Постанова
від 17.03.2010 по справі 2-а-147
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 2- а-147

2010 р.

ПОСТА НОВА

Іменем України

17 березня 2010 року. Тростян ецький районний суд Вінницьк ої області

в складі: головуючого судді Капуша С. І.,

при секретарі Свистун А.П.,

за участю прокурора Б асюк А.А.,

представника відповідача Цвігун А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Тро стянець Вінницької області а дміністративну справу за поз овом прокурора Тростянецько го району Вінницької області в інтересах ОСОБА_2 до Упр авління праці та соціального захисту населення Тростянец ької РДА Тростянецького райо ну Вінницької області про ст ягнення грошової компенсаці ї, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Тростянецького району Вінницької області в інтересах ОСОБА_2 звернув ся до суду з позовом до Управ ління праці та соціального з ахисту населення Тростянець кої РДА Тростянецького район у Вінницької області про стя гнення грошової компенсації , зазначивши, що ОСОБА_2 явл яється інвалідом дитинства 2 групи та відповідно до ЗУ «Пр о реабілітацію інвалідів в У країні» має право на грошову компенсацію на бензин та тра нспортні витрати, однак, ОС ОБА_2 зазначеної компенсаці ї одержано не було, представл яти самостійно свої інтереси в суді позивач не має можливо сті, в силу чого, прокурор Трос тянецького району просить су д стягнути з Управління прац і та соціального захисту нас елення Тростянецької РДА Тро стянецького району Вінницьк ої області на користь ОСОБА _2 грошову компенсацію на бе нзин та транспортні витрати в розмірі 71 грн. 00 коп.

В судовому засіданні проку рор Басюк А.А., та представник відповідача Цвігун А.В. по зовні вимоги підтримали і ви знали.

Вислухавши пояснення стор ін, дослідивши матеріали спр ави, суд вважає, що позовні вим оги прокурора Тростянецьког о району в інтересах ОСОБА_ 2 підлягають до задоволення з наступних підстав:

Копія посвідчення серії НОМЕР_1, видане Тростянецьк им райсобез Вінницької облас ті, вказує на те, що ОСОБА_2 являється інвалідом другої г рупи.

Відповідно до ст. 28 Закону Ук раїни «Про реабілітацію інва лідів в Україні», грошові ком пенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговуванн я спеціального автотранспо рту та на транспортне обслу говування виплачуються інв алідам, на дітей-інвалідів, які відповідно до законода вства мають право на забез печення спеціальним автотра нспортом. Грошова компенсаці я на транспортне обслугов ування виплачується інвалі дам, законним представникам дітей-інвалідів, які перебув ають на обліку для одержання автомобілів, а також які маю ть право на забезпечення а втомобілями і за власним баж анням відмовилися від їх од ержання і бажають отримува ти грошову компенсацію чи які не одержали автомобіл і у зв'язку з протипоказання ми для їх керування. Після оде ржання інвалідом, законни м представником дитини-інв аліда спеціального автотра нспорту виплата йому грошово ї компенсації на транспорт не обслуговування припиня ється і виплачується грошо ва компенсація на бензин, р емонт і технічне обслуговува ння автомобіля. Грошова комп енсація на бензин, ремонт і технічне обслуговуванн я автомобілів виплачуєтьс я інвалідам, законним предс тавникам дітей-інвалідів, я кі забезпечені автомобіля ми безоплатно чи на пільгов их умовах або які мають пра во на забезпечення спеціаль ним автотранспортом безоп латно чи на пільгових умов ах, але не одержали його і користуються автомобілями , придбаними за власні кошти. Г рошові компенсації на бенз ин, ремонт і технічне обс луговування спеціального а втотранспорту та на трансп ортне обслуговування призн ачають і виплачують орган и праці та соціального захи сту населення.

Відповідно до довідки № 06-201 в ід 03.02.2010 року, виданої Управлінн ям праці та соціального захи сту населення Тростянецької РДА, ОСОБА_2Д має право на г рошову компенсацію з виплат на бензин та транспортні вит рати в розмірі 71 грн. 00 коп.

Самостійно представляти с вої інтереси у суді ОСОБА_2 можливості не має, у зв' язку зі станом здоров' я.(а.с.№3).

Враховуючи вищевик ладене, керуючись ст.28 Закону України «Про реабілітацію ін валідів в Україні», ст. ст. 60, 69-71,15 8-162 КАС України, суд,-

ПОСТАНОВИВ :

Позов прокурора Тростяне цького району Вінницької обл асті в інтересах ОСОБА_2 з адовольнити.

Стягнути з Управління прац і та соціального захисту нас елення Тростянецької РДА Тро стянецького району Вінницьк ої області МФО 802015, код 03191727, р/р 35218009 000452 в ГУДК у Вінницькій області , на користь ОСОБА_2 71 грн. 00 к оп.

Заява про апеляційн е оскарження постанови суду може бути подана до Київсько го Адміністративного суду че рез Тростянецький районний с уд Вінницької області протяг ом десяти днів з дня проголош ення постанови, а в разі склад ання постанови у повному обс язі відповідно до ст.160 КАС Укр аїни з дня складання в повном у обсязі. Апеляційна скарга н а постанову суду першої інст анції подається протягом два дцяти днів після подання зая ви про апеляційне оскарження . Копія апеляційної скарги од ночасно надсилається особою , яка її подає, до суду апеляці йної інстанції.

Суддя

Дата ухвалення рішення17.03.2010
Оприлюднено26.05.2010
Номер документу8462387
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-147

Ухвала від 25.04.2019

Адміністративне

Ставищенський районний суд Київської області

Скороход Т. Н.

Постанова від 03.12.2010

Адміністративне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 06.10.2010

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Постанова від 22.10.2010

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Постанова від 22.10.2010

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 27.09.2010

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 04.03.2011

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Гребик Л. В.

Постанова від 06.04.2010

Адміністративне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Гаврищук Л. П.

Постанова від 06.04.2010

Адміністративне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Гаврищук Л. П.

Постанова від 22.03.2011

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Гребик Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні