Рішення
від 25.10.2019 по справі 754/15357/18
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Номер провадження 2-о/754/6/19

Справа №754/15357/18

РІШЕННЯ

Іменем України

25 жовтня 2019 року м. Київ, Деснянський районний суд м. Києва, суддя: Грегуль О.В., присяжні: Прихно Д.В. і Семенчук С.М., секретар судового засідання: Дорошенко В.В., справа № 754/15357/18

ОСОБА_1 - заявник

Орган опіки та піклування Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації - заінтересована особа

Дарницький дитячий будинок-інтернат - заінтересована особа

Вимоги заявника: визнання фізичної особи недієздатною,

Петренко Г.В. - представник органу опіки та піклування,

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду з заявою у якій просить визнати уродженку м. Києва ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , недієздатною.

У судовому засіданні заявник свою заяву підтримав та не заперечував проти розгляду справи по суті за відсутності представника Дарницького дитячого будинку-інтернату.

Представник органу опіки та піклування вважає заяву заявника обґрунтованою та не заперечував проти її розгляду по суті за відсутності представника Дарницького дитячого будинку-інтернату.

Дарницький дитячий будинок-інтернат в судове засідання не з`явився, надіславши заяву з прохання розглянути справи за відсутності свого представника.

З урахуванням положень ст. ст. 128-131, 223 ЦПК України та з метою уникнення затягування розгляду справи суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності представника Дарницького дитячого будинку-інтернату.

Вислухавши пояснення заявника та представника органу опіки та піклування, дослідивши наявні в матеріалах справи докази, оглянувши медичну документацію ОСОБА_3 , суд у судовому засіданні встановив наступне.

Відповідно до свідоцтва про народження ОСОБА_3 , остання є дочкою заявника.

Відповідно до наявної в матеріалах справи, копії паспорта ОСОБА_3 та витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання, остання народився ІНФОРМАЦІЯ_1 та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до довідки про стан здоров`я заявника в нього не виявлено протипоказань щодо опікунства.

Відповідно до висновку судово-психіатричного експерта № 333 від 13.06.2019 року, ОСОБА_3 за своїм психічним станом не здатна усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними і за своїм психічним станом потребує встановлення на нею опіки.

Згідно з ч. 1 і ч. 2 ст. 39 та ч. 1 ст. 41 ЦК України, фізична особа може бути визнана судом недієздатною, якщо вона внаслідок хронічного, стійкого психічного розладу не здатна усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними. Порядок визнання фізичної особи недієздатною встановлюється Цивільним процесуальним кодексом України. Над недієздатною фізичною особою встановлюється опіка.

З урахуванням викладеного, вимоги про визнання ОСОБА_3 недієздатною є обґрунтованими.

Згідно з ч. 1 ст. 60 ЦК України, суд встановлює опіку над фізичною особою у разі визнання її недієздатною і призначає опікуна за поданням органу опіки та піклування.

До суду надійшло подання органу опіки та піклування Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації № 102/03/35-5561 від 09.07.2019 року про призначення заявника, опікуном над ОСОБА_3 ..

Заявник житлом забезпечений.

Тому, подання органу опіки та піклування Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації про призначення заявника опікуном, суд вважає обґрунтованим.

За таких обставин, заява про визнання фізичної особи недієздатною і подання органу опіки та піклування підлягають задоволенню.

Відповідно до положень ст. 299 ЦПК України, судові витрати в даному випадку, відносяться на рахунок держави.

Керуючись ст. ст. 263-265 ЦПК України,

ВИРІШИВ:

Заяву про визнання фізичної особи недієздатною та подання органу опіки та піклування про призначення опікуна задовольнити.

Визнати недієздатною ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Призначити ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) опікуном над недієздатною: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Судові витрати по справі покласти на рахунок держави.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення суду після набрання ним законної сили надіслати органу опіки та піклування, органам ведення Державного реєстру виборців за місцем проживання фізичної особи.

Строк дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною визначити протягом двох років.

СУДДЯ:

ПРИСЯЖНІ:

Дата ухвалення рішення25.10.2019
Оприлюднено26.10.2019
Номер документу85195862
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —754/15357/18

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Грегуль О. В.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Грегуль О. В.

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Грегуль О. В.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Грегуль О. В.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Грегуль О. В.

Ухвала від 16.11.2021

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Грегуль О. В.

Ухвала від 04.11.2021

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Грегуль О. В.

Ухвала від 11.08.2021

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Грегуль О. В.

Рішення від 25.10.2019

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Грегуль О. В.

Ухвала від 02.07.2019

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Грегуль О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні