Ухвала
від 15.10.2019 по справі 216/4267/19
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/4267/19

Провадження № 1-кс/216/5164/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про проведення огляду

15.10.2019 місто Кривий Ріг

Дніпропетровської області

Слідчий суддя Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Кривому Розі Дніпропетровської області клопотання про проведення огляду, яке подав слідчий СВ Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 у досудовому розслідуванні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040230001143 від 26.06.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України

В С Т А Н О В И В:

07.10.2019 року до суду надійшло клопотання слідчого СВ Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про проведення огляду. Дане клопотання мотивоване наступним.

Слідчим відділом Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019040230001143 від 26.06.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

В процесі досудового розслідування вказаного кримінального провадження попередньо встановлено, що до Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшли матеріали з Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області щодо привласнення посадовими особами ТОВ «Проммонтажбуд» бюджетних коштів, які виділялися на проведення капітального ремонту доріг у м. Кривий Ріг.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 03.07.2017 року між посадовими особами підприємства ТОВ «Буд Регіон» код СДРПОУ 40256216 та Департаментом житлово-комунального господарствам та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації було укладено договір № 89 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт дороги по вул. Толстого (від вул. Українська до вул. Купріна в м. Кривому Розі)».

Відповідно до отриманої інформації ТОВ «Проммонажбуд» протягом 2017-2018 років виконувало субпідрядні роботи (генеральний підрядник ТОВ «Буд Регіон») з капітального ремонту доріг від вул. Дніпропетровське шосе до вул. Фабрична та вул. Толстого м. Кривий Ріг. Сума виділених бюджетних коштів Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації на вказані роботи становила понад 75 млн. грн. Крім того відповідно до отриманої інформації посадовими особами ТОВ «Проммонтажбуд» до бухгалтерської і технічної документації вносились недостовірні відомості щодо фактичного об`єму виконаних робіт та використаних матеріалів, що призвело до протиправного привласнення бюджетних коштів, які виділялися на проведення капітального ремонту доріг м. Кривого Рогу.

Так, в процесі проведеного досудового розслідування встановлено, що 17.06.2016 між замовником Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ЄРДПОУ 40256216) і ТОВ «БУД РЕГІОН» (ЄРДПОУ 38598277) укладено договір № 105 А на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт дороги від вул. Дніпропетровське шосе до вул. Фабрична в м. Кривому Розі Дніпропетровської області». Відповідно до п. 2.1 даного договору підрядник ТОВ «БУД РЕГІОН» гарантує відповідність якості матеріалів, виконаних робіт і встановлених конструкцій вимогам державних стандартів, технічних умов і інших нормативних актів та можливості їх експлуатації протягом гарантійного строку.

Згідно п. 2.2 даного договору виконання усіх робіт по договору проводиться під безпосереднім керівництвом посадових осіб ТОВ «БУД РЕГІОН».

Згідно п. 3.1 даного договору ціна робіт розрахована на підставі проектно-кошторисної документації та становить 31 030 544, 40 грн. (з урахуванням ПДВ 5 171 757, 40 грн.). Крім того. за умовою, визначеною в п. 3.2 даного договору, договірна ціна робіт визначена відповідно до державних будівельних норм України згідно з «Правилами визначення вартості будівництва ДСТУ Б Д.1.1-1:2013».

Згідно п. 5.1 даного договору здавання-приймання виконаних робіт оформлюється актами виконаних робіт за формою КБ-2в, які підписуються трьома сторонами: генеральним підрядником, представником спеціалізованої організації, що здійснюється технічний нагляд за виконанням робіт, замовником, та погоджується балансоутримувачем та довідки за формою КБ-3.

Згідно п. 6.1 даного договору початок робіт з 25.06.2016 по 31.12.2017, але можуть бути виконані достроково.

Згідно п.8.1. даного договору ТОВ «БУД РЕГІОН» гарантує якість виконаних робіт та можливість експлуатації об`єкта протягом 5 років. Строк починає свій перебіг з моменту підписання сторонами акту виконаних робіт.

24.06.2016 між ТОВ «БУД РЕГІОН» та ТОВ «Проммонтажбуд» укладено договір субпідряду №5на виконання робіт з Капітального ремонту дороги від вул. Дніпропетровське шосе по вул. Фабрична в м. Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Відповідно до акту № 2-1-2-1-1 приймання виконаних ТОВ «БУД РЕГІОН» та субпідрядником ТОВ «ПРОММОНТАЖБУД» підрядних робіт за листопад 2017 року (за формою КБ-2В) виконувалися роботи з улаштування покриття з гарячих асфальтобетонних сумішей (верхнього шару товщиною 50 мм) було виконано на площі 10 847 м2. Також у даному акті зазначено, що укладання здійснюється з використанням суміші асфальтобетонної гарячої та теплої дрібнозернистої типу Б,марка 1. Крім того в даному акті зазначено, що на кожні 0,5 см зміни товщини шару додавати до норми 18-45-1 (на одній половині проїжджої частини при системному русі транспорту на другій.)

На теперішній час є підстави вважати, що фактична площа укладеного асфальтобетонного покриття є меншою ніж зазначено в актах виконаних робіт. Крім того, в рамках кримінального провадження необхідно провести дослідження якості та об`ємів (кількості) асфальтобетонної суміші, використаної ТОВ «БУД РЕГІОН» та субпідрядниками ТОВ «ПРОММОНТАЖБУД» на виконання робіт за умовами договору № 89 від 03.07.2017, з метою встановлення чи спростування обставин внесення недостовірних даних до довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за формою № КБ-3, актів приймання виконаних підрядних робіт за формою КБ-2В, тобто офіційних документів, які видані та посвідчені ТОВ «БУД РЕГІОН» та субпідрядником ТОВ «ПРОММОНТАЖБУД», факту привласнення посадовими особами ТОВ «БУД РЕГІОН» та субпідрядниками ТОВ «ПРОММОНТАЖБУД» грошових коштів.

При цьому в процесі досудового розслідування виникла необхідність залучити фахівців з належною проектною та лабораторною базою з метою проведення відповідних замірів, випробувань, розрахунків тощо для проведення дослідження асфальтобетонного покриття, укладеного на підставі вищевказаного договору № 105 А від 17.06.2016. Крім того, необхідно отримати зразки асфальтобетонного покриття, що було використане при капітальному ремонту дороги від вул. Дніпропетровське шосе до вул. Фабрична в м. Кривому Розі Дніпропетровської області і; які будуть використані для проведення дослідження в рамках судової будівельно-технічної експертизи, оскільки іншими способами встановити площу, об`єми (кількість) і якість укладеного асфальтобетонного покриття неможливо.

Враховуючи вищевикладене, з метою встановлення обставин кримінального правопорушення, осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення, виконання завдань кримінального провадження щодо повного та неупередженого розслідування, а також у разі необхідності проведення судової експертизи, керуючись ст.ст. 110, 237 КПК України, слідчий просив клопотання задовольнити.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши слідчого та перевіривши матеріали кримінального провадження, беручи до уваги зазначене, слідчий суддя вважає, що клопотання є обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

Згідно із ч.1 ст.237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Відповідно до ч.2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно із ч. ч. 1, 3 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:

1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;

2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

4) підстави для обшуку;

5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до ч. 5 ст. 234 КПК Укнраїни слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Враховуючи викладене, для всебічного, повного, об`єктивного встановлення всіх обставин скоєння злочину, з метою виявлення речових доказів, що мають значення для встановлення істини у кримінальному провадження клопотання слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 233-235, 237 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про проведення огляду задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , іншим слідчим, які входять до складу групи слідчих, дозвіл на проведення огляду, за участю спеціалістів, проїжджої частини від вул. Дніпропетровське шосе до вул. Фабрична в м. Кривому Розі Дніпропетровської області , для відібрання та вилучення зразків асфальтобетонного покриття, укладеного ТОВ «БУД РЕГІОН» та субпідрядником ТОВ «ПРОММОНТАЖБУД» за договором №105 А від 17.06.2016 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт дороги від вул. Дніпропетровське шосе до вул. Фабрична в м. Кривому Розі Дніпропетровської області», в кількості необхідній для проведення дослідження щодо його якості, площі та об`єму (кількості).

Строк дії ухвали встановити до 15.11.2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, але на неї може бути подано заперечення при здійснені підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.10.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу84918408
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду, яке подав слідчий СВ Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 у досудовому розслідуванні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040230001143 від 26.06.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —216/4267/19

Ухвала від 02.04.2020

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 02.04.2020

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 02.04.2020

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 02.04.2020

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 01.04.2020

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 26.02.2020

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 26.02.2020

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 20.02.2020

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 15.02.2020

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 15.02.2020

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні