Ухвала
від 07.10.2019 по справі 2-4354/11
МУКАЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-4354/11

6/303/313/19

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

УХВАЛА

7 жовтня 2019 року м. Мукачево

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

у складі: головуючого - судді Куропятник О.М.

секретар судового засідання Годьмаш О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Мукачево подання державного виконавця Мукачівського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Клованич В.М. про оголошення в розшук боржника - ОСОБА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

Державний виконавець Мукачівського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Клованич В.М. звернувся до суду з поданням про оголошення в розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Необхідність задоволення подання обґрунтовується тим, що на виконанні Мукачівського РВ ДВС ГТУЮ перебуває виконавче провадження № 30840121 з примусового виконання виконавчого листа №2-4354/11, виданий 21.12.2011 року Мукачівським міськрайонним судом Закарпатської області про стягнення аліментів з ОСОБА_1 в користь ОСОБА_2 на утримання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 у розмірі 600 грн щомісячно, починаючи з 21.11.2011 року до досягнення дитиною повноліття. У зв`язку з тим, що ОСОБА_1 не проживає за останньою відомою зареєстрованою адресою, а місце його знаходження не відоме - виникла необхідність в оголошенні боржника у розшук.

Державний виконавець в судове засідання не з`явився, оскільки заявив клопотання про розгляд подання без його участі.

Дослідивши матеріали подання, суд констатує наступне.

З метою виконання рішення суду у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 стягнення аліментів видано виконавчий лист про стягнення з відповідача на користь ОСОБА_2 аліменти на утримання дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі 600,00 гривень щомісячно, до досягнення дитиною повноліття, починаючи з 21 листопада 2011 року.

20.01.2012 року державним виконавцем районного відділу Державної виконавчої служби Закарпатської області у Мукачівському районі винесено постанову про відкриття виконавчого провадження з примусового виконання вищевказаного рішення суду.

Виконавчий лист боржником не виконується, що підтверджується розрахунком заборгованості по аліментам від 25.09.2019 за №30840121/7, дані якого свідчать про те, що у ОСОБА_1 виникла заборгованість по виплаті аліментів станом на 25.09.2019 року у розмірі 47 782,53 гривень.

Дані листа Станівської сільської ради Мукачівського району від 26.04.2019 №02-08/129 свідчать про те, що боржник зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 , зі слів матері знаходиться в АДРЕСА_2 . АДРЕСА_3 .

Згідно з частиною першою ст. 129 1 Конституції України суд ухвалює рішення іменем України, судові рішення є обов`язковими до виконання на всій території України.

Із зазначеними положеннями Основного Закону у повній мірі кореспондуються і приписи частин першої та другої ст. 18 Цивільного процесуального кодексу України, якими передбачено, що судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Законом України Про виконавче провадження (ст.ст. 5 та 18) обов`язок по виконанню судових рішень покладено на органи державної виконавчої служби.

У відповідності з приписами частини другої ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Згідно зі ст. 1 Закону України Про виконавче провадження виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України , цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Відповідно до частини другої ст. 18 Закону України „Про виконавче провадження» державний виконавець здійснювати заходи примусового виконання рішень у спосіб та в порядку, які встановлені виконавчим документом і цим Законом.

Частиною першою статті 36 Закону України "Про виконавче провадження" передбачено, що у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

Відповідно до частини першої статті 438 Цивільного процесуального кодексу України розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Судом встановлено, що державним виконавцем вживались заходи необхідні для встановлення фактичного місцеперебування боржника ОСОБА_1 , які позитивного результату не надали.

Вказана ситуація перешкоджає державному виконавцю здійснити дії з виконання судового рішення, яке набрало законної сили.

З урахуванням фактичних обставин справи та вимог чинного законодавства, суд приходить до висновку про наявність достатніх правових підстав для задоволення подання, оскільки останнє містить належні та достатні доказові матеріали, які достовірно та безпосередньо підтверджують вказані в ньому обставини щодо необхідності оголошення в розшук боржника, з метою примусового виконання судового рішення, яке набрало законної сили.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 8, 129 1 Конституції України, ст.ст. 2, 260, 353, 354, 438 Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

УХВАЛИВ:

Подання задоволити повністю.

Оголосити в розшук боржника - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнім відомим місцем реєстрації якого є АДРЕСА_1 .

Виконання ухвали суду доручити Мукачівському районному відділу поліції ГУНП в Закарпатській області.

Ухвала може бути оскаржена до Закарпатського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення

Суддя О.М.Куропятник

Дата ухвалення рішення07.10.2019
Оприлюднено08.10.2019
Номер документу84774638
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-4354/11

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 13.04.2021

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Хитров Б. В.

Ухвала від 12.03.2020

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

Ухвала від 04.02.2020

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куропятник О. М.

Ухвала від 06.12.2018

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

Ухвала від 05.09.2011

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Куценко О. В.

Ухвала від 17.07.2017

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні