Ухвала
від 07.10.2019 по справі 640/13543/19
КАСАЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

07 жовтня 2019 року

м. Київ

справа №640/13543/19

адміністративне провадження №К/9901/26559/19

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

судді-доповідача - Саприкіної І. В.,

суддів: Стародуба О. П., Чиркіна С. М.,

перевіривши касаційну скаргу Приватного акціонерного товариства Національна енергетична компанія Укренерго на ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 02 серпня 2019 року та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 28 серпня 2019 року у справі за позовом Акціонерного товариства Нікопольський завод феросплавів до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору: Державне підприємство Національна енергетична компанія Укренерго , Державне підприємство Гарантований покупець , Акціонерне товариство Покровський гірничо-збагачувальний комбінат , Акціонерне товариство Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат , Акціонерне товариство Запорізький завод феросплавів , Акціонерне товариство Дніпроазот , про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

У С Т А Н О В И В:

У липні 2019 року Акціонерне товариство Нікопольський завод феросплавів (далі - АТ Нікопольський завод феросплавів ) звернулося до Окружного адміністративного суду м. Києва із позовом до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі - НКРЕКП), в якому просило:

- визнати протиправною та скасувати постанову НКРЕКП від 12 липня 2019 року № 1411 Про встановлення тарифу на послуги з передачі електричної енергії Державному підприємству Національна енергетична компанія Укренерго (далі - ДП НЕК УКРЕНЕРГО );

- зобов`язати НКРЕКП утриматися від вчинення дій з прийняття постанов про встановлення тарифу на послуги з передачі електричної енергії.

Крім цього, позивач звернувся до суду із заявою про забезпечення позову, в якій просив:

- зупинити дію постанови НКРЕКП від 12 липня 2019 року № 1411 Про встановлення тарифу на послуги з передачі електричної енергії ДП НЕК УКРЕНЕРГО у відношенні до АТ Нікопольський завод феросплавів , Акціонерного товариства Запорізький завод феросплавів , Акціонерного товариства Покровський гірничо-збагачувальний комбінат , Акціонерного товариства Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат та Акціонерного товариства Дніпроазот ;

- заборонити НКРЕКП вчиняти дії з прийняття постанов про встановлення тарифу на послуги з передачі електричної енергії.

Окружний адміністративний суд м. Києва ухвалою від 02 серпня 2019 року, залишеною без змін постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 28 серпня 2019 року, заяву АТ Нікопольський завод феросплавів про забезпечення позову задовольнив частково.

Зупинив дію постанови НКРЕКП від 12 липня 2019 року № 1411 Про встановлення тарифу на послуги з передачі електричної енергії ДП НЕК УКРЕНЕРГО у відношенні до АТ Нікопольський завод феросплавів , Акціонерного товариства Запорізький завод феросплавів , Акціонерного товариства Покровський гірничо-збагачувальний комбінат , Акціонерного товариства Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат та Акціонерного товариства Дніпроазот до набрання законної сили рішенням у даній справі.

В іншій частині заяви про забезпечення адміністративного позову відмовив.

17 вересня 2019 року від Приватного акціонерного товариства Національна енергетична компанія Укренерго до Верховного Суду, як суду касаційної інстанції в адміністративних справах, надійшла касаційна скарга відповідно до ст. 327 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Касаційна скарга відповідає вимогам ст. 330 КАС України, подана у строк, передбачений ст. 329 цього Кодексу, підстави для залишення її без руху, повернення чи відмови у відкритті касаційного провадження відсутні.

Перешкоди для прийняття касаційної скарги до провадження Верховним Судом та відкриття касаційного провадження відсутні.

Керуючись ст. 329-331, 334, 335, 338 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою Приватного акціонерного товариства Національна енергетична компанія Укренерго на ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 02 серпня 2019 року та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 28 серпня 2019 року у справі за позовом Акціонерного товариства Нікопольський завод феросплавів до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору: Державне підприємство Національна енергетична компанія Укренерго , Державне підприємство Гарантований покупець , Акціонерне товариство Покровський гірничо-збагачувальний комбінат , Акціонерне товариство Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат , Акціонерне товариство Запорізький завод феросплавів , Акціонерне товариство Дніпроазот , про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

Витребувати з Окружного адміністративного суду м. Києва матеріали адміністративної справи № 640/13543/19 (відокремлені матеріали) з наявними у них ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 02 серпня 2019 року та постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 28 серпня 2019 року, які є предметом оскарження у Верховному Суді.

Надіслати учасникам справи копії цієї ухвали разом із копіями касаційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Встановити строк для подачі відзиву на касаційну скаргу - десять днів з дня отримання копії цієї ухвали та роз`яснити, що до відзиву додаються докази надсилання (надання) його копій та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач І. В. Саприкіна

Судді: О. П. Стародуб

С. М. Чиркін

Дата ухвалення рішення07.10.2019
Оприлюднено09.10.2019
Номер документу84805913
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —640/13543/19

Постанова від 12.03.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мельник-Томенко Ж.М.

Постанова від 12.03.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мельник-Томенко Ж.М.

Постанова від 12.03.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мельник-Томенко Ж.М.

Ухвала від 11.03.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мельник-Томенко Ж.М.

Ухвала від 11.03.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мельник-Томенко Ж.М.

Ухвала від 11.03.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мельник-Томенко Ж.М.

Ухвала від 10.01.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Саприкіна І.В.

Ухвала від 30.10.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Безименна Наталія Вікторівна

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Саприкіна І.В.

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Саприкіна І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні