Ухвала
від 06.11.2019 по справі 300/1789/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"06" листопада 2019 р. справа № 300/1789/19

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

судді Скільського І.І.,

за участю:

секретаря судового засідання Гевак Л.І.,

представників позивача - Іваночко Ю.А., Бородайко П.К.,

представника відповідача - Максиміва І.І.,

розглянувши у підготовчому засіданні клопотання про залучення третіх осіб в адміністративній справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Розважальний-відпочинковий центр "Гаразд" до Івано-Франківської міської ради про визнання протиправним та нечинним рішення №137-26 від 07.06.2019 року, -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Розважальний-відпочинковий центр "Гаразд" (надалі, також - позивач) звернулося до суду з адміністративним позовом до Івано-Франківської міської ради (надалі, також - відповідач) про визнання протиправним та нечинним рішення Івано-Франківської міської ради № 137-26 від 07.06.2019 року "Про затвердження змін до генерального плану міста Івано-Франківська суміщеного з історико-архітектурним опорним планом міста", з підстав порушення процедури прийняття такого рішення.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 02.09.2019 відкрито провадження в даній адміністративній справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

19.09.2019 року на адресу суду від відповідача надійшло клопотання про залучення до участі у справі Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Івано-Франківської міської ради в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача. Клопотання мотивоване тим, що рішення у вказаній справі може вплинути на права та обов`язки Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Івано-Франківської міської ради, оскільки Управління є спеціально уповноваженим органом з питань містобудування, архітектури Івано-Франківської міської ради, що здійснює організацію розроблення та виконання генерального плану забудови міста, іншої містобудівної документації згідно чинного законодавства України. Крім того, вказали, що відповідно до пункту 5 рішення Івано-Франківської міської ради від 07.06.2019 року за №137-26 Про затвердження змін до генерального плану м.Івано-Франківська суміщеного з історико-архітектурним опорним планом міста , яке є предметом позову у даній справі, зобов`язано Управління розмістити матеріали генерального плану зі змінами в його приміщенні (а.с.102).

Судове засідання, призначене на 26.09.2019 року не відбулося у зв`язку з перебуванням судді Скільського І.І. у відпустці в період з 23.09.2019 року по 02.10.2019 року (а.с.110).

27.09.2019 року на адресу суду від Товариства з обмеженою відповідальністю Гаразд надійшло клопотання про залучення до участі у справі Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, з тих мотивів, що відповідно до пункту 2 рішення Івано-Франківської міської ради 7 демократичного скликання від 15.03.2017 №70-11 Про внесення змін до генерального плану м.Івано-Франківська суміщеного з історико-архітектурним опорним планом міста вирішено Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради в установленому порядку виступити замовником розроблення містобудівної документації Зміни до генерального плану м.Івано-Франківська суміщеного з історико-архітектурним опорним планом міста . Відповідно до договору №542-01-2017 про закупівлю робіт на виконання проектно-вишукувальних робіт від 22.05.2017 року, Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради є замовником проектно-вишукувальних робіт з розробки містобудівної документації по об`єкту Внесення змін до генерального плану м.Івано-Франківська (а.с.114-116).

Судове засідання, яке призначено на 09.10.2019 року не відбулося у зв`язку з перебуванням судді Скільського І.І. на листку непрацездатності (а.с.125).

Судове засідання, яке призначено на 29.10.2019 року не відбулося у зв`язку з перебуванням судді Скільського І.І. у відпустці з 29.10.2019 року по 01.11.2019 року (а.с.130).

В судовому засіданні 06.11.2019 року судом поставлено на обговорення клопотання сторін про залучення третіх осіб.

Представники позивача підтримали подане клопотання про залучення до участі у справі Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача та не заперечували щодо клопотання Івано-Франківської міської ради про залучення до участі у справі Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Івано-Франківської міської ради в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Представник відповідача заявлене клопотання про залучення до участі у справі Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Івано-Франківської міської ради в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача підтримав.

Щодо клопотання позивача про залучення до участі у справі Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, заперечив.

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Таким чином, необхідною умовою залучення третіх осіб є той факт, що судове рішення у справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки осіб, які не є стороною у справі.

Зі змісту поданого позивачем клопотання слідує, що відповідно до рішення Івано-Франківської міської ради 7 демократичного скликання №70-11 від 15.03.2017 Про внесення змін до генерального плану м.Івано-Франківська суміщеного з історико-архітектурним опорним планом міста та договору №542-01-2017 про закупівлю робіт на виконання проектно-вишукувальних робіт від 22.05.2017 року, замовником проектно-вишукувальних робіт з розробки містобудівної документації по об`єкту Внесення змін до генерального плану м.Івано-Франківська є Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради, а відтак рішення по даній справі вплине на права або інтереси Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради, як замовника проектно-вишукувальних робіт з розробки містобудівної документації по об`єкту Внесення змін до генерального плану м.Івано-Франківська до повноважень якого віднесена організація розробки внесення змін до генерального плану міста та подання на затвердження завершеного проекту містобудівної документації.

Враховуючи наведене, заявлені позовні вимоги, суд вважає, що рішення суду в цій справі може вплинути на права та обов`язки Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради та Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Івано-Франківської міської ради, які не є сторонами у справі.

За таких обставин, суд дійшов висновку залучити Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради та Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Івано-Франківської міської ради до участі у справі № 300/1789/19 як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Відповідно до частини 4 статті 173 КАС України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Згідно з вимогами пункту першого частини другої статті 173 Кодексу адміністративного судочинства України серед завдань підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу.

Водночас частиною першою статті 176 КАС України передбачено, що у строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі або ухвалі, постановленій у підготовчому засіданні (якщо третіх осіб було залучено у підготовчому засіданні), треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Враховуючи наявність процесуальних підстав для залучення у справу №300/1789/19 третіх осіб, можливість надання ними письмових пояснень, на думку суду, наявні обставини для продовження строку підготовчого провадження в даній адміністративній справі на тридцять днів.

Керуючись статтями 49, 173, 243, 248, 258 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Розважальний-відпочинковий центр "Гаразд" від 27.09.2019 та Івано-Франківської міської ради від 19.09.2019 про залучення третіх осіб - задовольнити.

2. Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради, адреса: вулиця Незалежності, 9, місто Івано-Франківськ, Івано-Франківська обл., код ЄДРПОУ 40216470, до участі у адміністративній справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Розважальний-відпочинковий центр "Гаразд" до Івано-Франківської міської ради про визнання протиправним та нечинним рішення №137-26 від 07.06.2019 року.

3. Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Івано-Франківської міської ради, адреса: вулиця Незалежності, 9, місто Івано-Франківськ, Івано-Франківська обл., код ЄДРПОУ - 42909845, до участі у адміністративній справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Розважальний-відпочинковий центр "Гаразд" до Івано-Франківської міської ради про визнання протиправним та нечинним рішення №137-26 від 07.06.2019 року.

4. Продовжити строк підготовчого провадження в даній адміністративній справі на тридцять днів.

5. Призначити наступне підготовче засідання на "21" листопада 2019 року о 10:00 год., яке буде проводитися одноособово суддею Скільським І.І., в приміщенні Івано-Франківського окружного адміністративного суду за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності, 46, 1 поверх, зал судових засідань №5, каб.112.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не підлягає оскарженню.

Суддя /підпис/ Скільський І.І.

Ухвала складена в повному обсязі 11.11.19.

Дата ухвалення рішення06.11.2019
Оприлюднено14.11.2019
Номер документу85569697
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та нечинним рішення №137-26 від 07.06.2019 року

Судовий реєстр по справі —300/1789/19

Ухвала від 14.04.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Скільський І.І.

Ухвала від 03.04.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Скільський І.І.

Ухвала від 14.02.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Скільський І.І.

Ухвала від 21.11.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Скільський І.І.

Ухвала від 06.11.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Скільський І.І.

Ухвала від 06.11.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Скільський І.І.

Ухвала від 02.09.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Скільський І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні