючий: Роман Васильович Шимчик

Дата ухвалення рішення30.08.2019
Оприлюднено25.09.2019
Номер документу84469793
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, заподіяної смертю фізичної особи

Судовий реєстр по справі —693/630/19

Постанова від 01.04.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Вініченко Б. Б.

Постанова від 01.04.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Вініченко Б. Б.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Вініченко Б. Б.

Ухвала від 17.03.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Вініченко Б. Б.

Ухвала від 17.03.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Вініченко Б. Б.

Ухвала від 09.03.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Вініченко Б. Б.

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Вініченко Б. Б.

Ухвала від 03.03.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Вініченко Б. Б.

Рішення від 14.12.2020

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Рішення від 14.12.2020

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні