Ухвала
від 29.10.2019 по справі 560/1513/19
СЬОМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

Справа № 560/1513/19

29 жовтня 2019 року

м. Вінниця

Сьомий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

головуючого судді: Франовської К.С.

суддів: Совгири Д. І. Кузьменко Л.В.

розглянувши в порядку письмового провадження питання щодо витребування доказів у справі за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Трансформатор-сервіс" на рішення Хмельницького окружного адміністративного суду від 03 липня 2019 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Трансформатор-сервіс" до Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

В С Т А Н О В И В :

в провадженні Сьомого апеляційного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа № 560/1513/19 за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Трансформаторсервіс" на рішення Хмельницького окружного адмінеістративного суду від 03 липня 2019 року.

У даній справі відкрито апеляційне провадження, розгляд справи призначено на 31 жовтня 2019 року.

Під час підготовки до апеляційного розгляду колегія суддів дійшла висновку, що для повного та об`єктивного розгляду справи необхідно витребувати у ТОВ "Трансформаторсервіс" письмові докази про передачу отриманих путівок працівникам підприємства, для яких вони придбані ( акти передачі, журнал видачі тощо).

ч.3 ст.77 КАС України передбачено, що докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до ч.3 ст.80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Зокрема, спірні правовідносини у даній справі виникли у зв`язку оскарженням рішення податкового повідомлення-рішення, яким визначено грошове зобов`язання по податку з доходів фізичних осіб у зв`язку з придбанням туристичних путівок працівникам підприємства.

Разом з тим, у матеріалах справи відсутні докази передачі працівникам Козак О.П ОСОБА_1 , Козак ОСОБА_2 , Попін В.О ОСОБА_1 , Попін Л.М. придбаних путівок.

З огляду на вказане, колегія суддів вважає, що для повного і об`єктивного розгляду справи необхідно витребувати від ТОВ "Трансформаторсервіс" письмові докази про передачу отриманих путівок працівникам підприємства, для яких вони придбані ( акти передачі, журнал видачі тощо).

Із змісту ст.242 КАС України видно, що рішення суду повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права. Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи. Судове рішення має відповідати завданню адміністративного судочинства, визначеному цим Кодексом.

ч.8 ст.80 КАС України передбачено, що у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Керуючись ст.ст. 80, 205, 243, 308, 325, 328, 329 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Трансформаторсервіс" надати суду в строк до 31.10.2019 р. письмові докази про передачу отриманих путівок працівникам підприємства, для яких вони придбані ( акти передачі, журнал видачі путівок тощо).

Письмові докази, належно завірені, подати суду в електронній формі та поштовим зв`язком з посиланням на дану ухвалу суду.

У випадку невиконання вимог даної ухвали, судом будуть застосовані заходи процесуального примусу передбачені ч.1 ст.145 КАС України.

Копію ухвали направити особам, що беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, є остаточною та касаційному оскарженню не підлягає.

Головуючий Франовська К.С. Судді Совгира Д. І. Кузьменко Л.В.

Дата ухвалення рішення29.10.2019
Оприлюднено30.10.2019
Номер документу85268718
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —560/1513/19

Ухвала від 11.12.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Постанова від 31.10.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Франовська К.С.

Постанова від 31.10.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Франовська К.С.

Ухвала від 29.10.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Франовська К.С.

Ухвала від 10.10.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Франовська К.С.

Ухвала від 25.09.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Франовська К.С.

Ухвала від 18.09.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Франовська К.С.

Ухвала від 23.08.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Франовська К.С.

Рішення від 03.07.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

Ухвала від 20.05.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні