Ухвала
від 30.09.2019 по справі 400/837/19
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

30 вересня 2019 р.м.ОдесаСправа № 400/837/19

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: судді-доповідача Шеметенко Л.П., суддів - Стас Л.В., Турецької І.О., розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Військового прокурора Миколаївського гарнізону в інтересах держави в особі Державного концерну Укроборонпром , Державного підприємства Український радіотехнічний інститут на рішення Миколаївського окружного адміністративного від 22 травня 2019 року по справі за адміністративним позовом Заступника військового прокурора Миколаївського гарнізону в інтересах держави в особі Державного концерну Укроборонпром , Державного підприємства Український радіотехнічний інститут до Інгульського відділу Державної виконавчої служби м. Миколаїв Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області про визнання протиправними дій, визнання протиправними та скасування постанов, -

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Миколаївського окружного адміністративного від 22 травня 2019 року відмовлено у задоволенні позову заступника військового прокурора Миколаївського гарнізону в інтересах держави в особі Державного концерну Укроборонпром , державного підприємства Український радіотехнічний інститут до Інгульського відділу Державної виконавчої служби м. Миколаїв Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області про визнання протиправними дій, визнання протиправними та скасування постанов.

Не погодившись із рішенням суду першої інстанції, Військовий прокурор Миколаївського гарнізону в інтересах держави в особі Державного концерну Укроборонпром , Державного підприємства Український радіотехнічний інститут подав апеляційну скаргу.

Ухвалою судді-доповідача П`ятого апеляційного адміністративного суду Шеметенко Л.П. від 19.06.2019 року відмовлено у задоволенні клопотання Військового прокурора Миколаївського гарнізону в інтересах держави в особі Державного концерну Укроборонпром , Державного підприємства Український радіотехнічний інститут про відстрочення сплати судового збору, вказану апеляційну скаргу залишено без руху із наданням апелянту строку для усунення недоліків апеляційної скарги шляхом направлення на адресу суду апеляційної скарги із зазначенням усіх учасників справи та копій відповідно до кількості учасників справи та оригіналу документу про сплату судового збору у розмірі 5763 грн.

На виконання вимог ухвали суду апелянтом надано оригінал документу про сплату судового збору у розмірі 5763 грн.

Ухвалою судді-доповідача Шеметенко Л.П. від 29.07.2019 року продовжено строк для усунення недоліків апеляційної скарги, визначений ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 19.06.2019 року, на десять днів з дня отримання копії цієї ухвали в частині надання апеляційної скарги із зазначенням усіх учасників справи та копій відповідно до кількості учасників справи.

На виконання вимог ухвали на адресу суду від апелянта надійшла апеляційна скарга із зазначенням усіх учасників справи.

Таким чином, вимоги ухвали про залишення апеляційної скарги без руху виконані, недоліки через які апеляційна скарга підлягала залишенню без руху усунені, апеляційна скарга за формою та змістом відповідає вимогам ст. 296 КАС України.

Окрім цього, разом з апеляційною скаргою апелянтом надано клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, посилаючись на те, що оскаржуване рішення було отримано ним 29 травня 2019 року.

Розглянувши заявлене клопотання, колегія суддів приходить до висновку, що наведене клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження підлягає задоволенню з огляду на викладене.

Особливості провадження у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби, приватного виконавця визначені статтею 287 КАС України.

Відповідно до ч. 6 ст. 287 КАС України апеляційні скарги на судові рішення у справах, визначених цією статтею, можуть бути подані протягом десяти днів з дня його проголошення.

З матеріалів справи вбачається, що 22 травня 2019 року Миколаївським окружним адміністративним судом прийнято рішення в порядку письмового провадження за відсутності позивача.

Копію оскаржуваного рішення отримано апелянтом 29 травня 2019 року, що підтверджується наявною в матеріалах справи відповідною відміткою про отримання судового рішення по даній справі на супровідному листі суду першої інстанції.

В свою чергу апеляційна скарга подана відповідачем 07 червня 2019 року, тобто, протягом 10 днів з дня отримання копії оскаржуваного рішення.

Відповідно до ч. 1 ст. 121 КАС України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

На підставі наведеного, враховуючи, що апелянтом подано апеляційну скаргу не пізніше десяти днів з моменту отримання рішення Миколаївського окружного адміністративного від 22 травня 2019 року, колегія суддів приходить до висновку, що заявлене клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження є обґрунтованим, а тому перешкоди для прийняття апеляційної скарги та відкриття апеляційного провадження П`ятим апеляційним адміністративним судом відсутні.

Керуючись ст.ст. 121, 248, 287, 296, 300, 321, 325, 328 КАС України,-

У Х В А Л И В :

Поновити Військовому прокурору Миколаївського гарнізону в інтересах держави в особі Державного концерну Укроборонпром , Державного підприємства Український радіотехнічний інститут строк на апеляційне оскарження рішення Миколаївського окружного адміністративного від 22 травня 2019 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Військового прокурора Миколаївського гарнізону в інтересах держави в особі Державного концерну Укроборонпром , Державного підприємства Український радіотехнічний інститут на рішення Миколаївського окружного адміністративного від 22 травня 2019 року по справі за адміністративним позовом Заступника військового прокурора Миколаївського гарнізону в інтересах держави в особі Державного концерну Укроборонпром , Державного підприємства Український радіотехнічний інститут до Інгульського відділу Державної виконавчої служби м. Миколаїв Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області про визнання протиправними дій, визнання протиправними та скасування постанов.

Запропонувати учасникам справи подати до П`ятого апеляційного адміністративного суду відзив на апеляційну скаргу у строк до 07 жовтня 2019 року, надіславши його на електронну адресу судді: l.p.shemetenko@5aa.court.gov.ua.

Надіслати учасникам справи копію апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів разом з копією ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач: Л.П. Шеметенко

Суддя: Л.В. Стас

Суддя: І.О. Турецька

Дата ухвалення рішення30.09.2019
Оприлюднено03.10.2019
Номер документу84618442
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій, визнання протиправними та скасування постанов

Судовий реєстр по справі —400/837/19

Постанова від 12.12.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Постанова від 12.12.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 21.11.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 21.11.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 30.09.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 30.09.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Ткаченко Л. Я.

Ухвала від 29.07.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 27.06.2019

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

Ухвала від 19.06.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні