Ухвала
від 01.10.2019 по справі 386/923/19
ГОЛОВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 386/923/19

Провадження № 2-о/386/34/19

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

01 жовтня 2019 року смт. Голованівськ

Суддя Голованівського районного суду

Кіровоградської області Гарбуз О. С.

розглянувши заяву ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 про встановлення факту родинних відносин,

встановив:

ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 26.09.2019 звернувся до суду із заявою про встановлення факту родинних відносин. Заявлені вимоги обґрунтовує тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла двоюрідна тітка заявника ОСОБА_3 . Після її смерті відкрилась спадщина, яка складається із земельних ділянок площею 0,25 га. та 0,12 га., розташованих на території Розкішненської сільської ради Голованівського району Кіровоградської області. Заявник звернувся до приватного нотаріуса Голованівського районного нотаріального округу Кіровоградської області Захаренка В.В. у визначені законом строки із заявою про прийняття спадщини після смерті двоюрідної тітки, після чого, 21.08.2019 звернувся до нотаріуса із заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину за законом після смерті двоюрідної тітки, однак йому було відмовлено у видачі такого свідоцтва оскільки неможливо встановити наявність родинних відносин між ним та його покійною двоюрідною тіткою. Представник заявника вказав, що документи, які можуть підтвердити факт споріднення, що батько заявника та тітка були двоюрідними братом та сестрою не збереглися, а можливості відновити дані записи немає. В зв`язку із відсутністю документів, що не дають змоги встановити родинні відносини, заявник не може належним чином оформити спадщину, яка залишилась після смерті його двоюрідної тітки. У зв`язку з наведеним, представник заявника просить встановити факт родинних відносин, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , являється двоюрідним племінником ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Крім цього, в заяві представником заявника зазначається про залучення до участі у справі у якості заінтересованої особи Розкішненську сільську раду Голованівського району Кіровоградської області .

Також в заяві представник заявника просить викликати в судове засідання свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , які можуть підтвердити даний факт.

Заява відповідає вимогам ст.ст. 175-177, 318 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України).

Підстав для залишення заяви без руху, повернення або відмови у відкритті провадження у справі не вбачається .

Заява підсудна Голованівському районному суду Кіровоградської області згідно ч. 1 ст. 316 ЦПК України, оскільки подана за місцем проживання заявника.

Враховуючи вимоги ст. 294 ЦПК України, згідно яких справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду, а тому в даній справі має бути призначено судове засідання для розгляду справи по суті.

Клопотання про залучення до участі у справі у якості заінтересованої особи Розкішненську сільську раду Голованівського району Кіровоградської області підлягає задоволенню, оскільки на території зазначеної сільської ради знаходиться нерухоме спадкове майно , а тому має бути залучена до участі в справі .

Клопотання представника заявника про виклик свідків підлягає задоволенню, оскільки відповідає вимогам ч. 2 ст. 91 ЦПК України.

Керуючись ч. 5 ст. 128, ст.ст. 187, 189, 190, 196, 258-260, 294 ЦПК України, суддя -

постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 про встановлення факту родинних відносин .

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи Розкішненську сільську раду Голованівського району Кіровоградської області.

Визначити розгляд справи за загальними правилами, за винятком положень щодо змагальності і меж судового розгляду та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 30 жовтня 2019 року на 11 годин 00 хвилин в залі судових засідань Голованівського районного суду Кіровоградської області за адресою: смт. Голованівськ Кіровоградської області, вул. Соборна, 18, поштовий індекс 26500; веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://court.gov.ua/sud1104/.

Викликати в судове засідання свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , яких у відповідності до ч. 4 ст. 91 ЦПК України попередити про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Встановити заінтересованій особі строк для подання пояснення на заяву тривалістю п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

У відповідності до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, роз`яснити учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у зв`язку з наявністю у Голованівському районному суді Кіровоградської області відповідної технічної можливості.

Місце проживання заявника ОСОБА_2 : АДРЕСА_1 .

Місцезнаходження заінтересованої особи Розкішненської сільської ради Голованівського району Кіровоградської області: с. Розкішне Голованівського району Кіровоградської області, вул. Садова, 34, поштовий індекс 26550.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі заінтересованій особі надіслати копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише в частині недотримання правил підсудності в апеляційному порядку шляхом подачі протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду апеляційної скарги. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Голованівський районний суд Кіровоградської області.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Гарбуз О. С.

СудГолованівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення01.10.2019
Оприлюднено03.10.2019
Номер документу84674838
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —386/923/19

Рішення від 17.03.2020

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Рішення від 17.03.2020

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 17.02.2020

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 04.02.2020

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 16.12.2019

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 30.10.2019

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 01.10.2019

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні