Ухвала
від 14.11.2019 по справі 127/9918/19
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/9918/19

УХВАЛА

14 листопада 2019 року м.Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області

в складі:

головуючого судді Ганкіної І.А.,

при секретарі Жигаровій Д.О.,

розглядаючи у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Вінниця в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького районного суду Вінницької області знаходиться вищезазначена цивільна справа.

До судового засідання представник позивача ОСОБА_1 адвокат Куйдан О.І. подав клопотання про витребування доказів, яким просить: - зобов`язати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адрсеою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , паспорт НОМЕР_2 від 18.11.1996 року, надати свідоцтва про право власності на Житловий будинок площею 180 кв м, АДРЕСА_3 ; Фермерське господарство Влад Стар Агро , код 35728394, автомобіль Камаз НОМЕР_3 СК, квартиру в Єгипті, туристичну фірму в Єгипті для ознайомлення суду. Також подали клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Органу опіки та піклування Вінницької міської ради. Дані клопотання просить розглянути у його відсутність та задовільнити.

Відповідач ОСОБА_2 до судового засідання не з`явився, про дату, час та місце слухання справи був повідомлений належним чином.

Частиною 3 статті 211 ЦПК України визначено, що учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Вивчивши клопотання про витребування доказів, оглянувши матеріали цивільної справи, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

За вказаних обставин суд вважає можливим розглянути справу за відсутності учасників справи та без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Так, відповідно до ст. ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій ст. 83 ЦПК України.

Правосуддя здійснюється на засадах рівності усіх учасників судового процесу перед законом і судом, на засадах змагальності, згідно з яким суд повинен створювати умови та можливість для реалізації їхніх прав.

Оскільки з`ясування обставин справи здійснюється на підставі наданих стороною доказів, а можливість отримання вказаних відомостей перебуває поза межами контролю та правомірного впливу суб`єкта подання і об`єктивно не залежить від його волі та можливостей, суд з метою забезпечення повного, об`єктивного розгляду даної справи, з`ясування обставин, які мають істотне значення для вирішення справи по суті, вважає за необхідне заявлене клопотання задовольнити та витребувати зазначені в ньому докази.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом, відповідно до ч. 7 ст.84 ЦПК України.

Визначаюсь, щодо залучення 3-ї особи, суд враховує, що відповідно до ст. 43 ЦПК України учасники справи мають право: ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень; подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб; ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти; оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках; користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

У відповідності до ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Тому, враховуючи право надане позивачу на залучення третіх осіб за ст. 53 ЦПК України та суть заявлених вимог, суд вважає, що дане клопотання підлягає до задоволення.

Враховуючи, що судовим спором зачіпаються права та інтереси сторін по справі, суд також вважає за необхідне задоволити клопотання про залучення по справі в якості третьої особи без самостійних вимог орган опіки та піклування Вінницької міської ради.

Керуючись ст. ст. 4,43, 53, 83,84, 211, 247 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Зобов`язати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адрсеою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , паспорт НОМЕР_2 від 18.11.1996 року, надати свідоцтва про право власності на Житловий будинок площею 180 кв м, АДРЕСА_3 ; Фермерське господарство Влад Стар Агро , код 35728394, автомобіль Камаз НОМЕР_3 СК, квартиру в Єгипті, туристичну фірму в Єгипті для ознайомлення суду.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя - в якості третьої особи яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору Органу опіки та піклування Вінницької міської ради (м. Вінниця, вул. Соборна 59, Вінницької області).

Підготовче судове засідання відкласти на 09 грудня 2019 року на 10:00 год.

Вказані докази необхідно надіслати на адресу Вінницького районного суду Вінницької області терміново.

Ухвала суду є обов`язковою для негайного виконання. Невиконання, неналежне або несвоєчасне виконання ухвали про витребування доказів тягнуть відповідальність, встановлену законом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.А. Ганкіна

СудВінницький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення14.11.2019
Оприлюднено19.11.2019
Номер документу85682843
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —127/9918/19

Ухвала від 11.09.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 24.07.2019

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Постанова від 11.07.2019

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Якименко М. М.

Ухвала від 08.07.2019

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Якименко М. М.

Ухвала від 26.06.2019

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Якименко М. М.

Ухвала від 24.05.2019

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 15.05.2019

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 10.04.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Дернова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні