Ухвала
від 09.10.2019 по справі 716/1236/18
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 716/1236/18

Ухвала

Іменем України

09.10.2019 року Заставнівський районний суд Чернівецької області

головуючого судді - Стрільця Я.С.,

секретаря судових засідань - Климус Г.В.,

за участю представника позивача - Спіжавка Т. ОСОБА_1 .,

розглянувши у відкритому судовому засіданні на стадії підготовчого розгляду в залі суду в м. Заставна цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_13 , про визнання права власності, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Заставнівського районного суду Чернівецької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 , від імені якої діє представник ОСОБА_14 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_13 , про визнання права власності.

В судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про залучення в якості співвідповідача по справі ОСОБА_15 . Своє клопотання мотивує тим, що вказана особа є спадкоємцем ОСОБА_16 , яка в свою чергу успадкувала від ОСОБА_17 майновий пай в пайовому фонді ТзОВ Надія с.Шубранець.

Крім того, в цьому ж письмовому клопотанні просив замінити відповідача ОСОБА_4 , яка померла, на її спадкоємицю ОСОБА_18 .

Також просив залучити в якості співвідповідача Шубранецьку сільську раду Заставнівського району Чернівецької області як представника територіальної громади, що може в подальшому претендувати на спадщину, шляхом визнання її відумерлою.

Представник третьої особи в судове засідання не з`явився, хоча про день, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином. Розгляд зазначеного клопотання проведено за його відсутності.

Вислухавши думку та мотиви представника позивача з приводу поданого клопотання, ознайомившись із його змістом, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст.51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Судом встановлено, що ухвалою судді Заставнівського районного суду Чернівецької області від 22.10.2018 року відкрито провадження у вказаній справі, призначено попереднє судове засідання, відповідачам надіслано копії позовної заяви зі всіма доданими до неї документами.

З доданих до клопотання матеріалів вбачається, що є необхідним залучити до участі в справі в якості співвідповідачів ОСОБА_15 та Шубранецьку сільську раду Заставнівського району Чернівецької області. Крім того, є необхідність замінити первісного відповідача ОСОБА_4 , у зв`язку з її смертю, на її правонаступника ОСОБА_18 . Залучення співвідповідачів та заміна первісного відповідача забезпечить дотримання принципів цивільного судочинства.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 51, 259, 260 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача про залучення до справи співвідповідачів та заміну первісного позивача задовольнити.

Залучити до участі в справі в якості співвідповідача ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає в с.Шубранець Заставнівського району Чернівецької області.

Залучити до участі в справі в якості співвідповідача Шубранецьку сільську раду Заставнівського району Чернівецької області, ЄДРПОУ 04418647, с.Шубранець, вул АДРЕСА_1 , Заставнівського АДРЕСА_2 .

Замінити первісного відповідача ОСОБА_4 на її правонаступника ОСОБА_18 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка проживає в с.Шубранець Заставнівського району Чернівецької області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ярослав СТРІЛЕЦЬ

СудЗаставнівський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення09.10.2019
Оприлюднено10.10.2019
Номер документу84841605
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —716/1236/18

Ухвала від 10.02.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротенко Євген Васильович

Ухвала від 10.12.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротенко Євген Васильович

Ухвала від 20.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротенко Євген Васильович

Постанова від 07.10.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Владичан А. І.

Ухвала від 03.09.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Владичан А. І.

Ухвала від 20.08.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Владичан А. І.

Рішення від 02.07.2020

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Ухвала від 16.07.2020

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Рішення від 02.07.2020

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні