Ухвала
від 07.11.2019 по справі 202/6943/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/6943/19

Провадження № 1-кс/202/11759/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

07 листопада 2019 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходиться кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019040000000314 від 22.05.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України.

07 листопада 2019 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку.

Дане клопотання, згідно з протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду, було передано слідчому судді 07 листопада 2019 року.

Згідно з матеріалами клопотання, службовими особами товариства з обмеженою відповідальністю «Павлоградський нафтовий завод», ЄДРПОУ 32702436, шляхом зловживання своїм службовим становищем привласнено та розтрачено у великих розмірах майно державного підприємства наукове виробниче об`єднання «Павлоградський хімічний завод».

Територія ДП «НВО» Павлоградський хімічний завод» займає 394 гектари. Дане державне підприємство займається наступним видом робіт та виробництвом: виробництво твердого виду вибухових речовин, буро-вибухові роботи, утилізація різних видів боєприпасів, твердого ракетного палива.

На території ДП «НВО» Павлоградський хімічний завод» розташовані резервуари для зберігання пального, чани для виготовлення пального, інше приладдя, потужності та будівлі для переробки нафти та подальшого виготовлення низькооктанового пального та газового конденсату.

У ході досудового розслідування встановлено, що на зазначеній території відбувається фактичне виробництво фальсифікованих паливно-мастильних матеріалів, які отримуються шляхом змішування газового конденсату та ароматичних паливних добавок, або розбавленого дизельного пального нафтопродуктами низької якості. Зазначена суміш в подальшому реалізується під виглядом бензину марок АИ-92, АИ-95, та дизельного пального

Встановлено, що ТОВ «Павлоградський нафтопереробний завод» код ЄДРПОУ 32702436 офіційно орендує на території державного підприємства «Павлоградський хімічний завод» приміщення площею лише 19,5 квадратних метри.

Під час досудового розслідування встановлено, що все контрафактне пальне, яке виготовляється на території ДП НВО «ПХЗ» в подальшому реалізується через ТОВ «ДЖАЛОН», код ЄДРПОУ 39483830, зареєстровано: м. Дніпро, пр. Гагаріна, буд. 177, оф. 23 та ТОВ «ДЖАЛОН М» код, ЄДРПОУ 42767259, зареєстровано: м. Дніпро, пр. Д. Яворницького, буд. 33.

Протягом 2018 року вищевказані підприємства придбавали наступну сировину: газовий конденсат на 53 млн. грн. у ТОВ «Транслогістик плюс», код ЄДРПОУ 41506427, газовий конденсат на 19 млн. грн.. у ТОВ «Паблік Сіті-Сервіс» код ЄДРПОУ 38003249, нафта на 13 млн. грн. у ТОВ «Прилуцький нафтоналив» код ЄДРПОУ 31758032, нафта на 8 млн. грн. у СП «Полтавська газонафтова компанія» код ЄДРПОУ 20041662, сира нафта на 12 млн. грн. у ТОВ НВП «Аврора» код ЄДРПОУ 36495204. Вищезазначена сировина в подальшому перероблювалась в пальне, мазут та інші нафтопродукти на потужностях ДП НВО «ПХЗ» та реалізовувалась за готівку. В 2018 році ТОВ «ДЖАЛОН» та ТОВ «ДЖАЛОН М» реалізували абсорбент під виглядом палива на 127 млн. грн., газовий конденсат на 2 млн. грн., мазут на 52 млн. грн., сировина вуглеводна на 53 млн. грн.

Відповідно до отриманих ліцензій від 30.10.2001 серії АА № 123396, 18.10.2005 серії АА № 487994, 22.05.2006 серії АА № 020905, 12.02.2008 серії АВ № 020923 та сертифікатів відповідності ДП «НВО «ПХЗ» допущена до постійного виробництва і застосування вибухових матеріалів промислового призначення. В ході вивчення та аналізу інформації з відкритих джерел наявність ліцензій на виробництво нафтопродуктів ДП «НВО «ПХЗ» не встановлено.

Також встановлено що в співучасті з посадовими особами державного підприємства до організації діяльності підпільного цеху з виробництва нафтопродуктів причетний ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець м. Дніпропетровськ, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Зокрема, останній налагодив поставку нафти сирої добутої шляхом розкрадання останньої з магістралі АТ «Укртранснафта» з подальшою переробкою її на території ДП «Науково виробниче об`єднання» Павлоградський хімічний завод» та подальшою реалізацію нафтопродуктів на підставі фіктивних документів ТОВ «Джалон», код ЄДРПОУ 39483830 та ТОВ «Джалон - М», код ЄДРПОУ 42767259, директором якого являється рідний брат ОСОБА_4 ОСОБА_5 .

Окрім того, під час досудового розслідування встановлено, що до розкрадання сирої нафти з магістралі АТ «Укртранснафта» причетний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженець м. Харків, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , який в подальшому здійснює її продаж за готівку гр. ОСОБА_4 . Окрім того, встановлено, що ОСОБА_6 пересувається на автомобілі марки «Lexus LX450», номерний знак НОМЕР_1 .

У ході досудового розслідування встановлено, що групою осіб, а саме співвласниками ТОВ «Павлоградський нафтопереробний завод» за попередньою домовленістю із керівництвом ДП «НВО Павлоградський хімічний завод» здійснюється незаконне використання потужностей, а також території ДП «НВО Павлоградський хімічний завод».

В обґрунтування клопотання прокурор зазначив, що єдиним можливим та необхідним у даному випадку шляхом для законного отримання доступу до необхідної інформації, забезпечення її схоронності та можливості подальшого використання як доказу у кримінальному провадженні є проведення обшуку за місцем фактичного розташування потужностей для виробництва палива.

Наведене зумовило прокурора звернутись до слідчого судді з відповідним клопотанням.

На підставі викладеного, прокурор з урахуванням обставин, які містяться в матеріалах даного кримінального провадження, зазначаючи про те, що інші заходи забезпечення кримінального провадження можуть негативно вплинути на досягнення дієвості даного провадження, просить надати дозвіл на проведення обшуку транспортного засобу, а саме автомобіля марки «Lexus LX450», номерний знак НОМЕР_2 .

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити. Слідчому судді надав пояснення аналогічні тим, що викладені в клопотанні.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Згідно з довідкою, автомобіль марки «Lexus LX450», номерний знак НОМЕР_2 , належить ТОВ «Пальмера» ЄДРПОУ 34172614.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання прокурора є законним, обґрунтованим та таким, що відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України та підлягає задоволенню, оскільки проведення обшуку в автомобілі марки «Lexus LX450», номерний знак НОМЕР_2 , необхідне для отримання доказів, які самостійно чи в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин кримінального правопорушення, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, та у органу досудового розслідування відсутня можливість іншим шляхом виявити зазначені в клопотанні речі та документи, окрім як внаслідок проведення обшуку.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати прокурорам відділу прокуратури Дніпропетровської області процесуальним керівникам у кримінальному провадженні ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , іншим прокурорам, яких включено до групи прокурорів, дозвіл на проведення обшуку транспортного засобу, а саме автомобіля марки «Lexus LХ 450», номерний знак НОМЕР_2 , який належить ТОВ «Пальмера» ЄДРПОУ 34172614 та яким фактично користується ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання доказів, які підтверджують виготовлення контрафактного пального на території ДП "Науково-виробниче об`єднання" Павлоградський хімічний завод"; виявлення та вилучення: оригіналів документів, предметів, договорів, печаток і штампів, реквізити яких використовувалися у злочинній схемі, комп`ютерної техніки, чорнових записів та блокнотів, журналів обліку паливо-мастильних матеріалів, журналів обліку транспортних засобів, технічної документації, сертифікатів якості, засобів зв`язку, якими користуються учасники, флеш-носіїв, оригіналів документів підприємств, що підтверджують факти фінансово-господарських взаємовідносин по реалізації паливно-мастильних матеріалів від ТОВ «Павлоградський нафтопереробний завод» ЄДРПОУ 32702436, ТОВ «Траснкомплект-В», ТОВ «Бізнесконсалт», ТОВ «Джалон» ЄДРПОУ 39483830, та інших товариств, які будуть встановлені в ході обшуку, фінансово-бухгалтерських документів, які підтверджують постачання до території ДП "Науково-виробниче об`єднання" Павлоградський хімічний завод" нафтової сировини її завезення; документів, якими встановлюється обсяг виготовленої нафтопродукції з 01.01.2019 по 31.10.2019; документів, якими посвідчується та встановлюється порядок виготовлення, реалізації, транспортних переміщень виготовленої фасованої нафтової продукції з іншими підприємствам, установами, організаціями різних форм власності з 01.01.2019 по 31.10.2019, інших документів, якими посвідчується факт її реалізації, документів, якими посвідчується факт розрахунків між сторонами за надані послуги (в тому числі товарно-транспортні накладні, видаткові та прибуткові накладні, платіжні доручення, інші бухгалтерські документи, якими посвідчений розрахунок сторін за надані послуги, відомості про оплату вартості продукції та послуги з перевезення, тощо) з 01.01.2019 по 31.10.2019 включно.

Ухвала надає право на проведення обшуку в автомобілі марки «Lexus LХ 450», номерний знак НОМЕР_2 , лише один раз.

Строк виконання ухвали до 06 грудня 2019 року включно.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85481510
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —202/6943/19

Ухвала від 29.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 29.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 07.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 07.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 07.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 07.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 07.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 11.10.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 18.10.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 18.10.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні