Ухвала
від 28.10.2019 по справі 908/2550/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 29/10/19

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про усунення недоліків

28.10.2019 Справа № 908/2550/19

м.Запоріжжя

Господарський суд Запорізької області у складі судді Кричмаржевського В.А.

розглянувши матеріали заяви Головного управління ДФС у Запорізькій області про визнання грошових вимог

у справі № 908/2550/19

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАНС-СЕРВІС", код в ЄДР-24904503 (72316 м.Мелітополь Запорізької області вул.Інтеркультурна, 291/2)

Ліквідатор -Верещагін М.В.

Установив :

Згідно з постановою Господарського суду Запорізької області від 07.10.2019 у справі №908/2550/19 ТОВ ТРАНС-СЕРВІС , код в ЄДР-24904503 відповідно до статті 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено голову ліквідаційної комісії - Верещагіна Максима Вікторовича , ід./номер - НОМЕР_1 ; адреса для листування : АДРЕСА_1).

На офіційному веб-порталі судової влади в мережі Інтернет 07.10.2019 оприлюднено повідомлення № 63092 про визнання ТОВ ТРАНС-СЕРВІС банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Головне управління ДФС у Запорізькій області звернулось до суду з заявою про визнання грошових вимог у справі (вх.№08-08/22107/19 від 24.10.2019).

21 жовтня 2019р. набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства, який встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника - юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.

В пункті 2 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що з дня введення в дію цього Кодексу втрачає чинність Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

З огляду на викладені норми при вирішенні питання про прийняття заяви ГУ ДФС у Запорізькій області з вимогами до боржника суд застосовує положення Кодексу України з процедур банкрутства.

Відповідно до ч. 4 статті 60 Кодексу України з процедур банкрутства у ліквідаційній процедурі господарський суд розглядає заяви з вимогами поточних кредиторів, які надійшли до господарського суду після офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом.

Загальні вимоги до заяви з вимогами до боржника визначені у статті 45 Кодексу України з процедур банкрутства.

Склад і розмір грошових вимог кредиторів визначаються в національній валюті України. Якщо зобов`язання боржника визначені в іноземній валюті, то склад і розмір грошових вимог кредиторів визначаються в національній валюті за курсом, встановленим Національним банком України на дату подання кредитором заяви з грошовими вимогами до боржника.

Кредитори за вимогами щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також за вимогами щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування мають право протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують.

Копії відповідних заяв та доданих до них документів кредитори надсилають боржнику та розпоряднику майна.

Заява кредитора має містити:

- найменування господарського суду, до якого подається заява;

- найменування боржника, його місцезнаходження, ідентифікаційний код юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);

- ім`я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);

- розмір вимог кредитора до боржника з окремим зазначенням суми неустойки (штрафу, пені);

- виклад обставин, що підтверджують вимоги до боржника, та їх обґрунтування;

- відомості про наявність заставного майна боржника, яке є забезпеченням вимог;

- перелік документів, що додаються до заяви.

До заяви в обов`язковому порядку додаються докази сплати судового збору, докази надсилання копії заяви боржнику і розпоряднику майна, а також документи, що підтверджують грошові вимоги до боржника.

Заява підписується кредитором або його уповноваженим представником.

Господарський суд зобов`язаний прийняти заяву кредитора, подану з дотриманням вимог цього Кодексу та Господарського процесуального кодексу України, про що постановляється ухвала, в якій зазначається дата попереднього засідання суду.

Відповідно до ч. 4 статті 60 Кодексу України з процедур банкрутства заяви з вимогами поточних кредиторів розглядаються господарським судом у порядку черговості їх надходження. За результатами розгляду зазначених заяв господарський суд своєю ухвалою визнає чи відхиляє (повністю або частково) вимоги таких кредиторів.

Згідно з приписами статті 46 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд не пізніше п`яти днів з дня надходження заяви конкурсного кредитора здійснює перевірку її відповідності вимогам цього Кодексу. У разі якщо заяву конкурсного кредитора подано без дотримання вимог цього Кодексу, господарський суд письмово повідомляє заявника про недоліки заяви та строк, протягом якого він зобов`язаний їх усунути.

Якщо конкурсний кредитор усунув недоліки заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до суду. В іншому разі господарський суд постановляє ухвалу про повернення заяви.

При зверненні до суду із заявою про грошові вимоги до боржника Головне управління ДФС у Запорізькій області доказів сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі, доказів надсилання копії заяви боржнику(ліквідатору) не надало. Також заява ГУ ДФС у Запорізькій області не містить викладу обставин, що підтверджують вимоги до боржника, та їх обґрунтування і переліку документів, що додаються до заяви.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне даною ухвалою повідомити заявника - Головне управління ДФС у Запорізькій області про недоліки заяви, які полягають у відсутності доказів сплати судового збору за подання заяви з вимогами до боржника у розмірі - 3.842 грн., доказів надсилання копії заяви боржнику, викладу обставин, що підтверджують вимоги до боржника, та їх обґрунтування, переліку документів, що додаються до заяви.

На підставі викладеного, керуючись статтями 2, 9, 45, 46, 60 Кодексу України з процедур банкрутство, статтями 3, 12, 20, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

Ухвалив :

Повідомити заявника - Головне управління ДФС у Запорізькій області про такі недоліки заяви за вх.№08-08/22107/19 від 24.10.2019:

- відсутність доказів сплати судового збору за подання до господарського суду заяви кредитора з вимогами до боржника в розмірі - 3.842 грн.;

- відсутність доказів надсилання боржнику (ліквідатору) копії заяви;

- відсутність в заяві викладу обставин, що підтверджують вимоги до боржника, та їх обґрунтування і переліку документів, що додається до заяви.

Встановити строк для усунення недоліків - до 12 листопада 2019р. , надати суду докази сплати судового збору в розмірі - 3.842 грн., докази надсилання боржнику (ліквідатору) копії заяви; надати виклад обставин, що підтверджують вимоги до боржника, та їх обґрунтування, а також перелік документів, що додається до заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 28.10.2019 та не підлягає окремому оскарженню.

Копії ухвали надіслати : заявнику - ГУ ДФС у Запорізькій області, банкруту, ліквідатору.

Суддя В.А. Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення28.10.2019
Оприлюднено28.10.2019
Номер документу85210466
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАНС-СЕРВІС", код в ЄДР-24904503 (72316 м.Мелітополь Запорізької області вул.Інтеркультурна, 291/2) Ліквідатор -Верещагін М.В

Судовий реєстр по справі —908/2550/19

Ухвала від 19.12.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 10.12.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 19.11.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 13.11.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 28.10.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 07.10.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 26.09.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 18.09.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні