Ухвала
від 12.11.2019 по справі 750/12902/19
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/12902/19

Провадження № 1-кс/750/5829/19

У Х В А Л А

12 листопада 2019 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду м.Чернігова ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого Чернігівського районного відділу поліції Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12018100040009940 від 26.10.2018, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернулась до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Чернігівської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , в якому просить надати дозвіл слідчим в кримінальному провадженню - слідчому СВ ЧРВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ ЧРВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_5 на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю та зобов`язати: ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , ел. адреса ІНФОРМАЦІЯ_2 , виготовити на паперовому та електронному носії, документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки абонентського номеру оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » НОМЕР_1 у період часу з 01.08.2018 по 07.11.2019, та забезпечити тимчасовий доступ і можливість вилучення слідчим СВ ЧРВП ЧВП ГУНП в Че рнігівській області ОСОБА_3 , старшим слідчим СВ ЧРВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_5 наступної інформації: адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок; типи з`єднання (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація, в тому числі через Інтернет трафік); дати та тривалість з`єднання, з`єднання нульової тривалості; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер сім-картки, ІМЕІ), ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку(абонент А); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонент Б).

В судове засідання слідчий не з`явилась, в клопотанні просила розгляд того проводити без її участі.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України представник ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не викликався.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, якими обґрунтоване клопотання, приходжу до висновку про необхідність задоволення клопотання, з огляду на таке.

Слідчим відділом Чернігівського районного відділу поліції Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області проводиться досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.289 КК України, за фактом незаконного заволодіння невстановленими особами автомобілем ОСОБА_6 марки «Рено Кенго», д.н.з. НОМЕР_2 , із застосуванням насильства до потерпілого, небезпечного для життя та здоров`я потерпілого, яке виразилось в нанесенні ударів в область голови, від чого потерпілий втратив свідомість, що мало місце 24.10.2018, приблизно 00 год. 10 хв., за адресою: АДРЕСА_2 .

Допитаний в якості потерпілого ОСОБА_6 показав, що на початку жовтня 2018 року, він разом із товаришем ОСОБА_7 , поїхали на його автомобілі марки «Рено Кенго», д.н.з. НОМЕР_2 , до дачного господарства за адресою: АДРЕСА_2 , що на праві приватної власності належить матері потерпілого ОСОБА_8 . 22.10.2018, близько 23 год. 00 хв., до господарства ОСОБА_6 приїхав ще один приятель ОСОБА_9 . В ніч з 23.10.18 на 24.10.2018, чоловіки всі утрьох їздили на автомобілі до центру смт. Олишівка в магазин, та близько 00 год. 10 хв., 24.10.2018 року повернулися назад до будинку. Заглушивши мотор, ОСОБА_6 вийшов із автомобіля, щоб відчинити ворота господарства, коли відчув удар в обличчя після чого втратив свідомість. Приблизно о 00 год. 30 хв., потерпілий прийшов до тями вже в будинку за вищевказаною адресою, поряд нього знаходилися його приятелі ОСОБА_10 та ОСОБА_11 , котрі розповіли, що після того, як ОСОБА_6 втратив свідомість, дві невідомі особи витягнули приятелів із салону автомобіля та почали наносити тілесні ушкодження. Після цього, невідомі особи сіли у автомобіль потерпілого та поїхали у невідомому напрямку. Викрадений автомобіль марки «Рено Кенго», зеленого кольору, д.н.з. НОМЕР_2 , придбаний у 2006 році та зареєстрований на матір ОСОБА_8 , в салоні знаходився технічний паспорт на вказаний автомобіль.

05.12.2018 автомобіль марки «Рено Кенго», зеленого кольору, номерний знак НОМЕР_2 , номер кузова НОМЕР_3 ІНФОРМАЦІЯ_3 оголошено в розшук.

Згідно облікових баз даних Єдиного державного реєстру МВС України, транспортний засіб марки «Рено Кенго», зеленого кольору, д.н.з. НОМЕР_2 , станом на 20.11.2018 рік був перереєстрований на іншого власника ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , та закріплений новий номерний знак НОМЕР_4 . Також встановлено з органів РСЦ МВС, що договір купівлі-продажу фіксувався підприємством ПП « ОСОБА_13 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_5 ; АДРЕСА_3 ).

14.10.2019 в ході проведення огляду місця події, що проводився за адресою: АДРЕСА_4 , а саме навпроти входу до Соборного ВП ДВП ГУНП, виявлено та в подальшому вилучено автомобіль марки «Рено Кенго», зеленого кольору, номерний знак НОМЕР_4 , номер кузова НОМЕР_3 , а також свідоцтво про реєстрацію на вищевказаний автомобіль НОМЕР_6 .

На час вилучення автомобіля марки «Рено Кенго», зеленого кольору, номерний знак НОМЕР_4 , номер кузова НОМЕР_3 , його користувачем фактично був ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , мешканець АДРЕСА_5 (т. НОМЕР_7 ). У своєму поясненні ОСОБА_12 вказав, що влітку 2019 року він приїхав до м. Прилуки, Чернігівської області, де придбав автомобіль марки «Рено Кенго», зеленого кольору, 2006 року випуску. Після покупки даного автомобіля ОСОБА_12 приїхавши до м. Запоріжжя переоформив вказаний автомобіль на своє ім`я.

Однак, проведеними першочерговими слідчими діями та оперативно-розшуковими заходами встановити осіб, причетних до вчинення даного злочину, не представилось можливим.

Враховуючи викладене, з метою встановлення точного часу вчинення даного кримінального правопорушення, отримання інформації про зв`язки ОСОБА_12 , його місцезнаходження та рух напередодні та в період вчинення злочину, а також отримання іншої інформації, яка може мати значення для досудового розслідування, слідчий звернулась до суду з вказаним клопотанням.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити виїмку).

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включать речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (ч.5 ст. 163 КПК України).

За змістом положень ст.ст.9, 34 Закону України «Про телекомунікації», ст.14 Закону України «Про захист персональних даних», ч.2 ст. 159, п.7 ч.1 ст.162 КПК України, документи, які цікавлять слідство, містять охоронювану законом таємницю, тому тимчасовий доступ та їх вилучення має відбуватися на підставі ухвали слідчого судді з урахуванням доведеності підстав, передбачених ч.5 ст. 163, ч.6 ст. 164 КПК України.

В ході розгляду даного клопотання, зазначені у ньому данні дають достатні підстави вважати, що документи з інформацією, які містять охоронювану законом таємницю, знаходяться у оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » необхідні органу досудового розслідування для встановлення осіб, які вчинили злочин, зазначені документи можуть бути використані як доказ та матимуть суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а їх вилучення необхідне для досягнення вказаної мети, тому є всі підстави для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.162, 163, 164 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Зобов`язатиоператора телекомунікаційнихпослуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , ел. адреса ІНФОРМАЦІЯ_2 , виготовити на паперовому та електронному носії, документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки абонентського номеру оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » НОМЕР_1 у період часу з 01.08.2018 по 07.11.2019, та забезпечити тимчасовий доступ і можливість вилучення слідчим СВ ЧРВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , старшим слідчим СВ ЧРВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_5 наступної інформації: адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок; типи з`єднання (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація, в тому числі через Інтернет трафік); дати та тривалість з`єднання, з`єднання нульової тривалості; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер сім-картки, ІМЕІ), ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку(абонент А); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонент Б).

Строк дії ухвали встановити до 12 грудня 2019 року.

Другий примірник ухвали, копію ухвали вручити слідчому.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.11.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу85553045
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —750/12902/19

Ухвала від 26.10.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

Ухвала від 24.04.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

Ухвала від 21.02.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

Ухвала від 03.01.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

Ухвала від 12.11.2019

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

Ухвала від 07.11.2019

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні