від 06.01.2011 по справі 4-1/11
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-1/11

П О С Т А Н О В А

06.01.2011м. Тячів

Суддя Тячівського районного суду Закарпатської області Бобрушко В.І. при секретарі Токар А.А., з участю прокурора Баник С.Ю., слідчого Тячівського РВ УМВС України Карасьова І.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Тячів подання органу досудового слідства про обрання відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та мешканця АДРЕСА_1 , України, громадянина України, українця, обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ст.122 ч. 1 КК України, запобіжного заходу у вигляді взяття під варту,

В С Т А Н О В И В:

Згідно подання органу досудового слідства 11 липня 2007 року СВ Тячівського РВ УМВС України в Закарпатській області порушена кримінальна справа №4318407 відносно ОСОБА_1 за ознаками злочину, передбаченого ст. 122 ч.1 КК України.

Проведеним досудовим слідством по даній кримінальній справі встановлено, що ОСОБА_1 8 липня 2007 року, близько 00 годин 30 хвилин, в АДРЕСА_1 , перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, безпричинно почав ображати нецензурними словами свою дружину ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мешканку АДРЕСА_1 , після чого наніс їй декілька ударів руками по різним частинам тіла, спричинивши їй тілесні ушкодження у вигляді перелому п`ятого ребра справа, забою м`яких тканин голови, а також закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, які відносяться до групи тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

ОСОБА_1 затриманий в порядку ст.115 КПК України 3 січня 2011 року о 12.00 годин за підозрою у вчиненні даного злочину і утримується в ІТТ Тячівського РВ УМВС України в Закарпатській області.

В своєму поданні, погодженому прокурором, орган досудового слідства просить обрати відносно обвинуваченого ОСОБА_1 запобіжний захід в виді взяття під варту з тих підстав, що останній вчинив злочин середньої тяжкості, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі та знаходячись на волі, він може переховуватися від слідства і суду, перешкоджати встановленню істини по справі.

Вивчивши наявні матеріали кримінальної справи, заслухавши показання обвинуваченого ОСОБА_1 , який свою причетність до вчинення інкримінованого йому злочину визнав та пояснив, що через день після конфлікту з дружиною ОСОБА_2 , який стався 8 липня 2007 року, він виїхав на заробітки в Чехію, де перебував до цього часу і йому не було відомо про те, що відносно нього порушена кримінальна справа по факту нанесення ним тілесних ушкоджень дружині ОСОБА_2 , повідомлення про його виклики до слідчого він не отримував і на даний час він не має наміру ухилятися від слідства та суду, пояснення слідчого, в провадженні якого перебуває кримінальна справа, який подання підтримав та пояснив, що він неодноразово протягом липня-серпня 2007 року викликав для допиту ОСОБА_1 , але той не з`являвся, оскільки був відсутній за місцем проживання, а тому був оголошений в розшук. враховуючи думку прокурора, який вважає подання підставним і просить його задовольнити, суд дійшов наступного висновку.

В судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_1 обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ст. 122 ч.1 КК України і його причетність до вчинення даного злочину стверджено наявними матеріалами кримінальної справи.

Разом з цим, обвинувачений ОСОБА_1 має постійне місце проживання та по місцю проживання характеризується посередньо.

Згідно письмової заяви від 3 січня 2011 року потерпіла ОСОБА_2 моральних та матеріальних претензій до обвинуваченого ОСОБА_1 не має, просить не застосовувати відносно нього запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Крім того, ОСОБА_1 вже пред`явлено обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ст. 122 ч.1 КК України.

У відповідності до ст. ст. 148, 150 КПК України запобіжні заходи застосовуються з метою запобігти спробам особи ухилитися від дізнання, слідства або суду, перешкоджати встановленню істини по справі або продовжити злочинну діяльність, а також для забезпечення виконання процесуальних рішень.

Запобіжні заходи застосовуються за наявності достатніх підстав вважати, що підозрюваний, обвинувачений, підсудний, засуджений буде намагатися ухилитися від слідства і суду або виконання процесуальних рішень, перешкодити встановленню істини у справі або продовжити злочинну діяльність.

Органом досудового слідства у поданні наведено загальний перелік підстав для обрання запобіжних заходів та не наведено жодних доказів, які б давали підстави вважати, що обвинувачений буде намагатися ухилитися від слідства та суду, перешкодити встановленню істини по справі.

З урахуванням наведеного, даних про особу обвинуваченого, думку потерпілої ОСОБА_2 , яка моральних та матеріальних претензій до обвинуваченого ОСОБА_1 не має і просить не застосовувати до нього запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, суд вважає, що доводи органу досудового слідства про можливість з боку обвинуваченого ухилитися від слідства та суду, перешкодити встановленню істини по справі об`єктивними даними не стверджені, а тому підстав для обрання відносно нього запобіжного заходу саме у вигляді взяття під варту на даний час немає і в задоволенні подання органу досудового слідства щодо обрання відносно ОСОБА_1 запобіжного заходу в виді взяття під варту слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 148 - 150, 155,156, 165- 165-2 КПК України ,

П О С Т А Н О В И В:

В задоволенні подання органу досудового слідства про обрання відносно обвинуваченого ОСОБА_1 запобіжного заходу у вигляді взяття під варту відмовити.

На постанову може бути подана апеляція до апеляційного суду Закарпатської області протягом трьох днів з дня її винесення.

Суддя В. І. Бобрушко

Дата ухвалення рішення06.01.2011
Оприлюднено01.10.2019
Номер документу84606716
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1/11

Постанова від 11.10.2021

Кримінальне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ФЕЙІР О. О.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Лиходєдов А. В.

null від 06.01.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Постанова від 18.01.2011

Кримінальне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Постанова від 15.02.2011

Кримінальне

Краснолиманський міський суд Донецької області

Саржевська І. В.

Постанова від 10.03.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Постанова від 02.02.2011

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Постанова від 23.06.2011

Кримінальне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Лінник О. П.

Постанова від 12.03.2011

Кримінальне

Глибоцький районний суд Чернівецької області

Цуренко В. А.

Постанова від 09.03.2011

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні