Ухвала
від 24.09.2019 по справі 755/14448/19
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/14448/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про направлення справи за територіальною юрисдикцією (підсудністю)

"24" вересня 2019 р. суддя Дніпровського районного суду м. Києва Чех Н.А. перевіривши матеріали за позовною заявою ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Страхова Фінансова Група Глєбов і партнери , третя особа: Філія Комунального підприємства Київпастранс Куренівського тролейбусного ремонтно-експлуатаційного депо, про стягнення страхового відшкодування за договором обов`язкового особистого страхування від нещасних випадків на транспорті,

установила:

В провадження Дніпровського районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Страхова Фінансова Група Глєбов і партнери , третя особа: Філія Комунального підприємства Київпастранс Куренівського тролейбусного ремонтно-експлуатаційного депо, про стягнення страхового відшкодування за договором обов`язкового особистого страхування від нещасних випадків на транспорті.

З позовної заяви встановлено, що позовна заява подана до Дніпровського районного суду м. Києва на підставі ч. 3 ст. 28 ЦПК України - за місцем заподіяння шкоди (пр. Ватутіна в м. Києві).

Частиною 3 статті 28 ЦПК України визначено, що позови про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, чи шкоди, заподіяної внаслідок вчинення злочину, можуть пред`являтись також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача або за місцем заподіяння шкоди.

Однак, у даному випадку, йдеться про стягнення зі страхової компанії страхового відшкодування на користь спадкоємця за Договором про закупівлю послуг з обов`язкового особистого страхування водіїв та кондукторів (контролерів-касирів) від нещасних випадків на транспорті № 1/ОНВ/17/53.17-14, укладений між ПрАТ Страхова Фінансова Група Глєбов і партнери та КП Київпастранс .

Аналізуючи статтю 28 ЦПК України, яка визначає підсудність справ за вибором позивача, дійшла висновку, що звернення до суду позивача з вимогою про стягнення страхового відшкодування не передбачає право вибору суду. У зв`язку з чим ч. 3 ст. 28 ЦПК України не розповсюджується на вимоги, які пред`являє позивач до страхової компанії. По даній категорії справ діє загальна підсудність - по місцю знаходженню відповідача.

Як убачається з Єдиного державного реєстру юридичних осіб фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцезнаходженням ПрАТ Страхова Фінансова Група Глєбов і партнери є м. Київ, вулиця Червоноарміська (нова назва Велика Васильківська), 94. Зазначена адреса по територіальності відноситься до Голосіївського району м. Києва.

Відповідно до ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Згідно ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи місцезнаходження відповідача - місто Київ, вулиця Червоноарміська (нова назва Велика Васильківська), 94, справа має розглядатися Голосіївським районним судом м. Києва.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 27, 28, 31, 258, 259, 260, 353, 354 ЦПК України,

ухвалила:

Матеріали справи № 755/14448/19 за позовною заявою ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Страхова Фінансова Група Глєбов і партнери , третя особа: Філія Комунального підприємства Київпастранс Куренівського тролейбусного ремонтно-експлуатаційного депо, про стягнення страхового відшкодування за договором обов`язкового особистого страхування від нещасних випадків на транспорті - направити за підсудністю до Голосіївського районного суду м. Києва (адреса: 03127, місто Київ, вулиця Полковника Потєхіна, будинок № 14-А).

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до суду апеляційної інстанції. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Передачу здійснити не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Суддя:

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення24.09.2019
Оприлюднено25.09.2019
Номер документу84473106
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/14448/19

Постанова від 28.10.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 17.08.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 14.07.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 19.01.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Білич Ірина Михайлівна

Рішення від 23.04.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Рішення від 23.04.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 29.07.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 03.01.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 24.09.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні