Постанова
від 29.03.2010 по справі 2а-706/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

29 березня 2010 року/10-25/ справа №2а-706/10/0870

Запорізький окружний адм іністративний суд у складі г оловуючого судді Прасова О.О . при секретарі Жучковій Н.С., з а участю представника позива ча Стоянова Ю. О., р озгляну вши у місті Запоріжжі у відкр итому судовому засіданні адм іністративну справу

за заявою Державної податк ової інспекції у Орджонікідз евському районі м. Запоріжжя

до Закритого акціонерного товариства «Фідес»

треті особи на стороні відп овідача ОСОБА_2

О СОБА_3

О СОБА_4

О СОБА_5

про припинення юридичної о соби

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспе кція у Орджонікідзевському р айоні м. Запоріжжя звернулас я із адміністративним позово м до Закритого акціонерного товариства «Фідес» з адмініс тративним позовом про припин ення юридичної особи у зв' я зку з тим, що відповідач з 2005 ро ку не надавав органам держав ної податкової служби деклар ації про прибуток, деклараці ї по податку на додану вартіс ть і розрахунки комунального податку, що за приписами ст. 46 З акону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в» є підставою для припиненн я підприємницької діяльност і.

Позивач у судовому засідан ні на задоволенні позову нап олягає, просить суд припинит и юридичну особу - Закрите ак ціонерне товариство «Фідес» .

Відповідач про дату, час та місце розгляду справи повідо млений належним чином.

Треті особи про дату, час та місце розгляду справи повід омлені належним чином.

Розглянувши та дослідивши матеріли справи, вислухавши думку представника позивача , суд вважає позовні вимоги та кими, що підлягають задоволе нню, виходячи з наступного.

Як встановлено у судовому з асіданні на підставі письмов их доказів, ЗАТ «Фідес» зареє стровано як суб' єкт підприє мницької діяльності за адрес ою 69001, м. Запоріжжя, провул. Коте льний, буд. 2, Виконавчим коміт етом Запорізької міської рад и, 09.02.1996 р.

Згідно довідки з Єдиного де ржавного реєстру підприємст в і організацій України від 03. 02.2009 р., ЗАТ «Фідес» (Ідентифікац ійний код 23879029) на час звернення включено до Єдиного державн ого реєстру підприємств і ор ганізацій України.

Згідно даних державної под аткової інспекції, ЗАТ «Фіде с» (ЄДРПО 23879029) останню звітніст ь надало по комунальному под атку за серпень 2004 р., заборгова ність перед бюджетом відсутн я.

Відповідно до ч. 8 ст. 19 Господ арського кодексу України, ус і суб' єкти господарювання з обов' язані здійснювати пер винний (оперативний) та бухга лтерський облік результатів своєї роботи, складати стати стичну інформацію, а також на давати відповідно до вимог з акону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльно сті, інші дані, визначені зако ном.

Статтею 51 Господарського ко дексу України, передбачено, щ о підприємницька діяльність припиняється, зокрема, на під ставі рішення суду у випадка х, передбачених Господарськи м кодексом та іншими законам и.

Відповідно до ст. 59 Господар ського кодексу України суб' єкт господарювання ліквідує ться у разі скасування його д ержавної реєстрації у випадк ах, передбачених законом.

Частиною 2 ст. 46 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців» встановлені підстави для постановлення судового рішення про припине ння підприємницької діяльно сті фізичної особи-підприємц я, якими, зокрема, є неподання протягом року органам держав ної податкової служби податк ових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону.

Як встановлено судом, відпо відач - Закрите акціонерне товариство «Фідес» більше ро ку не подає до податкових орг анів податкових декларацій, документів бухгалтерської т а фінансової звітності, що є п ідставою для припинення підп риємницької діяльності у суд овому порядку.

Право звернення державної податкової інспекції до суд у з позовною заявою про скасу вання (припинення) державної реєстрації суб' єкта підпри ємницької діяльності передб ачено п. 17 ч. 1, ч. 2 ст. 11 Закону Укра їни «Про державну податкову службу в Україні», отже позив ачем не було порушено визнач еної законодавством компете нції щодо захисту порушених прав Держави.

Враховуючи викладене, суд в важає вимоги Державної подат кової інспекції щодо припине ння підприємницької діяльно сті законними та обґрунтован ими, у зв' язку з чим, позов пі длягає задоволенню.

Відповідно до п. 4 ст. 94 Кодекс у адміністративного судочин ства України у справах, в яких позивачем є суб' єкт владни х повноважень, а відповідаче м - фізична чи юридична особ а, судові витрати, здійснені п озивачем, з відповідача не ст ягуються.

Керуючись ст.ст. 94, 158-163 КАС Укра їни, ст.ст. 51, 59 ГК України, ст. 11 За кону України «Про державну п одаткову службу в Україні», с т. 46 Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців» суд,

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу З акрите акціонерне товариств о «Фідес» (м. Запоріжжя, 69001, пров ул. Котельний, буд. 2, ЄДРПОУ 23879029).

Після набрання постановою законної сили її копію напра вити Державному реєстратору Запорізької міської ради За порізької області.

Постанова суду першої інст анції набирає законної сили після закінчення строку под ання заяви про апеляційне ос карження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не б уло подано.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, встановлений цим К одексом, постанова суду перш ої інстанції набирає законно ї сили після закінчення цьог о строку.

Заява про апеляційне оскар ження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення, а в разі складення пост анови у повному обсязі відпо відно до статті 160 цього Кодек су - з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було п роголошено у відсутності осо би, яка бере участь у справі, т о строк такого подання заяви про апеляційне оскарження о бчислюється з дня отримання нею копії постанови. Апеляці йна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційн е оскарження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Заява про апеляційне оскар ження чи апеляційна скарга, п одані після закінчення строк ів, залишаються без розгляду , якщо суд апеляційної інстан ції за заявою особи, яка їх под ала, не знайде підстав для пон овлення строку, про що постан овляється ухвала.

Суддя /підпис/ О.О.Прасов

Постанова виготовлена у по вному обсязі 30.03.2010 р.

Постанова не набула чиннос ті.

Суддя О.О.Прасо в

Дата ухвалення рішення29.03.2010
Оприлюднено27.10.2010

Судовий реєстр по справі —2а-706/10/0870

Постанова від 29.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Постанова від 29.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 08.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Постанова від 29.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 08.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні