Ухвала
від 04.11.2019 по справі 592/8193/19
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/8193/19

Провадження № 2/592/3336/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 листопада 2019 року м.Суми

Ковпаківський районний суд м. Суми у складі:

головуючого судді - Литовченка О.В.,

за участі секретаря судового засідання - Черей С.В.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника Служби у справах дітей Сумської міської ради Максименко О.А.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), третя особа: Служба у справах дітей Сумської міської ради (м. Суми, вул. Харківська, 35) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини,

встановив:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаним позовом та просить суд: позбавити відповідачку батьківських прав відносно малолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , стягнути з відповідачки аліменти на утримання дочки - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у розмірі 1/4 частини усіх видів доходу, але не менше, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно до досягнення дитиною повноліття, починаючи стягнення з дня подання заяви, а також стягнути на його користь судові витрати.

Ухвалою суду від 09.09.2019 було відкрите загальне позовне провадження у даній цивільній справі та призначено підготовче засідання.

30.10.2019 позивачем ОСОБА_1 через канцелярію суду надано заяву від 30.10.2019 про збільшення позовних вимог.

У судовому засіданні позивач ОСОБА_1 підтримав заяву про збільшення позовних вимог.

Представник Служби у справах дітей Сумської міської ради Максименко О.А. у судовому засіданні не заперечувала проти задоволення клопотання позивача.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 49 ЦПК України крім прав та обов`язків, визначених у статті 43 цього Кодексу, позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку про прийняття заяви про збільшення позовних вимог.

Також, з заяви про збільшення позовних вимог вбачається, що позивач ставить як співвідповідача у справі ОСОБА_5 та просить суд позбавити його батьківських прав відносно його малолітньої доньки ОСОБА_3 ; стягувати з нього на користь доньки аліменти.

Відповідно до ч.1 ст. 51 ЦПК України Суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Тому суд приходить до висновку, що необхідно залучити співвідповідачем у даній цивільній справі ОСОБА_5 .

У заяві про збільшення позовних вимог, позивач вказує третю особу, яка не заявляє самостійних вимог Путивльську районну державну адміністрацію Сумської області.

Відповідно до ч.1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи, що предметом спору є позбавлення батьківських прав, суд вважає, що для повного та всебічного розгляду справи, Путивльську районну державну адміністрацію Сумської області повинно бути залучено до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог.

Відповідно до вимог п.2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: - залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Керуючись статтями 49, 53, 240, 260 Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

постановив:

Прийняти заяву про збільшення позовних вимог ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) подану ним 30 жовтня 2019 у справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), третя особа: Служба у справах дітей Сумської міської ради (м. Суми, вул. Харківська, 35) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини .

Відкласти підготовче засідання по цивільній справі до 25 листопада 2019 року на 09 год. 30 хв .

Залучити в якості співвідповідача ОСОБА_5 ( АДРЕСА_2 ) у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), третя особа: Служба у справах дітей Сумської міської ради (м. Суми, вул. Харківська, 35) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини.

Залучити до участі в справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) подану ним 30 жовтня 2019 у справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), третя особа: Служба у справах дітей Сумської міської ради (м. Суми, вул. Харківська, 35) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог - Путивльську районну державну адміністрацію Сумської області (41500, Сумська область м. Путивль вул. Першотравнева, 84).

Роз`яснити залученому відповідачу ОСОБА_5 право подати відзив на позов з доказами на підтвердження обставин на яких він ґрунтується, в строк не пізніше 15 днів з дня отримання зазначеної ухвали. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити позивачу право подати відповідь на відзив щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, в строк не пізніше 5 днів з дня отримання такого відзиву. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу ОСОБА_5 право подати заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення, в строк не пізніше 5 днів з дня отримання відповіді на відзив. Копія заперечення та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Роз`яснити залученій третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, їх право на подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, викладення своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з дотриманням вимог, встановлених ч.ч.3-6 ст.178 ЦПК України.

Пояснення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, має право подати протягом п`яти днів з часу отримання даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Литовченко

СудКовпаківський районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення04.11.2019
Оприлюднено07.11.2019
Номер документу85425926
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —592/8193/19

Рішення від 13.03.2020

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Литовченко О. В.

Рішення від 13.03.2020

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Литовченко О. В.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Литовченко О. В.

Ухвала від 04.11.2019

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Литовченко О. В.

Ухвала від 16.10.2019

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Литовченко О. В.

Ухвала від 09.09.2019

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Литовченко О. В.

Ухвала від 08.07.2019

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Литовченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні