Ухвала
від 07.10.2019 по справі 301/863/18
ІРШАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 301/863/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"07" жовтня 2019 р. м. Іршава

Слідчий суддя Іршавського районного суду Закарпатської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Іршава клопотання заступника начальника СВ Іршавського відділення поліції Хустського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_3 про проведення обшуку в кримінальному провадженні за № 12018070100000312 від 28.03.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Заступник начальникаСВ Іршавськоговідділення поліціїХустського відділуполіції ГУНПв Закарпатськійобласті ОСОБА_3 звернувся досуду ізклопотанням пропроведення обшуку.Своє клопотаннямотивує,тим що у провадженні СВ Іршавського відділення поліції Хустського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018070100000312 від 28.03.2018, про те, що 28.03.2018 в чергову частину Іршавського відділення поліції Хустського відділу поліції Головного управління національної поліції в Закарпатській області, надійшло повідомлення від ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого в АДРЕСА_1 , про те, у приміщенні торгового комплексу "Фенікс", за адресою АДРЕСА_2 , незаконного в супереч Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» від 15 травня 2009 року, працюють ігрові автомати.

Відомості про кримінальне правопорушення, передбачені ч.5 ст.214 КПК України, відповідно до вимог ч.ч. 1, 4 ст. 214 КПК України, 28 березня 2018 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018070100000312 з правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 203-2 КК України.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення визначена за ч. 1 ст. 203-2 КК України.

Розслідування в кримінальному провадженні здійснюється групою слідчих в складі слідчих СУ ГУНП в Закарпатській області.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів, у тому числі і негласних, встановлено, що до вчинення даного злочину причетна група осіб з числа жителів м. Іршава, м. Берегово та м. Ужгород, зокрема гр. ОСОБА_5 , гр. ОСОБА_6 , гр. ОСОБА_7 , гр. ОСОБА_8 та гр. ОСОБА_9 , які на території Закарпатської області організували та займаються веденням незаконного грального бізнесу. Вказані особи здійснюють гральний бізнес шляхом обладнання гральних залів відповідною комп`ютерною, іншою технікою, використовуючи відповідне програмне забезпечення, інтернет, флеш катки з відповідним кодуванням, інтернет роутери, тощо. П`ять таких незаконних гральних залів створених вищевказаними особами виявлено та задокументовано в ході проведення санкціонованих судом обшуків на території м. Берегова 26.09.2019.. Однак, на цьому вказана злочинна група не зупинилась та продовжує на даний час займатись незаконним гральним бізнесом.

Подальшим розслідуванням встановлено, що один з таких незаконних ігрових залів де вказана організована злочинна група здійснює незаконний гральний бізнес функціонує за адресою: АДРЕСА_3 .

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, нежитлова будівля, яка розташована по АДРЕСА_3 , на праві приватної власності ні за ким не зареєстрована.

Тому в органу досудового розслідування є всі підстави вважати, що за вказаною адресою можуть зберігатися докази, які вказують на причетність вказаних осіб до вчинення даного кримінального правопорушення, а саме комп`ютерна техніка, ігрові апарати, флеш катки з відповідним кодуванням, інтернет роутери, комплектуючі до них, тощо, а також грошові кошти отримані в результаті зайняття незаконним гральним бізнесом.

На підставі наведеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукання речових доказів, які вказують на вчинення організованою злочинною групою кримінального правопорушення в сфері ведення незаконного грального бізнесу, а саме комп`ютерної техніки, ігрових апаратів, флеш-карт з відповідним кодуванням, інтернет роутери, комплектуючі до них, тощо, а також інші предмети, які можуть мати доказове значення в даному кримінальному провадженні, можуть бути знищенні та на даний час можуть знаходиться за адресою АДРЕСА_3 , в нежитловій будівлі, яка на праві приватної власності ні за ким не зареєстрована, просив надати дозвіл на проведення обшуку.

Ознайомившись з клопотанням про проведення обшуку та доданими до нього матеріалами, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Згідно частини 1 статті 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до частини 5 статті 236 КПК України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.110, 234, 235, 236 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити. Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_10 , старшому слідчому СУ ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_11 , слідчому СУ ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_12 , слідчому СУ ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_13 , старшому слідчому СУ ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_14 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_15 , слідчому СУ ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_16 , слідчому СУ ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_17 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_18 , старшому слідчому СУ ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_19 , старшому слідчому СУ ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_20 та старшому слідчому в ОВС СУ ГНП в Закарпатській області ОСОБА_21 із залученням інших працівників ГУНП в Закарпатській області, на проведення обшуку в нежиловій будівлі, яка розташована по АДРЕСА_3 , яка на праві приватної власності ні за ким не зареєстрована, а також на дворогосподарстві, прилеглих до вказаної будівлі приміщеннях, сховищах, з метою відшукання та вилучення зазначених у клопотанні комп`ютерної техніки, ігрових апаратів, флеш-карт з відповідним кодуванням, інтернет роутерів, комплектуючих до них, а також грошових котів одержавних в результаті здійснення незаконного грального бізнесу за вказаною адресою.

Строк дії ухвали - 1 місяць з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя : ОСОБА_1

СудІршавський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення07.10.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84807181
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері господарської діяльності Зайняття гральним бізнесом

Судовий реєстр по справі —301/863/18

Ухвала від 22.10.2019

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Гошовський Г. М.

Ухвала від 07.10.2019

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Маркович І. І.

Ухвала від 07.10.2019

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Маркович І. І.

Ухвала від 07.10.2019

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Маркович І. І.

Ухвала від 07.10.2019

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Маркович І. І.

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Маркович І. І.

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Маркович І. І.

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Маркович І. І.

Ухвала від 30.09.2019

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Маркович І. І.

Ухвала від 30.09.2019

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Маркович І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні