Ухвала
від 28.10.2019 по справі 620/3136/19
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

28 жовтня 2019 року Чернігів Справа № 620/3136/19

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Соломко І.І., перевіривши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Любецької селищної ради Ріпкинського району Чернігівської області (вул. Добринінська, 60, смт. Любеч, Ріпкинський район, Чернігівська область,15041), третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області (проспект Миру,14, м. Чернігів,14000) про визнання протиправним та скасування рішення,

У С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Любецької селищної ради Ріпкинського району Чернігівської області, в якому просить визнати протиправним та скасувати рішення.

Обргунтовуючи позовні вимоги зазначив, що двадцяте пленарне засідання сьомого скликання Любецької селищної ради Ріпкинського району Чернігівської області проведено не у спосіб, визначений законом, без запрошення на засідання, тому рішення від 27.09.2019 ''Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості)'', вважає протиправним і таким, що підлягає скасуванню.

При ознайомленні з позовною заявою суддею встановлено, що позивачем пред`явлено вимогу, яка згідно ч. 6 ст. 12 КАС України підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Водночас, як видно з матеріалів позову, позивачем оскаржується рішення щодо надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) ТОВ Північноукраїнська Агропромислова Компанія .

Відповідно до ч. 3 ст. 49 КАС України якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі встановить, що судове рішення може вплинути на права осію, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

З огляду на те, що рішення суду по даній справі може вплинути на права та інтереси Товариства з обмеженою відповідальністю ''Північноукраїнська Агропромислова Компанія'', юридична адреса: вул. Петренка,14, с. Задеріївка, Ріпкинський район, Чернігівська область, 15020, суд дійшов висновку про залучення Товариства з обмеженою відповідальністю ''Північноукраїнська Агропромислова Компанія'' в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Відповідно до статті 168 Кодексу адміністративного судочинства України, позов пред`являється шляхом подання позовної заяви в суд першої інстанції.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами вважаю, що вона підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства в порядку спрощеного позовного провадження, підстави для залишення її без руху, без розгляду або для відмови у відкритті провадження на даній стадії судового процесу відсутні.

Відповідно до приписів статей 12, 257, 262 КАС України, характер спірних правовідносин, предмет доказування та склад учасників, а також інші обставини, які мають значення для вирішення даної справи, доходжу висновку про розгляд адміністративної справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

На підставі викладеного доходжу висновку про необхідність відкриття провадження у справі.

Керуючись статтями 12, 160, 161, 171, 257-262 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі.

Залучити в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Товариство з обмеженою відповідальністю ''Північноукраїнська Агропромислова Компанія'', юридична адреса: вул. Петренка,14, с. Задеріївка, Ріпкинський район, Чернігівська область, 15020, код ЄДРПОУ 39131153.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

Запропонувати відповідачам протягом двадцяти днів з дня вручення їм даної ухвали надати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України , або заяву про визнання позову (п. 8 ч. 9 ст. 171 КАС України ). До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідачів, якщо такі докази не надані позивачем.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Треті особи мають право подати, з дотриманням вимог ч.ч. 2 - 4 ст. 162 КАС України , пояснення щодо позову (п. 9. ч. 10. ст. 171 КАС України ) - протягом десяти днів з дня вручення третім особам ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом десяти днів з дня його отримання.

Роз`яснити учасникам справи, що строки подання позивачем відповіді на відзив (ст. 163 КАС України ), а відповідачами - заперечень на відповідь позивача на відзив (ст. 164 КАС України ) встановлюються за результатами підготовчого засідання/провадження (п. 12. ч. 2 ст. 180 КАС України ), але не пізніше ніж за п`ять днів до початку розгляду справи по суті та з дотриманням вимог ч.ч. 2-4 ст. 162 КАС України .

Сторони можуть подати відповідь на пояснення третіх осіб (ч. 3 ст. 165 КАС України ) завчасно, але не пізніше ніж за сім днів до початку розгляду справи по суті.

На підставі ч. 2 ст. 166 КАС України встановити, що заяви з процесуальних питань подаються до суду з наданням доказів їх направлення іншим учасникам справи.

Звернути увагу учасників справи, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (ч. 9 ст. 79 КАС України ).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.cn.court.gov.ua/sud2570/.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності у строк і порядок передбачений статтями 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, в інший частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.І. Соломко

СудЧернігівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.10.2019
Оприлюднено29.10.2019
Номер документу85220910
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —620/3136/19

Ухвала від 21.08.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желєзний І.В.

Постанова від 09.06.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Земляна Галина Володимирівна

Ухвала від 30.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Земляна Галина Володимирівна

Ухвала від 30.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Земляна Галина Володимирівна

Ухвала від 04.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Земляна Галина Володимирівна

Рішення від 20.12.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Соломко І.І.

Рішення від 20.12.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Соломко І.І.

Ухвала від 31.10.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Соломко І.І.

Ухвала від 28.10.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Соломко І.І.

Ухвала від 28.10.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Соломко І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні