Ухвала
від 22.10.2019 по справі 208/6928/15-ц
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/6928/15-ц

№ провадження 2/208/704/19

УХВАЛА

Іменем України

22 жовтня 2019 р. м. Кам`янське Заводський районний суд міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області, у складі:

Головуючого, судді - Івченко Т.П.,

Секретар судового засідання - Корнієнко К.Є.,

розглянув у відкритому судовому засіданні у місті Кам`янське Дніпропетровської області клопотання представника правонаступника ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТ-КРЕДО - Курочкіна О.О. по цивільній справі за позовною заявою Акціонерного товариства ОТП БАНК до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості суд, -

встановив:

В провадженні Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області знаходиться цивільна справа за позовною Акціонерного Товариства ОТП БАНК до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості .

07.09.2015 року ухвалою Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області відкрито провадження про справі.

03.07.2017 року ухвалою Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області провадження зупинене за клопотанням представника позивача, у зв`язку з тим, що під час розгляду даної справи було встановлено, що ОСОБА_1 не зареєстрував за собою право власності на предмет іпотеки, а тому на сьогоднішній день він зареєстрований за попереднім власником ТОВ Айсберг (код ЄДРПОУ 21879893).

14 травня 2019 року Дніпровський апеляційний суд виніс ухвалу за результатом розгляду апеляційної скарга на рішення Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 30.11.2017 року, за позовом Акціонерного товариства ОТП БАНК до ОСОБА_1 , про зобов`язання вчинити певні дії .

15.12.2017 року набув чинності Закон України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів №2147-VIII від 03.10.2017 року, котрим ЦПК України викладено в новій редакції.

Згідно пп.9 п.1 Розділу XIII Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

11.07.2019 року ухвалою Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області відновлено провадження у справі за позовом Акціонерного товариства ОТП БАНК до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості , визначено порядок розгляду у загальному позовному провадженні, призначив підготовче судове засідання.

22 жовтня 2019 року через канцелярію суду з боку представника правонаступника ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТ-КРЕДО - Курочкіна О.О., заявлено клопотання про здійснення процесуального правонаступництва.

Дослідивши матеріали справи, перевіривши обставини справи, суд доходить наступних висновків.

З матеріалів справи вбачається, що 26.12.2018 року між Акціонерним товариством ОТП БАНК та ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТ-ФІНАНС було укладено договір про відступлення прав вимоги №26/12/18 у відповідності до Глави 2 якого до ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТ-ФІНАНС перейшло право вимог за рядом кредитних договорів до позичальників та поручителів у тому числі за кредитним договором №СМ-SME300/201/2008 від 06.06.2008 року укладеного між АТ ОТП Банк та ОСОБА_1

10.01.2019 року ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТ-ФІНАНС та ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТ-КРЕДО було укладено договір про відступлення прав вимоги у відповідності до Глави 2 якого ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТ-КРЕДО перейшло право вимог за рядом кредитних договорів до позичальників та поручителів у тому числі за кредитним договором №СМ-SME300/201/2008 від 06.06.2008 року укладеного між АТ ОТП Банк та ОСОБА_1 .

Згідно зі ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Процесуальне правонаступництво - це заміна сторони або третьої особи (правопопередника) іншою особою (правонаступником) у зв`язку із вибуттям із процесу суб`єкта спірного або встановленого рішенням суду правовідношення, за якої до правонаступника переходять усі процесуальні права та обов`язки правопопередника і він продовжує в цивільному судочинстві участь останнього.

В позовному провадженні процесуальне правонаступництво відбувається в тих випадках, коли права або обов`язки одного із суб`єктів спірного матеріального правовідношення в силу тих або інших причин переходять до іншої особи, яка не брала участі у цьому процесі.

Тобто, підставою для заміни сторони, а саме процесуального правонаступництва, є наступництво у матеріальних правовідносинах, у наслідок якого відбувається вибуття сторони зі спірних або встановлених судом правовідносин і переходу до іншої особи прав і обов`язків вибулої сторони в цих правовідносинах.

За таких обстави, оскільки виниклі правовідносини допускають правонаступництво, суд приходить до висновку про залучення ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТ-КРЕДО , код ЄДРПОУ - 39761587 , до участі у справі в якості правонаступника Товариства з обмеженою відповідальністю ОТП Факторинг Україна .

Відповідно до ч.2 ст. 258 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Керуючись ст.ст. 48 , 49 , 55 ,258, 352-354 ЦПК України , суд, -

постановив:

Клопотання представника правонаступника ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТ-КРЕДО - Курочкіна О.О. по цивільній справі за позовною заявою Акціонерного Товариства ОТП БАНК до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовною заявою Акціонерного товариства ОТП БАНК до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості в якості правонаступника ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ІНВЕСТ-КРЕДО , код ЄДРПОУ - 39761587 .

Апеляційна скарга на ухвалу суду - подається протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Згідно до 15.5) Перехідних положень ЦПК України, апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

15.8) оприлюднення інформації щодо справи, визначеної цією редакцією Кодексу, на офіційному веб-порталі судової влади України здійснюється в порядку, визначеному Положенням про автоматизовану систему документообігу суду.

Суддя Івченко Т. П.

СудЗаводський районний суд м.Дніпродзержинська 
Дата ухвалення рішення22.10.2019
Оприлюднено07.11.2019
Номер документу85429411
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —208/6928/15-ц

Рішення від 08.09.2021

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 18.05.2020

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 22.10.2019

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 11.07.2019

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 03.07.2017

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 07.09.2016

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 11.12.2015

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні