Ухвала
від 01.10.2019 по справі 460/2037/19
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

01 жовтня 2019 року м. Рівне №460/2037/19

Рівненський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Недашківської К.М., за участю: секретаря судового засідання Самкової Т.А.; представника позивача - не прибув; представника відповідача - не прибув; представників третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - не прибули; розглядаючи у підготовчому засіданні адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Городищенського сільського голови Рівненського району Рівненської області Павлюка Петра Антоновича про визнання протиправними дій та бездіяльності, визнання протиправним та нечинним розпорядження,

В С Т А Н О В И В:

До Рівненського окружного адміністративного суду надійшов позов ОСОБА_1 (далі іменується - позивач) до Городищенського сільського голови Рівненського району Рівненської області Павлюка Петра Антоновича (далі іменується - відповідач), в якому позивач просить суд визнати протиправними дії та бездіяльність Городищенського сільського голови Рівненського району Рівненської області Павлюка Петра Антоновича щодо порушення статті 19 Конституції України, статті 24 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні , Закону України Про добровільне об`єднання територіальних громад , принципів судочинства при виданні розпорядження від 14.08.2019 №35; визнати протиправним та нечинним розпорядження №35 від 14.08.2019 Про вивчення пропозиції щодо добровільного об`єднання територіальних громад та її громадське обговорення .

Ухвалою суду від 30.08.2019 заяву головуючого судді Махаринця Д.Є. про самовідвід задоволено. 03 вересня 2019 року за результатами повторного автоматизованого розподілу у справі визначено головуючого суддю - Недашківську К.М.

Ухвалою суду від 09.09.2019 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження в адміністративній справі та призначено справу до розгляду за правилами загального позовного провадження у підготовчому засіданні на 01.10.2019.

Даною ухвалою також залучено Городищенську сільську раду Рівненського району Рівненської області та Білокриницьку сільську раду Рівненського району Рівненської області до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

23 вересня 2019 року позивач подав до суду заяву про відмову від позову та просив закрити провадження у справі в порядку пункту 2 частини першої статті 238 КАС України.

Учасники справи, належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, у підготовче засідання не прибули.

Таким чином, суд дійшов висновку про можливість розгляду заяви позивача про відмову від позову за відсутності учасників справи.

За приписами частини четвертої статті 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вирішуючи питання щодо наявності правових підстав для закриття провадження у справі, суд зазначає наступне.

За правилами частини першої статті 47 КАС України, крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову. Позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п`ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до частини першої статті 189 КАС України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

За правилами частини 2 статті 189 КАС України, до ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

Позивач у заяві про відмову від позову вказав про обізнаність щодо наслідків закриття провадження у справі.

Відповідно до частини п`ятої статті 189 КАС України, суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

За приписами пункту другого частини першої статті 238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Суд констатує, що відмова позивача від позову не суперечить закону та не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси, а відтак така заява є прийнятною.

Враховуючи наведене та керуючись статтями 238, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Відмову ОСОБА_1 від позовної заяви до Городищенського сільського голови Рівненського району Рівненської області Павлюка Петра Антоновича про визнання протиправними дій та бездіяльності, визнання протиправним та нечинним розпорядження - визнати прийнятною.

Провадження в адміністративній справі №460/2037/19 за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Городищенського сільського голови Рівненського району Рівненської області Павлюка Петра Антоновича ( АДРЕСА_2 Рівненська область АДРЕСА_3 село Городище, вулиця Рівненська, 61Б), за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Городищенської сільської ради Рівненського району Рівненської області (вулиця Рівненська, 81, село Городище, Рівненський район, Рівненська область, 35341; код ЄДРПОУ 04386456) та Білокриницької сільської ради Рівненського району Рівненської області (вулиця Рівненська, 94, село Біла Криниця, Рівненська область, 35342; код ЄДРПОУ 04387125), про визнання протиправними дії та бездіяльності Городищенського сільського голови Рівненського району Рівненської області Павлюка Петра Антоновича щодо порушення статті 19 Конституції України, статті 24 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні , Закону України Про добровільне об`єднання територіальних громад , принципів судочинства при виданні розпорядження від 14.08.2019 №35, та визнання протиправним і нечинним розпорядження №35 від 14.08.2019 Про вивчення пропозиції щодо добровільного об`єднання територіальних громад та її громадське обговорення - закрити.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що відповідно до частини другої статті 239 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повну ухвалу суду складено 01 жовтня 2019 року

Суддя Недашківська К.М.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.10.2019
Оприлюднено02.10.2019
Номер документу84628888
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —460/2037/19

Постанова від 03.12.2019

Адміністративне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Ухвала від 01.10.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Недашківська К.М.

Ухвала від 09.09.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Недашківська К.М.

Ухвала від 04.09.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Недашківська К.М.

Ухвала від 30.08.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Махаринець Д.Є.

Ухвала від 01.07.2019

Адміністративне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Ухвала від 27.05.2019

Адміністративне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні