Ухвала
від 28.10.2019 по справі 300/1480/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"28" жовтня 2019 р. справа № 300/1480/19

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

судді Панікара І.В.,

за участю секретаря судового засідання: Подольської Т.М.,

представника позивача: Шкурватовської Г.В. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду питання щодо можливості залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача в адміністративній справі за позовом ОСОБА_2 до Тисменицького районного суду Івано-Франківської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

09.07.2019 року ОСОБА_2 звернувся до суду з адміністративним позовом до Територіального управління Державної судової адміністрації України в Івано-Франківській області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 15.07.2019 року відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

28.10.2019 року в судовому засіданні судом поставлено на обговорення питання щодо можливості залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Територіального управління Державної судової адміністрації України в Івано-Франківській області.

Представник позивача в судовому засіданні не заперечив щодо залучення вищевказаної особи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, хоча про час, дату та місце його проведення повідомлявся належним чином, у спосіб надіслання на його адресу судових повісток. У відповідності до вимог статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України, неявка відповідача в судові засідання не була підставою для їх відкладення, оскільки на адресу суду не надходило жодних заяв щодо обґрунтованості такої неявки чи клопотань про відкладення розгляду справи.

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи викладене, при встановленні обставин справи, суд дійшов переконання, що рішення у даній справі безпосередньо може вплинути на права, свободи, інтереси чи обов`язки Територіального управління Державної судової адміністрації України в Івано-Франківській області, з огляду на предмет судового розгляду, яким є, у тому числі, вирішення питання про визнання протиправною бездіяльності Тисменицького районного суду Івано-Франківської області щодо неврахування позивачу до стажу роботи, роботу на посаді начальника територіального управління Державної судової адміністрації в Івано-Франківській області.

Таким чином, судом встановлено наявність безпосереднього правового інтересу Територіального управління Державної судової адміністрації України в Івано-Франківській області, що є підставою для його залучення по вказаній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

На підставі вищенаведеного, керуючись статтями 49, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Залучити до участі в справі Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Івано-Франківській області (76000, м. Івано-Франківськ, вул. Грюнвальдська 11) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Направити стороні копію позовної заяви з додатками.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Зобов`язати Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Івано-Франківській області подати в п`ятиденний термін пояснення третьої особи, щодо позову з дня отримання зазначеної ухвали.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та не підлягає оскарженню. Заперечення проти неї може бути включене до апеляційної чи касаційної скарги на рішення чи ухвалу суду, прийняту за наслідками розгляду справи.

Суддя Панікар І.В.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.10.2019
Оприлюднено29.10.2019
Номер документу85219975
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —300/1480/19

Постанова від 19.02.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

Ухвала від 23.01.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

Ухвала від 13.01.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

Рішення від 06.11.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Рішення від 07.11.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Ухвала від 28.10.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Ухвала від 15.07.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні