Ухвала
від 28.10.2019 по справі 540/2241/19
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

28 жовтня 2019 р. м. ХерсонСправа № 540/2241/19

Суддя Херсонського окружного адміністративного суду Морська Г.М. розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі до державного реєстратора Київської філії комунального підприємства "Новозаводське" Мартинівської сільської ради Пулинського району Житомирської області Павленко Ксенії Володимирівни, за участю третьої особи - товариства з обмеженою відповідальністю "Київська торгова система ЛТД" про скасування реєстраційної дії та зобов`язання вчинити певну дію,

встановив :

04 травня 2018 р. Головне управління Державної фіскальної служби у Херсонській області (надалі - позивач, ГУ ДФС в Херсонській області) звернулося до Херсонського окружного адміністративного суду з позовом до Державного реєстратора Київської філії комунального підприємства "Новозаводське" Мартинівської сільської ради Пулинського району Житомирської області Павленко Ксенії Володимирівни (надалі - відповідач, державний реєстратор Павленко К.В.), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Товариство з обмеженою відповідальністю "Київська торгова система ЛТД" (надалі - третя особа, ТОВ "Київська торгова система ЛТД"), в якому просить:

- скасувати реєстраційну дію про внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов`язані зі змінами, в установчих документах, що проведена державним реєстратором Київської філії комунального підприємства "Новозаводське" Мартинівської сільської ради Пулинського району Житомирської області Павленко Ксенією Володимирівною від 25.01.2018 року за №10701070011048904, зміна місцезнаходження, зміна керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників;

- зобов`язати державного реєстратора Київської філії комунального підприємства "Новозаводське" Мартинівської сільської ради Пулинського району Житомирської області Павленко Ксенію Володимирівну внести відповідний запис щодо скасування реєстраційної дії від 25.01.2018 року №10701070011048904 відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Київська торгова система ЛТД" (код ЄДРПОУ 38546585) до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Рішенням Херсонського окружного адміністративного суду (далі - ХОАС) від 10.07.2018 р. по справі № 821/840/18, залишеним без змін постановою П`ятого апеляційного адміністративного суду (далі - ПААС) від 25.10.2018 р., ГУ ДФС у Херсонській області відмовлено в задоволенні позову в повному обсязі.

Постановою Верховного суду від 30.08.2019 р. по справі № 821/840/18, рішення ХОАС від 10.07.2018 р. та постанову ПААС від 25.10.2018 р. скасовано, справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції.

23.10.2019 р. дана справа надійшла до Херсонського окружного адміністративного суду та протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями головуючим визначено суддю Морську Г.М.

Частиною 2 ст. 12 КАС України передбачено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до ст. 257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті (ч. 2 ст. 257 КАС України).

Враховуючи викладене вбачаються підстави для прийняття справи до провадження та призначення до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст. 243, 248 КАС України, -

ухвалив :

Прийняти до провадження адміністративну справу за позовом Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі до Державного реєстратора Київської філії комунального підприємства "Новозаводське" Мартинівської сільської ради Пулинського району Житомирської області Павленко Ксенії Володимирівни, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Товариство з обмеженою відповідальністю "Київська торгова система ЛТД" про скасування реєстраційної дії та зобов`язання вчинити певну дію.

Справа буде розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження судом у складі головуючого суді Морської Г.М.

Призначити судове засідання на 25.11.2019 р. о 10:00 годині в приміщенні Херсонського окружного адміністративного суду за адресою: м. Херсон, вул. Робоча, 66 (вхід з вул. Філатова).

Відповідачам запропонувати подати до суду відзив на позовну заяву протягом п`ятнадцятиденного строку з дня вручення ухвали про відкриття провадження. Роз`яснити відповідачеві, що відповідно до частини 3, 4 статті 162 КАС України до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

Зобов`язати Державного реєстратора Київської філії комунального підприємства Новозаводське Мартинівської сільської ради Пулинського району Житомирської області Павленко Ксенію Володимирівну надати суду для ознайомлення оригінали або належним чином засвідчені копій реєстраційної справи в межах якої вчинений реєстраційний запис від 25.01.2018 року № 10701070011048904 щодо зміни місцезнаходження, зміни керівника, складу або інформації про засновників юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Київська торгова система ЛТД .

Вказані документи надати суду протягом п`яти днів з дня отримання даної ухвали.

Запропонувати позивачу надати відповідь на відзив протягом трьох днів з дня отримання відзиву. Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду. До відповіді на відзив додаються докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення позивача, якщо такі докази не надані відповідачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів можуть бути подані відповідачем до суду протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив. Роз`яснити відповідачу, що копія заперечень та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду. До заперечень додаються докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) заперечень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Повідомити третю особу про її право надати пояснення щодо позову або відзиву протягом п`яти днів з дня їх отримання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її проголошення (підписання).

Суддя Морська Г.М.

Дата ухвалення рішення28.10.2019
Оприлюднено31.10.2019
Номер документу85266456
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування реєстраційної дії та зобов`язання вчинити певну дію

Судовий реєстр по справі —540/2241/19

Ухвала від 13.02.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Крусян А.В.

Ухвала від 12.02.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Крусян А.В.

Ухвала від 21.01.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Крусян А.В.

Рішення від 19.12.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

Ухвала від 25.11.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

Ухвала від 28.10.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні