Ухвала
від 08.10.2019 по справі 691/1629/18
ГОРОДИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 691/1629/18

провадження № 2/691/201/19

УХВАЛА

08 жовтня 2019 року Городищенський районний суд Черкаської області

в складі :

судді Черненка В. О.

за участю секретаря судових засідань Сидоренко О. С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Городище цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Дирдинської сільської ради Городищенського району, Черкаської області, за участі третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_2 , про визнання недійсним та скасування рішення органу місцевого самоврядування,

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до Дирдинської сільської ради Городищенського району, Черкаської області, за участі третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_2 , про визнання недійсним та скасування рішення органу місцевого самоврядування.

В судовому засіданні представник позивача звернулася до суду з заявою про заміну відповідача Дирдинської сільської ради Городищенського району, Черкаської області на Хлистунівську ОТГ, оскільки у зв`язку з її утворенням, до неї перейшли всі повноваження щодо розпорядження землями, зокрема Дирдинської сільської ради Городищенського району Черкаської області.

Суд, вислухавши учасників процесу, які клопотання підтримали, дослідивши додані до клопотання документи, вважає наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд, до закінчення підготовчого провадження, за клопотанням позивача, замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Згідно ч. 3 ст. 51 ЦПК України, після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Враховуючи те, що позивач подав позовну заяву до утворення Хлистунівської об`єднаної територіальної громади, яка в зв`язку з цим стала власником земель Дирдинської сільської ради, тому суд вважає, що до участі у справі, в порядку ч.3 ст. 51 ЦПК України, як відповідача у справі замість Дирдинської сільської ради Городищенської сільської ради слід залучити Хлистунівську об`єднану територіальну громаду Городищенського району Черкаської області.

Керуючись ст.ст. 51, 258, 260 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

замінити первісного відповідача Дирдинську сільську раду Городищенського району Черкаської області за позовною заявою ОСОБА_1 до Дирдинської сільської ради Городищенського району, Черкаської області, за участі третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_2 , про визнання недійсним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, належним відповідачем - Хлистунівською об`єднаною територіальною громадою Городищенського району Черкаської області (вул. Центральна, 1, с. Хлистунівка, Городищенського району, Черкаської області, 19533, ЄДРПОУ 34116984).

Відповідачу Хлистунівській об`єднаній територіальній громаді Городищенського району Черкаської області направити судову повістку з копією позовної заяви і копією цієї ухвали.

Встановити відповідачу Хлистунівській об`єднаній територіальній громаді Городищенського району Черкаської області строк для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву ОСОБА_1 до Хлистунівської об`єднаної територіальної громади Городищенського району Черкаської області, за участі третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_2 , про визнання недійсним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом 15 днів з дня отримання ухвали.

У разі не надання відповідачем відзиву протягом 15 днів з дня отримання даної ухвали, без поважних причин, справа буде вирішена за наявними матеріалами.

Копія відзиву відповідача з доданими до нього документами іншим учасникам справи, повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

До відзиву повинно бути додано:

- докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, у разі наявності таких;

- документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву з доданими до нього доказами іншим учасникам справи.

Судове засідання відкласти до 09 годин 00 хвилин 03.12.2019 року.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників процесу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В. О. Черненко

СудГородищенський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення08.10.2019
Оприлюднено10.10.2019
Номер документу84821315
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —691/1629/18

Постанова від 14.04.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 17.03.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Рішення від 13.01.2021

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

Рішення від 13.01.2021

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

Ухвала від 09.10.2020

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

Ухвала від 08.10.2019

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

Ухвала від 12.08.2019

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

Ухвала від 18.12.2018

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні