Ухвала
від 11.11.2019 по справі 910/15054/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

м. Київ

11.11.2019Справа № 910/15054/19 Суддя Господарського суду міста Києва Карабань Я.А., розглянувши

позовну заяву Державного підприємства Державний інформаційно-аналітичний центр моніторингу зовнішніх товарних ринків (03150, місто Київ, вулиця Загородня, будинок 15, ідентифікаційний код 20062351)

до Товариства з обмеженою відповідальністю Банк АЛЬЯНСЕНЕРГО (02094, місто Київ, вулиця Гната Хоткевича, будинок 22, ідентифікаційний код 32772021)

про розірвання договору та стягнення передплати,

УСТАНОВИВ:

Державне підприємство Державний інформаційно-аналітичний центр моніторингу зовнішніх товарних ринків (надалі - ДП ДЕРЖЗОВНІШІНФОРМ ) звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю АЛЬЯНСЕРЕНГО (надалі - ТОВ АЛЬЯНСЕРЕНГО ), в якому просить суд:

- розірвати договір про виконання робіт №А-02/2 від 18.02.2015, укладений між ДП ДЕРЖЗОВНІШІНФОРМ та ТОВ АЛЬЯНСЕРЕНГО ;

- стягнути з ТОВ АЛЬЯНСЕРЕНГО на користь ДП ДЕРЖЗОВНІШІНФОРМ суму передплати за договором про виконання робіт №А-02/2 від 18.02.2015 у розмірі 95 214, 62 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 31.10.2019 дану позовну заяву залишено без руху, встановлено позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом п`яти днів з дня вручення даної ухвали.

Відповідно до ч. 3 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Від представника позивача надійшла заява про усунення недоліків.

Враховуючи, що позивачем було усунуто недоліки, допущені при поданні до суду даного позову, позовна заява відповідає вимогам, викладеним у ст.ст. 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України.

У позовній заяві позивач просить суд розглядати її в порядку спрощеного позовного провадження, посилаючись на те, що даний позов не відноситься до категорії справ, які не можуть бути розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження, відповідно до ч.2 ст.247 ГПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 12 ГПК України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного).

При цьому, згідно із ч. 3 ст. 12 ГПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ч. 3 ст. 247 ГПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи;7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

З огляду на вищенаведене, враховуючи категорію та складність спору, предмет позову, зміст заявлених позовних вимог, оскільки предметом позову є дві вимоги - одна майнова вимога і одна немайнова вимога, суд приходить до висновку про розгляд вказаної справи в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 12, 74, 176, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання у справі на 04.12.19 о 11:20 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 21 .

4. Відповідачу у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали надати суду:

- відзив на позов, складений з урахуванням вимог ст. 165 ГПК України, з викладенням мотивів повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на чинне законодавство та докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, якщо такі докази не надані позивачем;

- докази направлення відзиву позивачу.

5. Попередити відповідача про те, що у разі ненадання відзиву на позов, справа згідно з ч. 9 ст. 165, ч. 2 ст. 178 ГПК України буде розглянута за наявними в ній матеріалами.

6. Позивачу у строк не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву подати до суду відповідь на відзив, складену з урахуванням вимог ст. 166 ГПК України.

7 . Визначити відповідачу строк для подання заперечень на відповідь на відзив (якщо така буде подана) з доказами їх направлення іншим учасникам справи - протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

8. Позивачу надати суду:

- виписку банку про рух коштів між позивачем та відповідачем з 18.02.2015 та на даний час;

- для огляду в судовому засіданні оригінали доданих до позову документів.

9. Викликати у підготовче засідання представників учасників справи. У відповідності до ст. 60 ГПК України надати документи, що підтверджують повноваження представників учасників справи.

10. Попередити позивача про те, що у разі ненадання господарському суду без поважних причин документів або нез`явлення його представника у судове засідання, позов відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 226 ГПК України може бути залишений без розгляду.

11. Повідомити сторонам, що відповідно до ст. 192 ГПК України, вони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

12. Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

13. Звернути увагу учасників судового процесу, що відповідно до п.5.27 Національного стандарту України Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів Згідно з оригіналом , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії; підпис такої особи засвідчується відбитком печатки підприємства, установи, організації (за наявності); засвідчуватись має кожна сторінка документу.

14. Звернути увагу учасників справи на процесуальні права та обов`язки, передбачені ст.46 ГПК України, зокрема в частині строків подання до суду заяв про збільшення/зменшення позовних вимог, зміни предмету або підстави позову та доказів направлення копій таких заяв та доданих до них документів іншим учасникам справи, а також щодо наслідків неподання таких доказів суду (ч.ч.2, 3, 5 ст.46 ГПК України).

15. Звернути увагу учасників справи на порядок подання доказів, встановлений у ст.80 ГПК України, та наслідки неподання їх та доказів їх направлення іншим учасникам справи. У випадку неможливості учасником справи самостійно надати докази - він вправі подати клопотання про витребування доказів судом у строки, встановлені у ч.ч.2, 3 ст.80 ГПК України (ч.1 ст.81 ГПК України).

16 . Звернути увагу учасників справи, що при визначенні строків отримання ними процесуальних документів від суду та від інших учасників справи, з метою недопущення зловживанням процесуальними правами, судом враховуються Нормативи і нормативні строки пересилання поштових відправлень, затверджені наказом Міністерства інфраструктури України від 28.11.2013 №958.

17. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

18. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ki.arbitr.gov.ua

Суддя Я.А.Карабань

Дата ухвалення рішення11.11.2019
Оприлюднено13.11.2019
Номер документу85550535
СудочинствоГосподарське
Сутьрозірвання договору та стягнення передплати

Судовий реєстр по справі —910/15054/19

Ухвала від 26.02.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

Ухвала від 26.02.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

Ухвала від 11.02.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

Ухвала від 14.01.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

Ухвала від 16.12.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

Ухвала від 04.12.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

Ухвала від 11.11.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

Ухвала від 31.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні