Ухвала
від 28.10.2019 по справі 439/1404/19
БРОДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 439/1404/19

УХВАЛА

про призначення судово - психіатричної експертизи

28 жовтня 2019 року Бродівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого - судді Бунда А.О.,

присяжних Гарасимчука Л.Л., Голіновського І.О.,

за участю секретаря судових засідань Мартинюк О.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Броди цивільну справу за заявою Комунального закладу Львівської обласної ради Підкамінський психоневрологічний інтернат , заінтересована особа орган опіки та піклування Франківської районної державної адміністрації Львівської області про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна,-

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернулася до суду із заявою, в якій просить визнати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстровану за адресою АДРЕСА_1 , яка фактично перебуває у комунальному закладі ЛОР Підкамінський психоневрологійний інтернат за адресою вул.Нагірна, 11а, смт.Підкамінь, Бродівського району, Львівської області недієздатною; встановити над ОСОБА_1 опіку та зобов`язати орган опіки та піклування Франківської РДА Львівської області призначити їй опікуна.

В судовому засіданні заявник та її представник - адвокат Галушка В.В. заявлені вимоги підтримав та для встановлення психічного стану ОСОБА_1 просять призначити по справі судово-психіатричну експертизу.

Представник заінтересованої особи - представник органу опіки та піклування Франківської РДА Львівської області в судове засідання не з`явився подав суду заяву про розгляд справи у його відсутності.

Суд встановив, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 є інвалідом першої Б групи з дитинства і потребує постійної сторонньої допомоги, контролю. На даний час перебуває КЗ ЛОР Підкамінський психоневрологічний інтернат .

Згідно виписки із медичної карти стаціонарного хворого №06293/19 від 15.02.2019 року, виданої комунальним закладом Львівської обласної ради "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня", вбачається, що у ОСОБА_1 діагностовано параноїдну шизофренію, безперевно-прогредієнтний перебіг із вираженим дефектом в емоційно-вольовій сфері та частковою медикаментозною резистентністю.

Враховуючи, що в матеріалах справи наявні дані про психічне захворювання хворої ОСОБА_1 , а вирішення питання про те, чи може вона внаслідок цього усвідомлювати значення своїх дії та керувати ними, потребує спеціальних знань в області психіатрії, суд вважає за необхідне призначити по справі судово-психіатричну експертизу.

Відповідно до ч. 1 ст. 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоровя фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Відповідно до абз.3 ч. 1 ст. 299 ЦПК України для визначення фактичної можливості такої особи з`явитися в судове засідання, а також про можливість особисто дати пояснення по суті справи у разі необхідності суд може призначити відповідну експертизу.

У зв`язку з вищевикладеним та для повного, всебічного та об`єктивного розгляду і вирішення справи необхідний висновок судово-медичної експертизи для встановлення психічного стану здоров`я ОСОБА_1 , а тому суд має підстави призначити по справі судово-психіатричну експертизу, задовольнивши клопотання заявника.

Керуючись ст.ст. 103- 105 ,222, 252 ,258,260, 298-299 ЦПК України , суд,-

У Х В А Л И В:

Призначити по справі за заявою Комунального закладу Львівської обласної ради Підкамінський психоневрологічний інтернат , заінтересована особа орган опіки та піклування Франківської районної державної адміністрації Львівської області про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна судово-психіатричну експертизу.

На вирішення екпертизи поставити наступні питання:

1. Чи хворіє ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка та жителька АДРЕСА_1 на психічну хворобу?

2. Чи розуміє ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в силу свого психічного розладу здоров`я значення своїх дій та чи може керувати ними?

3. Чи може ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з`явитись у судове засідання та особисто дати пояснення по суті справи?

Проведення експертизи доручити експертам Комунального закладу Львівської обласної ради „Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні .

Направити для проведення експертизи матеріали цивільної справи № 439/1404/19.

КЗ ЛОР Підкамінський психоневрологічний інтернат надати експертам медичну картку (історію хвороби) ОСОБА_1 .

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384 , 385 КК України .

Судові витрати, пов`язані з проведенням експертизи, віднести на рахунок держави.

Зупинити провадження по справі на час проведення експертизи.

Ухвала суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У відповідності до п.п.15.5 п.1 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Суддя Бунда А.О.

Присяжні Гарасимчук Л.Л.,

Голіновський І.О.

Суддя А.О.Бунда

Дата ухвалення рішення28.10.2019
Оприлюднено29.10.2019
Номер документу85235545
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —439/1404/19

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Рішення від 21.08.2022

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 01.08.2022

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 27.04.2022

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Рішення від 07.05.2020

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 20.03.2020

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 18.02.2020

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 28.10.2019

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 28.10.2019

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 23.09.2019

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні