Ухвала
від 01.10.2019 по справі 686/20805/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/20805/19

Провадження № 1-кс/686/13954/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 жовтня 2019 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого відділу з розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором, про тимчасовий доступ до речей та документів, у кримінальному провадженні № 120192400000000188

ВСТАНОВИВ:

01.10.2019 року старший слідчий відділу з розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області з клопотанням, погодженим з прокурором відділу прокуратури Хмельницької області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 нежитлові приміщення з №1-№16, групи приміщення №178.

В обґрунтування даного клопотання слідчим зазначено, що 02.10.2018 р., ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) було оголошено тендер на придбання комп`ютерного томографа у кількості 1 шт. для «Лікувального корпусу на 120 ліжок та харчоблоку по АДРЕСА_2 - будівництво» на суму 8850000 грн. з ПДВ з терміном поставки до 31.12.2018. Перемогу в даному тендері здобуло ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) із запропонованою сумою 8000000 грн з ПДВ. В подальшому, між ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » було заключено договір на поставку комп`ютерного томографа NeoViz 16 ClassicMulti-slice CT Scanner.

15.07.2019 р. відомості про дане кримінальне правопорушення внесено до ЄРДР за № 120192400000000188, правова кваліфікація ч. 3 ст. 191 КК України.

В ході подальшого аналізу встановлено, що 18.12.2018 р., ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснило імпорт вказаного томографа від нерезидента ІНФОРМАЦІЯ_3 (Китай) за ціною 6288311,49 грн. Згідно наявної інформації митна ставка для даної продукції становить 0%. Разом з ПДВ (440181,77 грн.) вартість імпортованого комп`ютерного томографа склала 6728493,26 грн. та в подальшому поставила на адресу ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по ціні 8000000грн. відповідно.

Згідно постанов КМУ від 25.03.2009 № 333 «Деякі питання державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного характеру призначення» та від 17.10.2008 № 959 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби та медичні вироби», де передбачено, оптово-роздрібні ціни, які внесено до реєстру оптово-роздрібних цін на лікарські засоби і медичні вироби, які придбаваються повністю або частково за рахунок коштів державного чи місцевого бюджетів, граничні постачальницько-збутові надбавки ніж 10 %, що нараховуються на лікарських засобів до задекларованої зміни оптово-відпускної ціни з урахуванням податків та зборів, а граничні торгівельні (роздрібні) надбавки не вище ніж 10%, що нараховуються до закупівельної ціни з урахуванням податків та зборів.

В свою чергу, згідно даної постанови ціна вказаного томографа повинна була становити максимум 7401342,56 грн. Тобто, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснило націнку вартості даного товару у розмірі 18,9%, а саме 1271506,74 грн., чим завищило вартість комп`ютерного томографа від допустимих 10% на 8,9% на загальну суму 598657,44 грн.

Так, в ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у проведенні товарознавчої експертизи з метою встановлення вартості комп`ютерного томографа марки «NeoViz 16 ClassicMulti-slice CT Scanner» для проведення якої необхідні документи, щодо закупівлі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 нежитлові приміщення з №1-№16, групи приміщення №178) та походження вказаного медичного обладнання.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи, щодо участі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у тендері на закупівлі комп`ютерного томографу та документи з приводу його закупівлі мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню, з метою досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування по даному кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів документів щодо участі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у тендері на закупівлі комп`ютерного томографу та документи з приводу його закупівлі, а саме статут ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », договір про закупівлю комп`ютерного томографа NeoViz 16 ClassicMulti-slice CT Scanner, гарантійний лист ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на погодження з істотними умовами договору, паспортні дані посадової особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », наказ на призначення ОСОБА_5 , форма «Тендерна пропозиція» ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », довідка про відсутність заборгованості з платежів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », довідка щодо відсутності притягнення до кримінальної відповідальності ОСОБА_5 , протоколи засідання тендерного комітету про розгляд тендерної пропозиції, гарантійні листи та листи-згоди ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », інформаційні довідки про наявність в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » працівників відповідної кваліфікації, інформаційні довідки про наявність в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » обладнання та матеріально-технічної бази, договору № 8/т про закупівлю товару від 30 листопада 2018 року, додатки до вказаного договору, платіжні доручення щодо оплати за вказаним договором, податкові накладні на обладнання - комп`ютерний томограф «NeoViz 16 ClassicMulti-slice CT Scanner», документів з приводу закупівлі та поставки вказаного вище обладнання (договори купівлі продажу, товари-транспортні накладні, митні декларації, інвойси, фіскальні чека, договори складського зберігання, тощо),які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 нежитлові приміщення з №1-№16, групи приміщення №178.

Слідчий в судове засідання не з`явився, проте в своїй зазначив, що просить розглянути клопотання за його відсутності та задоволити його вимоги.

Вивчивши надані матеріали, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим наведено підстави, передбачені ч.2, 5 ст.163 КПК України, зокрема, що документи, доступ до яких просить надати слідчий, в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як доказ в кримінальному провадженні, існує загроза знищення вказаних документів, тому слідчий суддя розглядає клопотання слідчого без виклику представників осіб, у володінні яких знаходяться документи.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, є всі підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, в зв`язку з чим клопотання слідчого підлягає задоволенню, оскільки іншими способами встановити особу, яка вчинила злочин, та довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

Керуючись ст.ст.163, 164 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого відділу з розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_6 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_7 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_8 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_9 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_10 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_11 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_12 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_13 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області поліції ОСОБА_14 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_15 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_16 або за його дорученням іншим уповноваженим особам, на тимчасовий доступ до оригіналів документів щодо участі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у тендері на закупівлі комп`ютерного томографу та документи з приводу його закупівлі, а саме статут ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », договір про закупівлю комп`ютерного томографа NeoViz 16 ClassicMulti-slice CT Scanner, гарантійний лист ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на погодження з істотними умовами договору, паспортні дані посадової особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », наказ на призначення ОСОБА_5 , форма «Тендерна пропозиція» ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », довідка про відсутність заборгованості з платежів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », довідка щодо відсутності притягнення до кримінальної відповідальності ОСОБА_5 , протоколи засідання тендерного комітету про розгляд тендерної пропозиції, гарантійні листи та листи-згоди ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », інформаційні довідки про наявність в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » працівників відповідної кваліфікації, інформаційні довідки про наявність в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » обладнання та матеріально-технічної бази, договору № 8/т про закупівлю товару від 30 листопада 2018 року, додатки до вказаного договору, платіжні доручення щодо оплати за вказаним договором, податкові накладні на обладнання - комп`ютерний томограф «NeoViz 16 ClassicMulti-slice CT Scanner», документів з приводу закупівлі та поставки вказаного вище обладнання (договори купівлі продажу, товари-транспортні накладні, митні декларації, інвойси, фіскальні чека, договори складського зберігання, тощо), які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 нежитлові приміщення з №1-№16, групи приміщення №178.

Службовим особам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , забезпечити тимчасовий доступ та надати можливість вилучити вищезазначені документи.

Ухвала діє по 01 листопада 2019 року.

Відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення01.10.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —686/20805/19

Ухвала від 03.12.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 01.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бондарчук В. В.

Ухвала від 01.10.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 30.08.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 05.08.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні