Ухвала
від 06.11.2019 по справі 240/9143/19
СЬОМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

Справа № 240/9143/19

06 листопада 2019 року

м. Вінниця

Сьомий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

головуючого судді: Граб Л.С.

суддів: Іваненко Т.В. Сторчака В. Ю.

розглянувши в порядку письмового провадження апеляційну скаргу Вигнанської сільської ради Любарського району Житомирської області на ухвалу Житомирського окружного адміністративного суду від 05 вересня 2019 року у справі за адміністративним позовом Вигнанської сільської ради Любарського району Житомирської області до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області про визнання протиправними дій та скасування наказу,

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 05 вересня 2019 року провадження у справі за позовом Вигнанської сільської ради Любарського району Житомирської області до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області про визнання протиправними дій та скасування наказу, закрито.

Не погоджуючись з зазначеним судовим рішенням, позивач подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати ухвалу суду першої інстанції та направити справу до Житомирського окружного адміністративного суду для продовження розгляду.

Ухвалою Сьомого апеляційного адміністративного суду від 01 жовтня 2019 року відкрито апеляційне провадження у справі, а ухвалою від 15 жовтня 2019 справу призначено до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні.

Після відкриття провадження встановлено, що апеляційна скарга Вигнанської сільської ради Любарського району Житомирської області підписана адвокатом Герасимовим П.О.

Згідно з частиною 3 статті 55 КАС України юридична особа, суб`єкт владних повноважень, який не є юридичною особою, бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її (його) імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Відповідно до статті 59 КАС України повноваження представників сторін мають бути підтверджені, зокрема, довіреністю юридичної особи. Оригінали документів, зазначених у цій статті, або копії з них, засвідчені у визначеному законом порядку, приєднуються до матеріалів справи. У разі подання представником до суду скарги він додає довіреність або інший документ, що посвідчує його повноваження, якщо в справі немає підтвердження такого повноваження на момент подання відповідної скарги.

Відтак, з огляду на приписи статтей 59, 298 КАС України до апеляційної скарги має бути доданий оригінал або належним чином засвідчена копія довіреності, що підтверджує наявність у особи, що підписала скаргу, права її підписувати.

Так, на підтвердження права звернення до суду в інтересах позивача Герасимовим П.О. до апеляційної скарги долучено копію довіреності від 11.09.2019 року, в якій зазначено, що Вигнанська сільська рада Любарського району Житомирської області в особі сільського голови Шведа А.М. уповноважує адвоката Герасимова П.О . представляти інтереси та захищати права мешканців села Вигнанка Любарського району Житомирської області.

Отже, зі змісту вказаної довіреності слідує, що Герасимов П.О. може подавати апеляційні скарги від імені мешканців села Вигнанка, однак правом представляти інтереси Вигнанської сільської ради Любарського району Житомирської області, в тому числі подавати апеляційні скарги, цим документом не наділений.

На підставі викладеного та враховуючи, що до матеріалів апеляційної скарги не додано належного документу, що підтверджує повноваження представника, яким подано та підписано апеляційну скаргу, колегія суддів приходить до висновку, що апеляційна скарга підписана особою, яка не має права її підписувати.

Відповідно до приписів п. 2 ч. 1 ст. 305 КАС України суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо після відкриття апеляційного провадження виявилося, що апеляційну скаргу не підписано, подано особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, або підписано особою, яка не має права її підписувати.

За наведених обставин, колегія суддів приходить до висновку, що апеляційне провадження за апеляційною скаргою Вигнанської сільської ради Любарського району Житомирської області у справі за адміністративним позовом Вигнанської сільської ради Любарського району Житомирської області до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області про визнання протиправними дій та скасування наказу, підлягає закриттю, відповідно до п.2 ч.1 ст.305 КАС України.

Колегія суддів звертає увагу, що закриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою поданою Герасимовим П.О. від імені Вигнанської сільської ради Любарського району Житомирської області по даній справі не позбавляє позивача права звернення до суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись ст.ст.55, 59, 242, 243, 248, 298, 305, 328, 329 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою Вигнанської сільської ради Любарського району Житомирської області на ухвалу Житомирського окружного адміністративного суду від 05 вересня 2019 року у справі за адміністративним позовом Вигнанської сільської ради Любарського району Житомирської області до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області про визнання протиправними дій та скасування наказу, закрити.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання суддями та може бути оскаржена в касаційному порядку згідно зі ст.ст.328, 329 КАС України.

Головуючий Граб Л.С. Судді Іваненко Т.В. Сторчак В. Ю.

СудСьомий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.11.2019
Оприлюднено06.11.2019
Номер документу85424544
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —240/9143/19

Постанова від 23.01.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 22.01.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 23.12.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 23.12.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 18.12.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 05.12.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 06.11.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Граб Л.С.

Ухвала від 15.10.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Граб Л.С.

Ухвала від 01.10.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Граб Л.С.

Ухвала від 05.09.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні